ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Αναστάτωση στον λαό προκαλεί η στάση του προέδρου της κυβέρνησης ΓΑΠ για την αναγγελία δημοψηφίσματος στις αρχές Ιανουαρίου.
Αναστάτωση επίσης προκάλεσε στην εγχώρια αγορά με βουτιά του χρηματιστηριακού δείκτη. Τα δημοψηφίσματα έχουν καθιερωθεί στης δημοκρατικά ανεπτυγμένες χώρες ,όπως π.χ η Ελβετία και είναι συμμετοχικό στοιχείο, του λαού στα σοβαρά θέματα που τον αφορούν .
Στην Ελλάδα του πελατειακού συστήματος του καθυστερημένου καπιταλισμού, η κοινωνία των πολιτών βρίσκεται σε ύπνωση. Αντίθετα σε δράση μέχρι την κρίση, ήταν η κοινωνία των κολιτών. Μετά την μεταπολίτευση κανονικά, έπρεπε να είχαν καθιερωθεί τα δημοψηφίσματα σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να εμπεδωθούν από τον λαό. Για να κατανοήσει ο λαός τις ευθύνες του , και να εκφράζει την γνώμη του , για μείζονα θέματα που τον αφορούν.Δυστυχώς τα κόμματα εξουσίας ,τον λαό τον χρησιμοπίησαν σαν ψηφοφόρο -πελάτη και όχι συμμέτοχο.
Γιατί σήμερα θυμήθηκε το δημοψήφισμα ο ΓΑΠ αντί τις εκλογές; Τώρα που αύξησε πάνω από 100 δισσεκατομμύρια το δημόσιο χρέος της χώρας σε δύο χρόνια; Τώρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση του κατ`επιταγή τη τρόικα στην κυριολεξία το ξεβράκωμα του Ελληνικού λαού; Γιατί δεν ζήτησε δημοφήφισμα πριν φέρει στην Ελλάδα το ΔΝΤ και γίνει η χώρα μας πειραματόζωο στην Ευρώπη;
Είναι φανερό ότι θέλει ο ΓΑΠ και η οικογένεια του, να κερδίσει χρόνο στην εξουσία και δεν ενδιαφέρεται για τον Ελληνικό λαό, που μια μεγάλη μερίδα του, βρίσκεται σε απελπισία. Η μόνη διέξοδος είναι οι εκλογές , κι όχι το δημοψήφισμα. Να φύγουν νύχτα οι δυνάμεις που καθήλωσαν την χώρα στην φτώχεια και την εξαχρείωση. Πριν γίνει η μεγάλη έκρηξη και τους λυντσάρουν στις πλατείες σαν τον Καντάφι τα αγριεμένα πλήθη.