12.8 C
Chania
Sunday, November 24, 2024

Αστυνομικές διαρροές για το «καλά οργανωμένο σχέδιο εξαφάνισης» του Χρ. Παππά

Ημερομηνία:

Από την ημέρα που η έδρα του δικαστηρίου που καταδίκασε τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και τα στελέχη της για εγκληματική οργάνωση έχουν περάσει περισσότεροι από δύο μήνες, όσος και ο καιρός που ο υπαρχηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστος Παππάς παραμένει ασύλληπτος από την αστυνομία, χωρίς κανένας από την πολιτική και επιχειρησιακή ηγεσία να απολογηθεί επ’ αυτού. Σε ακριβώς αντίθετο κλίμα, διαρροές της ΕΛΑΣ σε συστημικό μέσα επιχειρούν να παρουσιάσουν ένα «καλά οργανωμένο σχέδιο εξαφάνισης κι υπόθαλψης» του φυγά, επικαλούμενες μάλιστα την παραπλάνηση που κατάφερε ο χρυσαυγίτης σε στελέχη της αστυνομίας και «άτομα που δεν ήταν μυημένα στο σχέδιο εξαΰλωσης των ιχνών του».

Πληροφορίες για τις έρευνες της αστυνομίας στην προσπάθειά της να εντοπίσει και να συλλάβει τον Χρήστο Παππά που αποφεύγει τη σύλληψη εδώ και περισσότερους από δύο μήνες μεταφέρει δημοσίευμα του in.gr, κάνοντας λόγο για έρευνες στη Γαλλία και το Βέλγιο, καθώς και για άρση απορρήτου επικοινωνιών σε έναν «ευρύ κύκλο».

Το δημοσίευμα, πέρα από τις πληροφορίες για τις έρευνες, συνθέτει το «χρονικό» της διαφυγής του ναζιστή φυγόποινου, περιλαμβάνοντας μάλιστα αναφορές «στελεχών της Λεωφόρου Κατεχάκη», που περιγράφουν πως ο χρυσαυγίτης ξέφυγε από την αστυνομία.

Όπως αναφέρεται, οι πηγές της αστυνομίας επικαλούνται ένα «καλά οργανωμένο σχέδιο εξαφάνισης κι υπόθαλψης» του Χρ. Παππά, το οποίο κατά τις ίδιες πληροφορίες ξεκίνησε από την παρουσία του στο αστυνομικό τμήμα την 1η Οκτωβρίου, ως όφειλε, και ακολούθως «προκειμένου να παραπλανήσει τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και άτομα που δεν ήταν μυημένα στο σχέδιο “εξαΰλωσης” των ιχνών του, φέρεται να είχε αφήσει ανοικτό το κινητό του στο σπίτι του στου Παπάγου, προκειμένου να μην προκαλέσει αμέσως υποψίες και να έχει άνεση χρόνου να διαφύγει».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως «οι συλληφθέντες, μάλιστα, ήταν σε αστυνομικό κλοιό αμέσως μετά την αρχική ετυμηγορία της 7ης Οκτωβρίου που όριζε τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση», σημειώνοντας πως παρότι «υπήρχε εικόνα ότι ο κύκλος των συλλήψεων θα εξελισσόταν ομαλά», τελικά διαπιστώθηκε πως ο υπαρχηγός «είχε εξαφανισθεί… προ πολλού». Ακόμα, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως ο Χρ. Παππάς σχεδίαζε την διαφυγή του την τελευταία διετία «σε… σημείο εμμονής», ενώ μεταφέρονται συζητήσεις με ψηφοφόρους και συνεργάτες του, κατά τις οποίες ο ίδιος υποστήριζε ότι όταν είχε φυλακισθεί «οι συγγενείς του ήταν συντετριμμένοι και ότι προτιμούσε να έχουν την εικόνα ότι είναι ελεύθερος».

Επίσης, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως «το ενδιαφέρον των αξιωματικών» της αστυνομίας στράφηκε αρχικά σε έναν κύκλο λίγων «συνδέσμων» του χρυσαυγίτη «οι οποίοι διεκπεραίωναν εξ ονόματός του – από τις αρχές Οκτωβρίου – τις συνεννοήσεις του για θέματα του δικαστηρίου ή άλλες προσωπικές εκκρεμότητες», με τις αρχές να έχουν προχωρήσει σε άρσεις απορρήτου επικοινωνιών, «καθώς και σε άλλες συνδυαστικές ενέργειες προκειμένου να βρουν τους διαύλους επικοινωνίας του άφαντου φιλοναζιστή, από τη στιγμή που αποχωρίστηκε το κινητό του έως και σήμερα».

Ακόμη, το δημοσίευμα αναφέρεται στα «προσεκτικά βήματα» των αρχών στο πλαίσιο της αναζήτησης του καταλύματος «που θεωρείται και το πιο δύσκολο σημείο της έρευνας», με την έρευνα να φέρεται να εστιάζει επίσης «στον τρόπο χρηματοδότησης της φυγής και παραμονής του στο κρησφύγετο, ενώ στο “μικροσκόπιο” έχει μπει και τυχόν ύποπτη ροή χρημάτων από πρόσωπα του περιβάλλοντός του προς άγνωστη κατεύθυνση».

Προς το τέλος του δημοσιεύματος, αναφέρεται ακόμη πως η αστυνομία ερευνά «αν το σχέδιο υποδοχής και υπόθαλψής του περιελάβανε και τη μετακίνησή του σε άλλη χώρα» όπου υπάρχουν χρυσαυγίτες που θα μπορούσαν να του προσφέρουν καταφύγιο, ενώ το δημοσίευμα κλείνει με αναφορά στελεχών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ανώνυμα φυσικά, πως «πρόκειται για μια ιδιαίτερα κρίσιμη έρευνα με σημαντικές άγνωστες παραμέτρους».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως το δημοσίευμα περιλαμβάνει και δηλώσεις του νομικού εκπροσώπου του Χρ. Παππά, Περικλή Σταυριανάκη, ο οποίος φέρεται να δηλώνει πως «Γνωρίζω ότι ο εντολέας μου επιμένει και σήμερα – όπου κι αν βρίσκεται – στην ορθότητα της απόφασής του να εξαφανισθεί αφού θα μπορούσε να παραμείνει «χωρίς λόγο» στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της ποινής του σε δεύτερο βαθμό, οπότε και μπορεί να απαλλαχθεί».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ