13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου ξαναξεκινά να λειτουργεί η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Ημερομηνία:

Την Δευτέρα 2Ο Ιουλίου 2020, η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων επανεκκινεί την εκθεσιακή της δραστηριότητα και προσκαλεί το φιλότεχνο κοινό να επισκεφτεί  δύο σημαντικές εκθέσεις , που οργανώνει για τη θερινή περίοδο στην πόλη μας.

-Στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων (Χάληδων 98-102) στις 20 Ιουλίου, θα ξεκινήσει η έκθεση «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΧΑΝΙΩΝ, ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΣΥΛΛΟΓΗ» σε επιμέλεια Δημήτρη Ανδρεαδάκη.

Θα παρουσιαστούν 80 και πλέον  ζωγραφικά και χαρακτικά έργα της μόνιμης συλλογής, τα οποία αποτελούν  ουσιαστικά μια αναδρομή στην ιστορία της  δημιουργίας της.

Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθεί το έργο του Ηρακλειώτη ζωγράφου, Ιωάννη Σταυράκη, στο οποίο απεικονίζεται το Λιμάνι των Χανίων σε μια ιστορική στιγμή, τα έργα της συλλογής “Λυκούργος Μανουσάκης”, το έργο του Σπύρου Βικάτου -από τους τελευταίους εκπροσώπους της Σχολής του Μονάχου, του Αναστάσιου Λουκίδη,  αλλά και του Ανδρέα Γεωργιάδη (ο Κρης) .

Σημαντική, επίσης, είναι η παρουσία των έργων σύγχρονων καλλιτεχνών, όπως του Α. Πετρουλάκη, Γ.Κουνάλη, Β. Κελαϊδή, Π. Σάμιου,  Μ. Μανουσάκη, Δ. Ανδρεαδάκη,  Ε. Σακαγιάν, Τ. Μισούρα, Α. Καββαθά, Cris Gianakos και Steve Gianakos και πολλών άλλων, με έργα των οποίων η Πινακοθήκη, τα τελευταία χρόνια, έχει εμπλουτίσει της συλλογή της.

Παράλληλα, χαρακτικά έργα των Δ. Γαλάνη,  Κ. Γραμματόπουλου,  Τάσσου, Β. Κατράκη, Π. Γράββαλου αλλά και της Αριστέας Κριτσωτάκη, της Άριας Κομιανού και του Μανόλη Τζομπανάκη, κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στην έκθεση.

-Συγχρόνως, στο Γιαλί Τζαμί (Eνετικό λιμάνι)  στις 20 Ιουλίου έως και 20 Αυγούστου, η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων  σε συνδιοργάνωση με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, φιλοξενούν την βίντεο-εγκατάσταση της Μαριάννας Στραπατσάκη «Tα φαντάσματα της Mεσογείου ή Οι αντικατοπτρισμοί του Παρελθόντος» (1989) σε επιμέλεια Μαρίας Μαραγκού. Το έργο, έχοντας ως κυρίαρχο στοιχείο  το Νερό,  αναφορά στη δημιουργία, αποτελεί το πρώτο μέρος της τριλογίας “ Γέννηση – Ζωή – Θάνατος”. Η εικαστικός,  χρησιμοποιώντας διαφορετικά μέσα και υλικά και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, επιτυγχάνει να “αιχμαλωτίσει” την τέταρτη διάσταση του χρόνου, να προβάλλει παλλόμενες εικόνες ως μνήμες του ατομικού και συλλογικού ασυνείδητου και παράλληλα να  δώσει μορφή  στα προσωπικά της “φαντάσματα”.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης:

-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΧΑΝΙΩΝ, ΧΑΛΗΔΩΝ 98-102

Δευτέρα έως και Σάββατο 10.00-14.00 και 19.00-22.00

-ΓΙΑΛΙ ΤΖΑΜΙ, Ενετικό Λιμάνι

Δευτέρα έως και Κυριακή 19.00-23.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...