13.8 C
Chania
Monday, December 23, 2024

Βρετανός αδυνατεί να αισθανθεί θλίψη μετά από εγκεφαλικό

Ημερομηνία:

Γνωρίστε την πραγματική ζωή του κ. Ευτυχισμένου, ο οποίος γελάει καλύτερα αφού ξεπέρασε ένα μεγάλο εγκεφαλικό επεισόδιο που τον άφησε σε θέση να μην μπορεί να αισθάνεται θλίψη!

Ο 68χρονος Malcolm Myatt από το Cannock, Staffordshire, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το 2004 και πέρασε 19 εβδομάδες στο νοσοκομείο. Έφυγε από κει με ένα μικρό πονοκέφαλο στην αριστερή πλευρά, αλλά ο Malcolm και η σύζυγός του Kath σύντομα παρατήρησαν ότι ήταν απίστευτα αισιόδοξος. Από τότε, λοιπόν, δεν είναι ποτέ άκεφος, ως αποτέλεσμα της ασθένειας που χτύπησε το μετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου που ελέγχει τα συναισθήματά του.

Ο συνταξιούχος φορτηγατζής αναφέρει:

Δεν έχω ποτέ κατάθλιψη. Φυσικά θα προτιμούσα να είμαι όλη την ώρα ευτυχισμένος παρά το αντίστροφο. Πρέπει να υπάρχει ένα μέρος του εγκεφάλου που θυμάται τα αστεία. Μου αρέσει να τα αναφέρω. Πάντα είμαι χαρούμενος, αλλά πλέον θέλω και άλλοι άνθρωποι να νιώθουν όπως εγώ. Την ημέρα πριν από το εγκεφαλικό επεισόδιο οδηγούσα πολλές ώρες. Αργότερα, κατέβηκα τα σκαλιά να φτιάξω κάτι για να φάω και όπως ανέβαινα έπαθα το επεισόδιο. Οι γιατροί δεν ήξεραν αν θα βγάλω τη νύκτα… Πλέον λέω “ευχαριστώ” κάθε μέρα που ξυπνάω!

Με τη σειρά της η σύζυγός του δήλωσε:

Είναι αρκετά παιδαριώδης και είναι μεταδοτικό. Όταν ο Malcolm ξεκινά να γελά, τότε όλοι στην αίθουσα ξεσπούν σε γέλια. Επιπλέον, έχει επηρεαστεί η βραχυπρόθεσμη μνήμη του. Μπορεί να θυμηθεί πράγματα που έκανε πριν από 20 χρόνια, αλλά δεν μπορεί να θυμηθεί την τελευταία εβδομάδα. Ο Malcolm λέει ακριβώς αυτό που σκέφτεται, ανεξαρτήτως αν μερικές φορές δεν καταλαβαίνει ότι είναι αγενής. Αν κάποιος έχει έναν άσχημο σκύλο, απλά θα του το πει.  Το χειρότερο είναι όταν πάμε σε μια κηδεία. Εξακολουθεί να χαμογελά και να λέει αστεία, ενώ όλοι είναι τελείως μελαγχολικοί. Οι γιατροί μου είπαν ότι δεν θα έπρεπε να απολογούμαι γι’ αυτόν, αλλά μερικές φορές χρειάζεται να εξηγώ την κατάστασή του…

Ο νευρολόγος Paresh Malhotra, επιβεβαιώνει: “Μία εγκεφαλική ζημιά μπορεί να προκαλέσει διαφορετικά συμπτώματα. Κάποιοι άνθρωποι χάνουν την ικανότητα να διαισθανθούν αυτά που εκφράζουν άλλοι με τα πρόσωπά τους ή μπορεί να γίνουν λιγότερο συναισθηματικοί.

Μπορεί να μην ανταποκρίνονται σε συγκινητικές ειδήσεις, είτε ευχάριστες είτε δυσάρεστες. Επίσης, μπορεί να γίνουν απαθείς δίχως κάποια ικανότητα να νοιώθουν εμπάθεια προς τους άλλους.

Διαφορετικές ζημιές σε διαφορετικά τμήματα του εγκεφάλου παράγουν διαφορετικά αποτελέσματα. Αν και δεν έχουμε ξανακούσει για περίπτωση όπου κάποιος χάνει τελείως την ικανότητά του να αισθανθεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο, πολλοί που έχουν πάθει εγκεφαλικό έχουν δυσκολία να ελέγξουν τα συναισθήματά τους, γελάνε ή κλαίνε σε ακατάλληλες στιγμές.

Πριν την περιπέτειά του ο Malcolm ήταν σε φόρμα και υγιής, ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο μέχρι τα 52 του χρόνια. Ήταν, επίσης, και διαιτητής.

ethernews.com

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ