1,60 ευρώ η μάσκα σε περίπτερο των Χανίων – Μήπως πρέπει να βάλει πλαφόν η κυβέρνηση;

Κανένα σχόλιο

Της αισχροκέρδειας το κάγκελο γίνεται τον τελευταίο καιρό με τις χειρουργικές μάσκες.

Ο νόμος επιβάλλει οι πολίτες να φορούν μάσκες, όμως ο νόμος δε διασφαλίζει ότι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στις μάσκες στις τιμές που θα έπρεπε να έχουν για ένα μέτρο το οποίο είναι αναγκαστικό.

Χαρακτηριστικό είναι και αυτό που μας κατήγγειλε αναγνώστης της εφημερίδας μας ο οποίος επειδή ξέχασε να πάρει τη μάσκα του από το σπίτι αναγκάστηκε να προμηθευτεί από περίπτερο.

"Sponsored links"

Όμως έμεινε έκπληκτος όταν άκουσε την τιμή. 1,60 ευρώ!

Στη διαμαρτυρία του σχετικά με τη τιμή ο περιπτεράς με αρκετή απαξίωση του είπε:

“Άμα δε σ’ αρέσει να πας να πάρεις απ’ αλλού!”

Προφανώς η τιμή των μασκών δεν κυμαίνεται σε τόσο υψηλά επίπεδα όμως πλέον στα φαρμακεία του νομού μας κυμαίνεται από 0,80 έως 1 ευρώ και σε περιπτώσεις φτάνει και στο εξωφρενικό 1,60 ευρώ του “αγαπημένου” περιπτερά της γειτονιάς μας.

Η χειρουργική μάσκα του 1,60 ευρώ

Η τιμή είναι εξωφρενική αν λάβουμε υπόψη ότι προ της κρίσης του κορωνοϊού, η τιμή της χειρουργικής μάσκας δεν ξεπερνούσε τα 10 λεπτά ενώ με την έναρξη επιβολής του μέτρου της μάσκας στα Χανιά τα φαρμακεία την προμήθευαν στην τιμή των 0,50 ευρώ.

Πρόκειται για ένα τρελό πάρτι αισχροκέρδειας πάνω στις πλάτες του δοκιμαζόμενου οικονομικά πολίτη με τη σιωπηρή συμφωνία της κυβέρνησης.

Όμως, αυτή η αδυναμία να πράξει τα αυτονόητα η κυβέρνηση θα έχει συνέπειες, γιατί ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων έχει σταματήσει να τηρεί το μέτρο της μάσκας ενώ πάρα πολλοί συμπολίτες μας στα Χανιά που βρίσκονται σε οικονομική δυσκολία χρησιμοποιούν τις ίδιες μάσκες επί ημέρες στην προσπάθειά τους να εξοικονομήσουν χρήματα

Βεβαίως, υπάρχουν και οι πάνινες, οι οποίες όμως προσφέρουν ελάχιστη πραγματικά προστασία.

Η κυβέρνηση οφείλει να θέσει τιμή πλαφόν στις μάσκες που θα διασφαλίζουν ότι κάθε πολίτης θα μπορεί να τις προμηθεύεται. Αν πραγματικά νοιάζεται για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και δεν κοροϊδεύει τους πολίτες…

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις