Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η διεθνής καλλιτεχνική διαμαρτυρία στον Αζωγυρέ.
13 καλλιτέχνες από 5 διαφορετικές χώρες συμμετείχαν με τα πιο δυνατά έργα τους ώστε να διαμαρτυρηθούν και να εκδηλώσουν την οργή τους για τις αδικαιολόγητες καταστροφές που έλαβαν χώρα στον Αζωγυρέ Παλαιοχώρας.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό κείμενο:
Ενώσαμε όλοι μαζί τις φωνές μας για να απαιτήσουμε τα αυτονόητα:
1ον / Τον άμεσο καθαρισμό του Αζωγυριανού ποταμού από τα βράχια που έριψε η ανάδοχος εταιρία για να επανέλθει το νερό που τώρα ρέει κάτω από τις πέτρες.
2ον / την αποκατάσταση και ανοικοδόμηση του ιστορικού και Ιαματικού καταρράκτη που ισοπέδωσε η ανάδοχος εταιρία , καταρράκτης ο οποίος αποτελούσε πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών ετησίως και συνέβαλε στην τουριστική ανάπτυξη του χωριού μας .
3ον / Την απομάκρυνση τον μπάζων που έριξαν στο ποτάμι και σκέπασαν τις ρίζες τον αιωνόβιων πλατάνων ώστε αυτά τα δέντρα να έχουν την ευκαιρία να μεγαλώσουν ξανά.
4ον / την ανακατασκευή του αντηρίδων που κατέστρεψαν με στόχο να φυτευτεί και πάλι το μοναδικό δάσος από κυπαρίσσια που ήταν εκεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια
5ον / την παρέμβαση εισαγγελέως για να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη όλοι οι ένοχοι τον καταστροφών αυτών
6ον / Την ολική αποπεράτωση του έργου δηλαδή την ασφαλτόστρωση και την ολοκλήρωση τον λοιπών έργον σχετικά με την οδοποιία , ώστε το χωριό μας να επανέρθει στους κανονικούς του ρυθμούς .
Οι εκδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν ως ότου υπάρξει κάποιος αρμόδιος εκεί έξω που θα συνειδητοποιήσει ακριβώς τη έγινε στο όμορφο χωριό μας που
Η διαμαρτυρία φιλοξενήθηκε στην αίθουσα της οικογένειας Κουκουτσάκη.
Όπως αναφερόταν σε σχετικό κάλεσμα:
“Το χωριό που αποκαλούσαν όλοι οι επισκέπτες ως χωριό του παραδείσου.
Ένα χωριό το που λεηλατήθηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς για την εξόρυξη πέτρας και στην συνέχεια το άφησαν στη μοίρα του. Το ποτάμι διαλυμένο τα αιωνόβια πλατάνια του και τα πανέμορφα ψηλά κυπαρίσσια του δεν υπάρχουν πια καθώς και όλα τα άλλα δέντρα που βρέθηκαν στη διάβα τους.
Οι κάτοικοι πλέον υποφέρουν από αναπνευστικά λόγο του πυκνού νέφους σκόνης που κάλυπτε το χωριό κατά τη διάρκεια τον εργασιών αλλά και πάλι κανένας δεν νοιάστηκε.
Αλλά το σημαντικότερο κατέστρεψαν ολοσχερώς τους περίφημους και ιαματικούς καταρράκτες που ερχόταν πλήθη κόσμου για να τους επισκεφτούν καθημερινός και να λουστούν σε αυτούς. Πάλι κανένας φορέας δεν νοιάστηκε γιατί;”