12.8 C
Chania
Monday, November 25, 2024

Δύο σπάνιες φωτογραφίες της Τζένιφερ Ανιστον ως παιδί με τον Χανιώτη πατέρα και τη γιαγιά της

Ημερομηνία:

Δυο σπάνιες φωτογραφίες της Τζένιφερ Άνιστον με τον Χανιώτη πατέρα και τη γιαγιά της ανέρτησε στη σελίδα “Χανιά – Παλιές Φωτογραφίες” ο Νίκος Παπαδάκης.

Ο πατέρας της Άνιστον, Γιάννης Αναστασάκης, γεννήθηκε στα Χανιά το 1933 και δύο χρόνια μετά, το 1935, η οικογένεια του αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ.

Η Τζένιφερ Άνιστον γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1969 στο Σέρμαν Οκς της Καλιφόρνια και το ελληνικό της όνομα είναι Γενοβέφα Ιωάννα Αναστασάκη.

Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, όταν ήταν 5-6 ετών, έζησε στην Αθήνα και στην Κρήτη. Ο πατέρας της ήταν Έλληνας μετανάστης στις ΗΠΑ, που για χρόνια κυνηγούσε το όνειρο να καταξιωθεί ως ηθοποιός. Όσο η Ιωάννα ήταν παιδί δεν τα κατάφερε.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μόλις επέστρεψαν στην Αμερική, το όνομα της μικρής άλλαξε και δεν θύμιζε πια τις ελληνικές της καταβολές. Λίγα χρόνια μετά, αποκόπηκε ακόμα περισσότερο από τις ρίζες της, καθώς οι γονείς της πήραν διαζύγιο και η ίδια με τον αδερφό της έμειναν με τη μητέρα τους.

Για χρόνια, μάλιστα, η σχέση με τον πατέρα της είχε κλονιστεί. Αισθανόταν ότι τους είχε εγκαταλείψει για μια άλλη γυναίκα. Αυτό το αίσθημα εγκατάλειψης τη συνόδευε μέχρι και την εφηβεία της, όποτε ξεκίνησαν να κάνουν ώριμες συζητήσεις και να περνούν χρόνο μαζί.

Τότε, του εκμυστηρεύτηκε ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός, να τα καταφέρει εκεί που αυτός δεν είχε πετύχει κάτι σημαντικό. Ο πατέρας της, αρχικά την απέτρεψε. Ο χώρος ήταν σκληρός και δεν ήθελε η κόρη του να βιώσει την ίδια απογοήτευση. Η μικρή ήταν όμως αμετάπειστη.

Μία μέρα, πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει τον ατζέντη του πατέρα της για να του ζητήσει να της κλείσει ακροάσεις για ταινίες και σειρές. Παράλληλα, πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις και εισήχθη σε ένα από τα πιο φημισμένα και απαιτητικά σχολεία υποκριτικής της χώρας, το New York’s High School of the Performing Arts.

Το δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’80 τελικά δικαίωσε και τους δύο. Ο Έλληνας ηθοποιός κέρδισε έναν από τους βασικούς ρόλους στη δεύτερη μακροβιότερη σαπουνόπερα της αμερικανικής τηλεόρασης, το Days of our lives («Μέρες Αγάπης»).

Ταυτόχρονα, η κόρη του έκανε το ντεμπούτο της σε θεατρικές παραστάσεις και μικρές κινηματογραφικές παραγωγές, όπως αναφέρει η mixanitouxronou.gr.

Η σχέση της με την Ελλάδα

Η σχέση της «Ιωάννας» με την Ελλάδα ήταν ανέκαθεν καλή, αλλά απόμακρη. Η ίδια δεν γνωρίζει Ελληνικά, παρά μόνο σκόρπιες λέξεις. Έχει επαφές με τους συγγενείς της στην Κρήτη, ενώ δηλώνει περήφανη για το «ελληνικό αγέραστο γονίδιο».

Ο μπαμπάς μου είναι 100% Έλληνας. Έκλεισε τα 84 και μετά βίας έχει ρυτίδες. Ούτε η γιαγιά μου είχε, η οποία ήταν 95 όταν πέθανε.

«Ήρθα πριν από δώδεκα χρόνια και πήγα στην Αθήνα, στο σπίτι όπου έμενα για ένα χρόνο όταν ήμουν μικρή. Ταξίδεψα και στη Σαντορίνη, ήταν πανέμορφα. Όμως το πιο σημαντικό ήταν ότι επισκέφτηκα την Κρήτη, τις ρίζες μου. Περιηγήθηκα και στα αρχαία μνημεία της περιοχής. Είδα το σπίτι, ένα μεγάλο αγρόκτημα, όπου γεννήθηκε η γιαγιά μου. Ήταν πολύ συγκινητική εμπειρία».

Λέει για τη γιαγιά της:

«Η γιαγιά μου ήταν πολύ σπουδαία και αστεία γυναίκα. Γελάγαμε συνέχεια, μου έλεγε απίθανες ιστορίες. Και ήταν καταπληκτική μαγείρισσα, έφτιαχνε εκπληκτική σπανακόπιτα στο λεπτό. Απίστευτο; Και ξέρεις, η σπανακόπιτα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση».

Η ίδια απολαμβάνει τη «ζεστασιά» της οικογένειάς της, δεν πιστεύει όμως ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο προφίλ της φασαριόζας, παθιασμένης, φλύαρης Ελληνίδας που έχει πλάσει και καθιερώσει η αμερικανική μυθοπλασία.

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

16χρονος στη ΜΕΘ μετά από σοβαρό τροχαίο στην Κίσσαμο

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύεται ένας...

Εμπορικά κέντρα και σε Ηράκλειο και Χανιά σχεδιάζει η Trade Estates

Σε πόλεις με κρίσιμη μάζα καταναλωτών, κάτι που μεταφράζεται...

Βιβλίο για τη δολοφονία της Καρολάιν έγραψε η ψυχολόγος της

Ένα βιβλίο εμπνευσμένο από τη δολοφονία της Καρολάιν έγραψε...