5o Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

Κανένα σχόλιο

Έληξε η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στο 5ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, που θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 και ώρα 11:00 το πρωί, στο κέντρο πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων ”ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ” στο Ηράκλειομε την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι σύλλογοι της Κρήτης ανταποκρίθηκαν και φέτος, με μεγάλη προθυμία, στο κάλεσμα για την κοινή προσπάθεια ανάδειξης και προβολής της αυθεντικής κρητικής κουζίνας.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Ελένη Γρηγοράκη

"Sponsored links"

Κύρος στην κριτική επιτροπή θα χαρίσουν με τη συμμετοχή τους, η διεθνούς φήμης Chef Ντίνα Νικολάου, ο γεωπόνος-τεχνολόγος τροφίμων Μανόλης Κασσάκης, ο Chef Χρήστος Ι. Λάππας, ο γευσιγνώστης  Χάρης Παπαδάκης,  μέλη από την  Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, μέλος από το  Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής (Ι.Κ.ΔΙ.), η εκπαιδευτικός και λογοτέχνης Μαρία Ζωγραφάκη και η Δέσποινα Μαθιουδάκη με σπουδές στον ελληνικό πολιτισμό.

Η Εκδήλωση

Με είσοδο ελεύθερη τα μέλη και οι φίλοι των συλλόγων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά:

  • Ομιλία από το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης για τις ξεχασμένες γηγενείς ποικιλίες κρασιού
  • Παραδοσιακά μαγειρέματα, που αναδεικνύουν την αυθεντική διατροφική και κοινωνική παράδοση του τόπου μας.
  • Μουσικά ακούσματα από τον Νεκτάριο Σαμόλη
  • Παρουσίαση παραδοσιακών Κρητικών χορών από τον Λαογραφικό όμιλο ”Λάζαρος και Μανόλης Χνάρης”.

Παράλληλες εκδηλώσεις

⦁Παράδοση είναι όσα παραδίνουμε στις επόμενες γενιές, και κυρίως στα παιδιά, τα οποία μέσα από τα ήθη και τα έθιμα ευαισθητοποιούνται και γνωρίζουν τον πολιτισμό και τις ρίζες τους, γι’ αυτό μια χαρούμενη «ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΩΝΙΤΣΑ» θα περιμένει τους μικρούς μας επισκέπτες, από “ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΑΚΙΑ ΜΑΣ” και το 1ο Νηπιαγωγείο Αγ. Μαρίνας Τσαλικάκι, όπου με την καθοδήγηση παιδαγωγών αλλά και γιαγιάδων, από διάφορους συλλόγους, θα φτιάξουν παραδοσιακές συνταγές της Κρήτης.

⦁Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει το «ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΑΓΑΠΗΣ» με καλούδια που θα προσφέρουν σύλλογοι και φίλοι του φεστιβάλ. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του ¨Ξενώνα για την κακοποιημένη γυναίκα και το παιδί¨.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today