«Οι θάνατοι δεν είναι ποσοστά, είναι αναντικατάστατες απώλειες» τόνισε η Φώφη Γεννηματά στη δευτερολογία της στη Βουλή.
«Δεν θέλετε να παραδεχτείτε τα λάθη σας και αυτό σημαίνει ότι δεν θέλετε να τα διορθώσετε» ανέφερε στη δευτερολογία της η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας».
«Το χειρότερο που συμπεραίνουμε είναι ότι δεν θέλετε να παραδεχτείτε τα λάθη που έχετε κάνει και αυτό σημαίνει ότι δεν θέλετε να τα διορθώσετε. Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο γιατί έχουμε δρόμο μπροστά μας. Δεν μας αφορά η σύγκριση με άλλες χώρες ή με την προηγούμενη κυβέρνηση».
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έφερε μάλιστα και ένα συγκεκριμένα παράδειγμα για τη διασπορά του ιού στη Θεσσαλονίκη. «26 Οκτωβρίου ανήμερα Αγίου Δημητρίου 84 κρούσματα, 15 μέρες μετά ήταν 777. Δεν ευθύνεται μόνο η διασκέδαση. Μπορούσατε να έχετε σκεφτεί ότι ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου ήταν κάτι κομβικό. Και όχι να βλέπουμε συνωστισμό στις εκκλησίες και ιερείς χωρίς μάσκες. Ποιος ελέγχει την εφαρμογή των μέτρων».
«Σεμνά και μετρημένα ο εορτασμός του Πολυτεχνείου»
«Μήπως φταίει και γι αυτό η αντιπολίτευση;» αναρωτήθηκε η Φώφη Γεννηματά, ενώ αμέσως μετά αναπαρήγαγε μια ανάρτηση στα social media «Διάβασα κάπου ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η παράταξη του ΕΣΥ και η ΝΔ η παράταξη του «Φταίς εσύ». Οι θάνατοι δεν είναι ποσοστά, είναι απώλεια. Προετοιμαστείτε με τη λήξη του lockdown να μην έχουμε πάλι τα ίδια φαινόμενα. Θα έχουμε σοβαρότατες επιπτώσεις απ’ όλα αυτά».
Τέλος, παίρνοντας θέση σχετικά με την αντιπαράθεση που έχει προκύψει για την πραγματοποίηση ή μη της πορείας του Πολυτεχνείου, σημείωσε «Είναι ξεκάθαρο ότι ο εορτασμός του Πολυτεχνείου πρέπει να γίνει σεμνά και μετρημένα γιατί είμαστε σε καραντίνα. Προέχει η ζωή των ανθρώπων. Είναι δυνατόν να λέει κανείς ότι εμείς θα στείλουμε τους ανθρώπους μας σε μια πορεία ο ένας δίπλα στον άλλον; Γιατί όμως επιλέγετε να στήνετε έναν καβγά απίστευτο. Ψάχνετε έναν αντιπερισπασμό και ένα πεδίο να στήσετε μια νέα μονομαχία κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι απαράδεκτο και αποκρουστικό. Και για τα προβλήματα της κοινωνία αλλά και για το ίδιο το Πολυτεχνείο».