To δράμα του «δημοφιλέστερου»

Κανένα σχόλιο

Η θητεία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο ξεκίνησε με το ερώτημα «τί θα μπορούσε να κάνει» σε αυτό το νευραλγικό τομέα και τελειώνει με το ερώτημα «τι έκανε τελικά», ώστε να του αφαιρεθούν όλες οι αρμοδιότητες. Άλλοι πάλι διαπίστωσαν -σκωπτικά- τις αρμοδιότητες που είχε, όταν τελικά του αφαιρέθηκαν.

Για όσους γνωρίζουν τις συμβαίνει στα ενδότερα της κυβέρνησης και του Μαξίμου, ο Βασίλης Κικίλιας ήταν εδώ και μήνες «ανεπιθύμητος» για τον πρωθυπουργό, οι σχέσεις τους από κακές εως ανύπαρκτες ενώ έχει παρακαμφθεί αμέτρητες φορές. Οι πληροφορίες λένε ότι το σημείο «μηδέν» για τον υπουργό Υγείας ήταν οι επιλογές των Διοικητών Νοσοκομείων, τις οποίες ανοιχτά έχει επικρίνει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ως δείγμα «αυτοκριτικής» αλλά το σίγουρο είναι ότι έχει διαμηνύσει πως «δεν θέλει να τον βλέπει».

Το απίστευτο είναι ότι η τεράστια υγειονομική κρίση της πανδημίας αντιμετωπίστηκε με τον αρμόδιο Υπουργό να είναι σε δυσμένεια, να αγνοείται σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις, να απουσιάζει από όλες τις κρίσιμες συσκέψεις. Ακόμη πιο απίστευτο είναι ότι ο Βασίλιας Κικίλιας, αν και «κρυμμένος» στην περίοδο της πανδημίας εμφανιζόταν σταθερά ως ο «δημοφιλέστερος» υπουργός της κυβέρνησης στις δημοσκοπήσεις, αποδεικνύοντας αν μη τι άλλο την υπερβολή της προβολής των συστημικών ΜΜΕ.

"Sponsored links"

Ο πρωθυπουργός δεν έχει απομακρύνει ούτε τον Κικίλια ούτε άλλους Υπουργούς, που επέδειξαν καταστροφική διαχείριση και εμφανή ανεπάρκεια, όπως τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ώστε να μην συγκρουστεί με το εσωκομματικό μέτωπο του οποίου είναι δέσμιος αλλά και να μην πλήξει το αφήγμα του success story που στήθηκε γύρω από την πανδημία, την ώρα που το ΕΣΥ παραμένει υπό διάλυση και ο ΕΟΔΥ σε αποσύνθεση. Προφανώς θα «αποκεφαλιστούν» αργότερα ώστε να τους χρεωθεί η νέα έξαρση, πριν η κατακραυγή φτάσει στο Μαξίμου.

Όμως η αφαίρεση όλων, ουσιαστικά, των αρμοδιοτήτων δεν έχει προηγούμενο μεταπολιτευτικά. Αν συνυπολογιστεί ότι νομοθετική πρωτοβουλία έχει «εκωρηθεί» εξαρχής στο συγκεντρωτικό «επιτελικό κράτος» του Μαξίμου, ο Βασίλης Κικίλιας στο εξής θα είναι απολύτως διακοσμητικός.

Με τον φιλοκυβερνητικό τύπο να προειδοποιεί καθημερινά ότι το σοκ που θα δεχτεί η χώρα από τον κοροναϊό, εξαιτίας των ανεπαρκών χειρισμών θα είναι τεράστιο, η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης διαχειρίζονται το δεύτερο κύμα της πανδημίας με έναν υπουργό Υγείας «άνευ χαρτοφυλακίου».

tvxs.gr

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις