1 στους 3 εκπαιδευτικούς στα Χανιά δεν είναι μόνιμος – Aπαιτούνται ακόμη τουλάχιστον 159 εκπαιδευτικοί

Κανένα σχόλιο

Σε μεγάλα κενά και για αυτή τη σχολική χρονιά αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Όπως επισημαίνεται πλέον στα Χανιά 1 στους 3 εκπαιδευτικούς δεν είναι μόνιμος ενώ τα κενά παραμένουν μεγάλα αφού απαιτούνται ακόμη τουλάχιστον 159 εκπαιδευτικοί.

Πιο αναλυτικά, στο κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρονται τα εξής:

"Sponsored links"

Στο σύνολό τους 608 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί , προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στα σχολεία της Δ/νσης Π.Ε. Χανίων και απολύθηκαν το προηγούμενο σχολικό έτος 2018-2019, καλύπτοντας στην πλειοψηφία τους, στοιχειωδώς, πάγιες και διαρκείς ανάγκες, πράγμα που δείχνει το μέγεθος του προβλήματος. Παρόλα αυτά παρατηρήθηκαν ελλείψεις και κενά στη Γενική και Ειδική Αγωγή αλλά και στις υποστηρικτικές δομές (Ολοήμερα τμήματα- Τάξεις υποδοχής- Παράλληλη στήριξη- Κάλυψη αδειών).

Παρά τον μεγάλο αριθμό, των 21.718 αναπληρωτών που προσλήφθηκαν πέρυσι, η Υπουργός Παιδείας αμφισβητεί την ανάγκη ακόμα και των 10.500 διορισμών που είχε εξαγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση για την επόμενη τριετία με σαθρά επιχειρήματα, όπως ότι δεν έχουν προβλεφθεί τα χρήματα που απαιτούνται, όταν είναι γνωστό ότι ο προϋπολογισμός του κράτους είναι ετήσιος ή ότι πρέπει πρώτα να καταγραφούν οι ανάγκες λες και τα χιλιάδες κενά δεν δίνουν μια ξεκάθαρη εικόνα της ζοφερής πραγματικότητας.

Οι 4.500 διορισμοί δε στην Ειδική Αγωγή που όπως δήλωσε έχουν συμφωνήσει, δεν αναμένονται πριν το Δεκέμβρη.

Η διαδικασία προσλήψεων αναπληρωτών με κλειδωμένους πίνακες που υιοθέτησε η Υπουργός Παιδείας δημιούργησε αδικίες καθώς δεν προσμετρήθηκε η περσινή προϋπηρεσία όσων εργάστηκαν στην εκπαίδευση, ενώ δεν μπόρεσαν να κάνουν αιτήσεις πρόσληψης όσοι δεν ήταν εγγεγραμμένοι ήδη στους πίνακες. Η διάταξη του νόμου αδικεί όσους ενώ έχουν τα τυπικά προσόντα για να διεκδικήσουν την πρόσληψή τους, αποκλείονται από τους πίνακες.

Ομαλή έναρξη της νέας σχ. χρονιάς για μας,
• Σημαίνει προγράμματα στα σχολεία από την πρώτη μέρα με όλες τις ειδικότητες και τις υποστηρικτικές δομές σε πλήρη ανάπτυξη.
• Σημαίνει μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου.
• Σημαίνει ίσα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα ανάμεσα στους μόνιμους και τους αναπληρωτές.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Συλλόγου, με βάση τις εγγραφές μαθητών, τις χθεσινές προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, το διαθέσιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και την καταγραφή των τμημάτων του Ιουνίου, για να λειτουργήσουν τα σχολεία, με υπεύθυνο δάσκαλο στο ολοήμερο πρόγραμμα, με χωρισμό των πληθωρικών τμημάτων των 24-25 μαθητών, με Τμήματα υποδοχής, με πρόβλεψη για προσωπικό στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ για την κάλυψη βραχυχρόνιων κενών και παράλληλη στήριξη όπου υπάρχει ανάγκη, απαιτούνται ακόμη τουλάχιστον 159 εκπαιδευτικοί:

Οι λειτουργικές ανάγκες βέβαια είναι πολύ περισσότερες αν υπολογιστούν με βάση τις θέσεις του κλάδου για 1/15 μαθητές ανά τμήμα στο Νηπιαγωγείο και την Α΄ και Β΄ του Δημοτικού και 1/20 για τις Γ΄-ΣΤ΄.

Επισημαίνουμε ότι αν και έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές πιθανόν να προκύψουν μακροχρόνιες άδειες.

"Sponsored links"

• Διεκδικούμε την κάλυψη όλων των αναγκών με διορισμούς μόνιμου προσωπικού.
• Διεκδικούμε την πλήρη στελέχωση και ομαλή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων στις 11 Σεπτεμβρίου.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις