14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Μ. Γλέζος: Οι Ευρωπαίοι θέλουν την Ελλάδα μόνο για ξενοδοχείο

Ημερομηνία:

Με λίγα λόγια έθεσε το πρόβλημα της θέσης της Ελλάδας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της COMAGRI για το θέμα του ρωσικού εμπάργκο. Ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Γλέζου έχει ως εξής:

«Το εμπάργκο της Ρωσίας ήταν αποτέλεσμα του εμπάργκο που επέβαλε η Ε.Ε. πρώτα. Κι έχει σημασία ποιος πρώτος ήρξαν των χειρών αδίκων. Δεν δικαιολογώ τη Ρωσία, ύστερα από τη στάση της, αλλά η πολιτική αυτή που δημιουργήθηκε στο σύνολο στη χώρα μας είναι τρομερή. Ούτε κονσέρβες έγιναν τα αγροτικά προϊόντα που δεν πωλήθηκαν στη Ρωσία, ούτε χυμός έγιναν, ούτε γλυκά έγιναν. Μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά, αλλά ούτε και η αποζημίωση υπήρξε ικανοποιητική. Άρα υπάρχει ένα πρόβλημα που ευθύνεται, πρώτα από όλα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πριν από 30 χρόνια ήμουνα εδώ στην Ε.Ε. και διεπίστωσα μία πολιτική απέναντι στην Ελλάδα τρομερή. Οτιδήποτε αγροτικό προϊόν απορρίπτονταν. Και ρώτησα τους συναδέλφους: Τελικά τι τη θέλετε την Ελλάδα; Μου λένε ήλιος, θάλασσα, φως, ναι, όλα σύμφωνοι, δηλαδή μας θέλετε ένα ξενοδοχείο. Ξεκάθαρη θέση η Ε.Ε. απέναντι στην Ελλάδα.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...