14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Κ. Γάβρογλου: Το Υπουργείο Παιδείας δεν πρόκειται να συναινέσει στην αλλαγή χρήσης του κτιρίου της 5ης Μεραρχίας | Βίντεο

Ημερομηνία:

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου ότι το Υπουργείο δεν πρόκειται να συναινέσει στη μετατροπή του κτιρίου της 5ης Μεραρχίας στη θέση «Καστέλι» πάνω από το λιμάνι, σε ξενοδοχείο.

Ο κ. Γαβρόγλου απάντησε χθες σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.κ. Αντώνη Μπαλωμενάκη που είχε ως αντικείμενο την υποχρέωση δημοσιοποίησης των φυσικών προσώπων που υποκρύπτονται στην πλειοδότρια εταιρία BELVEDERE.

Ο Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι συμμερίζεται 100% τις ανησυχίες του Βουλευτή και ότι, κατά το Υπουργείο, η προωθούμενη αλλαγή χρήσης είναι «απολύτως αντισυνταγματική» καθότι το χρηματικό ποσό της απόκτησης του κτιρίου δόθηκε από το Κράτος για συγκεκριμένη εκπαιδευτική και ερευνητική χρήση που είναι απαγορευμένο ν΄ αλλάξει.

Ο κ. Γαβρόγλου ζήτησε πίστωση χρόνου για να παραλάβει τα πλήρη πρακτικά της Συγκλήτου, δεδομένου ότι όπως είπε οι μέχρι σήμερα εξηγήσεις της Συγκλήτου κρίνονται ως απολύτως ανεπαρκείς, προαναγέλλοντας ότι το Υπουργείο σκοπεύει να απευθυνθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και τις Εισαγγελικές Αρχές.

Το βίντεο με την επίκαιρη ερώτηση του κ. Μπαλωμενάκη στη δ/νση:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=1KTGh5PxK2o&t=11s”]

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...