OEBENX προς κυβέρνηση: “Να διατεθούν μικρά ποσά στο σύνολο των επιχειρήσεων που πλήττονται για να αποφύγουμε την επερχόμενη καταιγίδα λουκέτων που φαίνεται να έρχεται”

Κανένα σχόλιο

Σε δραματικούς τόνους η επιστολή της ΟΕΒΕΝΧ προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης. Ζητά τη λήψη ουσιαστικών μέτρων και τη διάθεση κονδυλίων στο σύνολο των επιχειρήσεων που πλήττονται για να μη δούμε χιλιάδες λουκέτα στην αγορά:

“Δυστυχώς τα τελευταία γεγονότα και εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας δείχνουν ότι η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.  Από μέρα σε μέρα τα μέτρα αντιμετώπισης  της υγειονομικής κρίσης αυστηροποιούνται με αποτέλεσμα ειδικά η επιχειρηματικότητα να πλήττεται  βάναυσα.

Όλο αυτό το διάστημα καταγράφουμε ενέργειες και προσπάθειες της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση που πλήττει τις  μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

"Sponsored links"

Δυστυχώς παρατηρούνται “αστοχίες”, λάθη και παραλείψεις σε όλα αυτά τα μέτρα  και είναι καθήκον μας να σας τα αναφέρουμε και να τα επισημάνουμε έτσι ώστε να διορθωθούν για  να  μπορέσει  η  κυβέρνηση να στηρίξει έμπρακτα και εύστοχα την επιχειρηματικότητα της χώρας.

Παρακάτω αναφέρουμε μερικές από τις παρατηρήσεις και τις ”αστοχίες” που έχουμε εντοπίσει και σας παρακαλούμε άμεσα να προβείτε  (όπως έχετε δείξει μέχρι τώρα σε ανάλογες περιπτώσεις) σε διορθώσεις που θα συμβάλλουν  και θα στηρίξουν πραγματικά  τις  μικρές και πολύ μικρές  επιχειρήσεις.

  • Αναφορικά για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 & 5 που πολύ καλά ανακοινώσατε ότι έρχεται το επόμενο διάστημα με αρκετές εκπτώσεις ως προς την επιστροφή τους. Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε στο σημείο αυτό την αδικία για τους  ωφελούμενους από την επιστρεπτέα προκαταβολή 1, 2 και 3. Για το λόγο αυτό θα σας παρακαλούσαμε οτιδήποτε μέτρα παρθούν ως προς αυτές (επιστρεπτέα προκαταβολή 1,2 & 3) να είναι οριζόντιο   για όλες τις φάσεις αυτών.
  • Ένα άλλο μεγάλο θέμα που έχει δημιουργηθεί στην αγορά είναι  αυτό της  μη υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων για τις επιχειρήσεις που πλήττονται. Δυστυχώς η προαιρετική μείωση που έχετε εξαγγείλει δεν φαίνεται να προχωράει, διότι οι ιδιοκτήτες στην συντριπτική πλειοψηφία τους αρνούνται να προβούν σε μειώσεις ενοικίων. Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει η κυβέρνηση σε υποχρεωτική μείωση των ενοικίων με ανάλογες φυσικά καλύψεις των ιδιοκτητών για την απώλεια που θα έχουν.
  • Ερχόμαστε στο θέμα των μη επιστρεπτέων προκαταβολών από τα προγράμματα των περιφερειών τα οποία δυστυχώς ιδιαίτερα στην Κρήτη όπως φαίνεται δεν οργανώθηκαν και προγραμματίστηκαν σωστά με  αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις που θα επιδοτηθούν να είναι πολύ λίγες και η πλειοψηφία των επαγγελματιών βιοτεχνών εμπόρων επιχειρηματιών και αυτοαπασχολούμενων να μείνουν εκτός.

Σας καλούμε  Κύριοι Υπουργοί, να προχωρήσετε σε άμεση ανακατανομή των αδιάθετων κονδυλίων ΕΣΠΑ  ενισχύοντας προγράμματα όπως αυτά των περιφερειών της μη επιστρεπτέας προκαταβολής έτσι ώστε να διατεθούν μικρά ποσά στο σύνολο των επιχειρήσεων που πλήττονται για να αποφύγουμε την επερχόμενη καταιγίδα λουκέτων που φαίνεται να έρχεται. Ιδιαίτερα για την Κρήτη άμεσα χρειάζεται ένα πρόγραμμα στο πλαίσιο  της μη επιστρεπτέας προκαταβολής για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις δηλαδή λιγότερο των δέκα εργαζομένων ύψους 100 εκατομμυρίων έτσι ώστε η καθαρά τουριστική αυτή περιοχή σε συνδυασμό με την αρνητική εικόνα που έχει τα δύο τελευταία χρόνια ο πρωτογενής  τομέας της, να στηριχτεί για να μην έχουμε τις επόμενες μέρες, εβδομάδες, εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες λουκέτα και πλήθος ανέργων.

Κύριοι Υπουργοί, είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβετε υπόψη σας τις παρατηρήσεις και τα σχόλια μας  και θα προβείτε άμεσα στις ανάλογες ενέργειες για να διορθώσετε τυχόν αδικίες και αστοχίες που πλήττουν βάναυσα τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις