24 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Διαμαρτυρία για τον Ασάνζ

Κανένα σχόλιο

Σε παγκόσμια διαμαρτυρία για την συνεχιζόμενη κράτηση του Τζούλιαν Ασάνζ, καλούν οργανώσεις ανά τον κόσμο, την προσεχή Δευτέρα, πρώτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας για την έκδοσή του ή μη στις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ διώκουν τον ακτιβιστή δημοσιογράφο με τον Πατριωτικό Νόμο (Patriot Act) και, αν εκδοθεί, ο Ασανζ αντιμετωπίζει ποινή 175 ετών.

Παγκόσμια διαμαρτυρία με αίτημα την απελευθέρωση και μη έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ, οργανώνουν δεκάδες οργανώσεις, για την προσεχή Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, ημέρα έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας για την έκδοση ή μη του ακτιβιστή δημοσιογράφου στις ΗΠΑ.

Η δίκη του Ασάνζ, που επρόκειτο να γίνει στο δικαστήριο του Ουέστμινστερ στο κέντρο του Λονδίνου, αποφασίστηκε τελικά να πραγματοποιηθεί σε αίθουσα της φυλακής Μπέλμαρς, όπου κρατείται. Η απόσταση της φυλακής από το κέντρο της πόλης και το μικρό μέγεθος της αίθουσας που δόθηκε αποτελούν προφανές μέσο για την αποφυγή κινητοποιήσεων και την παρακολούθηση της διαδικασίας από πολύ μικρότερο αριθμό δημοσιογράφων: στο Ουεστμίνστερ η αίθουσα χωρούσε άνω των 60 εκπροσώπους του Τύπου, ενώ η νέα αίθουσα χωρά λιγότερους από το ένα τρίτο αυτών. Παράλληλα, η απόσταση της φυλακής, περίπου μιάμιση ώρα με τη συγκοινωνία από το κέντρο του Λονδίνου, δυσκολεύει την παρουσία υποστηρικτών του Ασάνζ, ακόμη και έξω από τη δικαστική αίθουσα.

"Sponsored links"

Εν τω μεταξύ, σάλο έχει προκαλέσει η απάντηση της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας, σε επιστολή Βρετανού ακτιβιστή που ζητούσε την παρέμβασή της για την απελευθέρωση του Ασάνζ. Η απάντηση του Μπάκινγχαμ αναφέρει σαφώς ότι η Βασίλισσα δε μπορεί να παρέμβη διότι «το ζήτημα είναι πολιτικό», και όχι δικαιοσύνης, ώστε να επιτρέπει χάρη. Η επιστολή της βασίλισσας είναι και αποδεικτικό στοιχείο ότι η δίωξη του Ασάνζ δεν έχει να κάνει με θέμα Δικαιοσύνης και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από τους συνηγόρους υπεράσπισής του.

thepressproject.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις