16 χρόνια μετά, αυτή είναι η εικόνα του παλιού ΙΚΑ | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Θυμάστε πως ήταν το εσωτερικό του κτηρίου του παλιού ΙΚΑ όταν λειτουργούσε; Σίγουρα δεν παρουσίαζε αυτήν την εικόνα που βλέπετε στην οθόνη σας 16 χρόνια μετά. Αυτή τη φορά καταφέραμε να μπούμε μαζί με τον κλητήρα και η εγκατάλειψη και η φθορά είναι φανερή σε όλους τους χώρους.

Το ΙΚΑ στη συμβολή των οδών Νεάρχου και Σφακιανάκη εγκαταλείφθηκε από τις υπηρεσίες από το 2002 με όλα τα αντικείμενα και τον εξοπλισμό που είχε μέσα και όπως βλέπετε δεν έχει μείνει τίποτα. Σιγά – σιγά έκλεψαν τα πάντα από μέσα μέχρι και τα σώματα θέρμανσης. Σκουπίδια παντού και περιττώματα από ζώα με τη δυσοσμία να είναι αφόρητη. Αφού απορεί κάποιος για το πώς αντέχει να κοιμάται προφανώς κάποιος άστεγος που έχει μέσα σε ένα χώρο την πραμάτεια του. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε μαζί του και έναν σκύλο.

Ανεβαίνοντας στον πρώτο όροφο η εικόνα είναι λίγο καλύτερη σε ότι αφορά στην καθαριότητα από περιττώματα όχι όμως και από τα σκουπίδια. Η διοίκηση του ΙΚΑ στα Χανιά έχει απευθυνθεί επανειλημμένος τόσο στην αστυνομία όσο και στον Εισαγγελέα για τους βανδαλισμούς στο κτήριο αλλά και για τα λουκέτα που κατά καιρούς έβαζαν οι καταληψίες, εμποδίζοντας τους την είσοδο.

"Sponsored links"

Στους τοίχους εκτός από τη φθορά είναι φανερά και τα σημάδια των μηχανικών που κατά καιρούς πραγματοποιούν αυτοψία στο κτήριο για να ελέγξουν τη στατικότητα του. Η πιο πρόσφατη επίσκεψη, πριν από δύο μέρες όπου μηχανικοί του ΟΑΕΔ ήρθαν από τα κεντρικά της Αθήνας να δουν σε ποια κατάσταση είναι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Οργανισμός ενδιαφέρεται για την ενοικίαση του κτηρίου και είναι σε συνεννόηση με τον ΕΦΚΑ.

Ενδιαφέρον υπάρχει και από το ΤΕΙ Κρήτης για τη δημιουργία εστιών για τους φοιτητές. Όποιος όμως και να είναι ο νέος ενοικιαστής πρέπει να προχωρήσει σε ριζική ανακαίνιση αλλά και απολύμανση.

Ρεπορταζ: Ευαγγελία Ξηρουχάκη

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις