14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Κατάληψη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χανίων για την παύση λειτουργίας τμημάτων ΕΠΑΛ στις Βρύσες

Ημερομηνία:

Γονείς και εκπαιδευτικοί από τα ΕΠΑΛ στις Βρύσες προχώρησαν σε κατάληψη στο γραφείο του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων διαμαρτυρόμενοι για την παύση λειτουργίας των τμημάτων ψυκτικών και πληροφορικής του ΕΠΑΛ στις Βρύσες.

Όπως μας είπε ο κ. Καπαρουδάκης, εκ μέρους των γονέων που συμμετέχουν στη διαμαρτυρία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χανίων

Με παρέμβαση του Πολάκη και της Βαγιωνάκη αποτράπηκε το κλείσιμο κάποιων τμημάτων, αλλά όχι των τμημάτων ψυκτικών και πληροφορικής στις Βρύσες. Φυσικά και αυτά που δεν έκλεισαν θα κλείσουν του χρόνου.

Εμείς δε θέλουμε να κλείσει καμία ειδικότητα. Μετά τα παιδιά θα είναι αναγκασμένα να φύγουν στα Χανιά. Ε δε μπορούμε, είναι αδύνατο. Ή, αν δε φύγουν από τον τόπο τους, τα αναγκάζουν να ξαναφοιτήσουν την ίδια τάξη. Υπάρχει περίπτωση παιδιού που για να μη φύγει στα Χανιά ξαναφοιτά τη δεύτερη τάξη. Κι αν του χρόνου κλείσει και η άλλη ειδικότητα που φοιτά φέτος; Θα πρέπει να ξανακάνει τη δεύτερη τάξη; Τι θα κάνει το παιδί;

Σύμφωνα με τον κ. Καπαρουδάκη, το Υπουργείο Παιδείας θέτει ως όριο τον αριθμό των 8 μαθητών για να λειτουργούν τα τμήματα, όμως αυτός ο αριθμός είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί σε πολλές απομονωμένες περιοχές του νομού οδηγώντας τους νέους που ζουν εκεί στο περιθώριο.

Οι γονείς αλλά και οι καθηγητές της περιοχής δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την απόσυρση της απόφασης εκ μέρους του Υπουργείου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...