Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων: «Υπάρχει φούσκα στον τουρισμό όπως το 1990 με το Χρηματιστήριο;»

Κανένα σχόλιο

Σε «φούσκα» στον τουρισμό που κάποια στιγμή θα σκάσει αναφέρεται η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων που υπενθυμίζει ότι κάποια στιγμή θα ξαναγεμίσουν τα πεντάστερα ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης που τώρα προσφέρονται με μόλις 35 ευρώ και σημειώνουν ότι όλο το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα αλλά και στην Κρήτη και στα Χανιά θυμίζει εποχές χρηματιστηρίου στη δεκαετία του 1990. Τότε, όσοι ψέλιζαν κάτι δέχονταν τις επιπλήξεις ότι χαλάνε το κλίμα στην οικονομία, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση που ζητά από όλους να κινούνται με μέτρο και με γνώμονα την πραγματικότητα.

Αναφέρει πιο αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Ένωση:

Τα τελευταία 2 χρόνια η ραγδαία αύξηση του τουρισμού στην χώρα μας σε συνδυασμό με την οικονομική δυσπραγία σε άλλους τομείς της οικονομίας έχουν δώσει σημαντική αύξηση στις επενδύσεις σε ακίνητα για τουριστική εκμετάλλευση.

"Sponsored links"

Καθημερινά βλέπουμε παλαιά ακίνητα να αναστυλώνονται και να μετατρέπονται σε μικρά ξενοδοχεία, βίλες να χτίζονται στην ύπαιθρο χώρα ως κατοικίες  σε τουρίστες. Εξοχικά σπίτια σε χωριά  να μετατρέπονται σε τουριστικά μισθωμένα ακίνητα , παράλληλα με τις  νέες  μεγάλες  ξενοδοχειακές μονάδες που ανεγείρονται στον κόλπο των Χανίων  και στην περιοχή της Γεωργιούπολης  προσθέτοντας  χιλιάδες κρεβάτια.

Τι θα συμβεί όμως εάν όλος αυτός ο αέρας  που διοχετεύεται  στο μπαλόνι της τουριστικής οικονομίας ακολουθήσει αντίστροφη πορεία; Τι θα συμβεί όταν τα 5αστερα ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης που τώρα προσφέρονται με 35 ευρώ ξαναρχίσουν να γεμίζουν με τουρίστες όταν αποκατασταθεί η τουριστική κίνηση προς Αίγυπτο και Τυνησία όταν τελειώσει η σύγκρουση στη Συρία;

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί  ότι εσείς είστε καταστροφολόγοι για να υπερασπίσετε κεκτημένα και να μην μπουν άλλοι  στο παιγνίδι του τουρισμού, άλλωστε  υποχρέωση της πολιτείας και των θεσμοθετημένων οργάνων της να πληροφορούν σχετικά.

Αλλά ας θυμηθούμε τι γινόταν στα τέλη της δεκαετίας  του 1990 με το χρηματιστήριο. Στην δεκαετία του 2000 με τις οικοδομές προς πώληση στους ξένους (ως εξοχικές κατοικίες) και γενικότερα τις κατασκευές πληροφορούσε τότε κανείς; Αν κάποιοι ψέλλισαν κάτι  αμέσως επιπλήχτηκαν «μην χαλάτε το κλίμα στην οικονομία».

Απλά θέλουμε να δώσουμε 2-3 συμβουλές  στους νέους επιχειρηματίες συναδέλφους .

  1. Αποφύγετε μεγάλες επενδύσεις πέρα από τις δυνατότητες σας που στηρίζονται στον δανεισμό.

  2. Μην επενδύεται όλα τα διαθέσιμα σας ιδιαίτερα σε απομονωμένες περιοχές της ενδοχώρας που ενδεχομένως είναι υψηλού τουριστικού ρίσκου.

  3. Μην παρασύρεστε σε εκτιμήσεις μακροχρόνιες με βάση την σημερινή κατάσταση στον τουρισμό  που όλα βαίνουν καλά.

  4. Ο τουρισμός είναι ένα ευαίσθητο προϊόν όπως και η γεωργία που επηρεάζεται από αστάθμητους εσωγενείς και εξωγενείς παράγοντες πολλές φορές απρόβλεπτους.

    "Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today