H απάντηση Ράμα σε Αλβανό εθνικιστή: Μην χρησιμοποιείς τον όρο «ο Έλληνας», γιατί είναι τόσο απεχθές όσο και όταν οι άλλοι χρησιμοποιούν περιφρονητικά τον όρο «ο Αλβανός»

Κανένα σχόλιο

Έλληνες και Αλβανοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Αυτό ήταν το μήνυμα που προσπάθησε να περάσει ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, απαντώντας σε ένα μήνυμα στο Facebook.

Το περιστατικό στις Βουλιαράτες με τον Κωνσταντίνο Κατσιφά, αλλά και τα όσα έγιναν στην κηδεία του, έδωσαν… τροφή σε διάφορους θερμοκέφαλους και από τις δύο πλευρές, προκειμένου να ξεδιπλώσουν τον δήθεν πατριωτισμό τους.

Ένας από αυτούς -από την Αλβανική μεριά- είναι και ο χρήστης «Lucky Boy London», ο οποίος ζήτησε την επέμβαση του Έντι Ράμα με αφορμή το σύνθημα «φονιάδες Αλβανοί, η Βόρεια Ήπειρος, γη ελληνική» που ακούστηκε στην κηδεία του 35χρονου, με τον Πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας να του δίνει την καλύτερη δυνατή απάντηση.

"Sponsored links"

Τον διάλογο των δύο πλευρών, έφερε στην δημοσιότητα ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γκαζμέντ Καπλιάνι, ο οποίος το 1991 ήρθε στην χώρα μας με το μεγάλο κύμα προσφύγων από την Αλβανία.

Όλα λοιπόν ξεκίνησαν με το σχόλιο του «Lucky Boy London» στην σελίδα του Έντι Ράμα, το οποίο έλεγε: «Να παρέμβετε σας παρακαλώ κύριε Ράμα γιατί ξεφτιλιστήκαμε ως έθνος σήμερα, έρχεται ο Έλληνας εδώ και μας βρίζει στο σπίτι μας, βάλε τους στην θέση τους, δείξε τις αξίες μας ως έθνος».

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, τότε του απάντησε ως εξής…

«Η δική μας αξία σήμερα; Είναι ακριβώς αυτό που κάποιοι θεωρούν λανθασμένα ως αδυναμία. Το δικό μας κράτος δεν πολεμάει ούτε με νεκρόφιλους, ούτε με προβοκάτορες σε κηδείες. Όποιος ήρθε για να προκαλέσει, μπήκε, ντρόπιασε τη δική του σημαία και βγήκε. Ο πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς την χώρα και την γλώσσα του άλλου. Σημαίνει να αγαπάς την χώρα και την γλώσσα σου. Και εσύ μην χρησιμοποιείς τον όρο «ο Έλληνας», γιατί είναι τόσο απεχθές όσο και όταν οι άλλοι στην άλλη πλευρά χρησιμοποιούν περιφρονητικά τον όρο «ο Αλβανός». Η ελληνική μειονότητα, οι καλοσυνάτοι κάτοικοι στους Βουλιαράτες δεν είναι ο «Έλληνας», είναι σεβαστοί και αναντικατάστατοι πολίτες της Αλβανίας.

Και εσένα που ούτε το πραγματικό όνομά σου δεν γράφεις, μην σε νοιάζει γιατί δεν ξεφτιλίζεται η Αλβανία απο κάποιους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και τρέφονται σαν κοράκια. Είναι κάτι μίζερες υπάρξεις που βεβηλώνουν τον νεκρό που υποτίθεται πως τιμούν και βεβηλώνουν την τιμή και το όνομα του δικού τους έθνους – ένα έθνος που έχει δώσει τόσα πολλά στην ανθρωπότητα.

Ένα έθνος που δεν ήταν ποτέ και ποτέ δεν μπορεί να είναι εχθρός μας. Ένα έθνος που οι Αλβανοί βρήκαν καταφύγιο σε ώρα ανάγκης όπως και οι Έλληνες έχουν βρει σε μας καταφύγιο σε ώρα ανάγκης. Η χώρα αυτή (σσ. Ελλάδα), όπως και κάθε χώρα, έχει την δυστυχία να έχει τα δικά της γουρούνια και γαϊδούρια».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις