Κατηγορίες δέχεται ο Bono των U2 μετά τις αποκαλύψεις των Paradise Papers

Κανένα σχόλιο

Ακόμα και ο frontman των U2, Bono, ενός συγκροτήματος που ανά καιρούς έχει τραγούδησει ενάντια στην ακραία φτώχια και υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων, εμπλέκεται στις αποκαλύψεις των Paradise Papers που δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας την Κυριακή. Όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα, ο διάσημος καλλιτέχνης χρησιμοποίησε μια εταιρεία με έδρα τη Μάλτα προκειμένου να αναπτύξει τα επενδυτικά του ενδιαφέροντα στη Λιθουανία

Ο τραγουδιστής, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Paul Hewson, ήταν επενδυτής στην εταιρεία Nude Estates της Μάλτας, η οποία αγόρασε το εμπορικό κέντρο Aušra στη Λιθουανία για 5,8 εκατομμύρια ευρώ το 2007.

Η Nude Estates ενσωμάτωσε έτσι τη λιθουανική εταιρεία, ενώ το 2012 τα συμφέροντα του εμπορικού κέντρου μεταφέρθηκαν σε μια εταιρεία με έδρα Guernsey με την ονομασία Nude Estates 1.

"Sponsored links"

Είναι εξάλλου ευρέως γνωστό πως η Μάλτα θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους φορολογικούς παράδεισους. Για τους ξένους επενδυτές, ο φόρος που επιβάλλεται για τα κέρδη των εταιρειών τους είναι μειωμένος κατά 5%. Στο Guernsey, δεν καταβάλλεται κανένας φόρος στα κέρδη των εταιρειών, ενώ τα χρήματα από επενδύσεις που μεταφέρονται στο Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ιρλανδία φορολογούνται κανονικά.

Η εκπρόσωπος του Bono μιλώντας στον Guardian δήλωσε πως ο καλλιτέχνης ήταν επενδυτής στη Nude Estates Malta Ltd που είχε συσταθεί νόμιμα μέχρι και το 2015 που έπαψε να υφίσταται και γι’ αυτό δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα μετά τις αποκαλύψεις που προσπαθούν να τον πλήξουν.

huffingtonpost.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις