500 ευρώ από την ΕΛΜΕ Χανίων στους πυρόπληκτους της Αττικής

Κανένα σχόλιο

500 ευρώ προσφέρει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων στους πυρόπληκτους της Αττικής. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Χανίων  εκφράζει  την βαθιά οδύνη  και τα συλλυπητήρια των εκπαιδευτικών της περιοχής μας, στις οικογένειες των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και πολλά μικρά παιδιά, από την καταστροφική πυρκαγιά, που έπληξε περιοχές της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής. Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους πυρόπληκτους μεταξύ των οποίων συνάδελφοι μας και οικογένειες μαθητών μας, που μέσα σε λίγες ώρες έχασαν κόπους μια ζωής

Παρά τις τιτάνιες  και ηρωικές προσπάθειες πυροσβεστών και  εθελοντών που ρίχτηκαν στη μάχη της φωτιάς και των απεγκλωβισμών, ήρθαν ξανά  στην επιφάνεια με τον πλέον τραγικό τρόπο η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού και συντονισμού, οι διαχρονικές ευθύνες του κεντρικού και τοπικού κράτους, η σταθερή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης,  που δυστυχώς συνέβαλαν καθοριστικά , σε μια ασύλληπτη τραγωδία.

"Sponsored links"

Παρόμοιες τραγωδίες  δεν είναι αναπόφευκτες. Η διαρκής υποτίμηση  του περιβάλλοντος, η άναρχη οικοδόμηση μέσα σε δάση, σε ρέματα, ακόμα και μέχρι την άκρη της θάλασσας, η υπερεκμετάλλευση της γης και των παραλιών, η οικοπεδοποίηση, η εμπορευματοποίηση και οι νόμοι της αγοράς , οδηγούν σε τραγωδίες.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς καλεί τους εκπαιδευτικούς άμεσα να δείξουν έμπρακτα και με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής. Το ΔΣ  καταθέτει αρχικά ένα ποσό 500 ευρώ στην Ε΄ΕΛΜΕ Α. Αττικής. Τα χρήματα θα δοθούν μετά από καταγραφή για την άμεση κάλυψη   αναγκών των συναδέλφων, των μαθητών και των οικογενειών τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα. 

Απαιτούμε :

  • Να παρθούν άμεσα μέτρα για τους πληγέντες και τις περιοχές που δοκιμάστηκαν από τη φωτιά και να υπάρξουν δεσμεύσεις υλοποίησής τους.
  • Να δοθεί πλήρης αποζημίωση των περιουσιών και των κατοικιών.
  • Να αναδασωθούν άμεσα οι καμένες εκτάσεις.
  • Να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της καταστροφής
  • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης.
Να γίνουν εκτεταμένα αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα σε όλη τη χώρα. 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις