15.8 C
Chania
Tuesday, November 26, 2024

Διάγγελμα Πούτιν: Η Ουκρανία είναι «αποικία των ΗΠΑ» – H Ουκρανία ονομάστηκε έτσι από τον Βλαδίμηρο Ίλιτς Λένιν – Tο Κίεβο έχει «έναν αχυράνθρωπο» στην κυβέρνηση

Ημερομηνία:

Στο διάγγελμά του προς τον ρωσικό λαό ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε τις αποφάσεις του για αναγνώριση των περιοχών που κατέχουν φιλορώσοι αυτονομιστές.

Ξεκινώντας το διάγγελμά του, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στην Ουκρανία ως «αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μας», ενώ είπε πως «η μοντέρνα Ουκρανία είναι δημιούργημα της κομμουνιστικής Ρωσίας», προσθέτοντας ότι «η Ουκρανία ονομάστηκε έτσι από τον Βλαδίμηρο Ίλιτς Λένιν, που είναι ο εμπνευστής και αρχιτέκτονάς της με τους απογόνους του να κατεδαφίζουν τα μνημεία που ήταν προς τιμήν του».

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η κατάρρευση της ιστορικής Ρωσίας με τη μορφή της Σοβιετικής Ένωσης είναι στη συνείδηση των κομμουνιστών.

Η Ρωσία έχει πάντα μια ανοικτή συνεργασία με την Ουκρανία, δήλωσε.

Ο Πούτιν διαμαρτυρήθηκε για τον τρόπο που η μετα-σοβιετική Ουκρανία συμπεριφέρθηκε στη Ρωσία.

«Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε τι σημαίνει μια γνήσια αποκομμουνιστικοποίηση».

«Όταν μας ζήτησαν βοήθεια, η Ρωσία βοήθησε την Ουκρανία. Τους δώσαμε δάνεια, έπερίπου 250 δισ. δολάρια. Η Ρωσία ανέλαβε όλο το βάρος να πληρώσει το εξωτερικό χρέος της Σοβιετικής Ένωσης».

«Είδαμε ένα μείγμα νεοναζισμού και υπερεθνικισμού στην Ουκρανία. Έκαναν επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας. Αντέγραψαν ξένα μοντέλα που δεν έχουν σχέση με την ουκρανική πραγματικότητα για να κερδίσει μια πλουτοκρατία της Ουκρανία. Αφαίμαξαν δισεκατομμύρια δολάρια οι Ουκρανοί ολιγάρχες, έκλεψαν τη Ρωσία και προσεταιρίστηκαν τη Δύση. Τιμωρούσαν ανθρώπους που ήθελαν τη συνεργασία με τη Ρωσία».

Όπως είπε στη συνέχεια ο ρώσος πρόεδρος, «οι ουκρανικές αρχές έχουν μολυνθεί από τον ιό του εθνικισμού και της διαφθοράς. Οι ουκρανοί ολιγάρχες υποκίνησαν τις διαδηλώσεις στην πλατεία του Μαϊντάν, το 2014. Η υποστήριξη των ΗΠΑ προς τους ηγέτες της αντιπολίτευσης τότε, ήταν μεγάλη. Έχουμε στοιχεία. Η εξέγερση του Μαϊντάν οδήγησε την Ουκρανία σε ένα αδιέξοδο, την έσπρωξε σε ένα εμφύλιο πόλεμο. Υπάρχουν περιοχές διχασμένες. Κάποιες περιοχές δεν έχουν λεφτά να επιζήσουν».

Ο Πούτιν χαρακτήρισε την Ουκρανία «αποικία των ΗΠΑ» ενώ πρόσθεσε πως το Κίεβο έχει «έναν αχυράνθρωπο» στην κυβέρνηση. Όπως πρόσθεσε, η Ουκρανία θα μπορούσε να απειλήσει τη Ρωσία με την απόκτηση πυρηνικών όπλων.

«Το Σύνταγμα της Ουκρανίας δεν επιτρέπει ξένες στρατιωτικές βάσεις», είπε ο Πούτιν, ωστόσο «αυτοί αγνόησαν τον νόμο και αποκαλούν τις βάσεις νατοϊκή αποστολή». «Η Ουκρανία σχεδιάζει να εξαπολύσει πόλεμο κατά των Ρώσων στο Ντονμπάς».

Όπως είπε, «η Ουκρανία έχει σοβιετική πυρηνική τεχνογνωσία» και ότι «η Ρωσία καλείται πάλι να πιστέψει ότι το ΝΑΤΟ είναι μια συμμαχία ειρήνης».

Δήλωσε επίσης ότι εξτρεμιστές και εθνικιστές, παίρνουν τα εύσημα για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτό.

«Παρά την αδικία και την απάτη, ο ρωσικός λαός αναγνώρισε τα κράτη μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και βοήθησε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας. Η Ρωσία ξεπλήρωσε πλήρως τα χρέη της Ουκρανίας αλλά το Κίεβο αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες για επιστροφή περιουσίας» ανέφερε.

Συνεχίζοντας το διάγγελμά του, ο πρόεδρος Πούτιν είπε ότι η «παρασιτική στάση πήρε τη θέση της εταιρικής σχέσης στις σχέσεις Ουκρανίας-Ρωσίας. Το Κίεβο προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τον διάλογο με τη Ρωσία για παζάρια με τη Δύση, από την αρχή άρχισε να χτίζει την κρατική της υπόσταση πάνω σε αντιφάσεις».

«Η Ουκρανία δεν είχε ποτέ μια πραγματική κρατική υπόσταση, αντέγραφε απλά μοντέλα άλλων. Η διαφθορά στην Ουκρανία κατέστρεψε την ουκρανική κρατική της υπόσταση, οι εθνικιστές το εκμεταλλεύτηκαν αυτό το 2014 με την υποστήριξη της Δύσης».

Υπογράμμισε πως η Ουκρανία είναι διχασμένη και περνά οξεία οικονομική κρίση.

Ανέφερε επίσης ότι οι εξτρεμιστές που κατέλαβαν την εξουσία στην Ουκρανία, οργάνωσαν την τρομοκρατία, κόσμος δολοφονήθηκε στην Οδησσό και ότι «θα κάνει τα πάντα για να τιμωρήσει αυτούς τους εγκληματίες».

«Δεν υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη στην Ουκρανία ενώ η ρωσική γλώσσα απομακρύνεται από όλους τους δημόσιους χώρους στην Ουκρανία».

Τόνισε επίσης ότι η εξουσία των «πατριωτών» στην Ουκρανία έχασε τον εθνικό της χαρακτήρα και οδηγεί σε απώλεια της κυριαρχίας της χώρας.

Για τα ουκρανικά σχέδια για πυρηνικά όπλα, είπε ότι θα είναι πιο εύκολο για το Κίεβο να τα δημιουργήσει, ειδικά με την υποστήριξη κρατών από το εξωτερικό.

«Η Ουκρανία σχεδιάζει να εξαπολύσει έναν πόλεμο κατά των Ρώσων στο Ντονμπάς».

Το ΝΑΤΟ έχει θέσει προϋποθέσεις στην Ουκρανία για ένταξή της σε αυτό, εφόσον καταπολεμήσει την διαφθορά.

Άρχισαν να λένε ότι κεντρικές και ανατολικές χώρες της Ευρώπης μπορούν να μπουν στο ΝΑΤΟ. Χώρες που φέρουν τα συμπλέγματα φόβου της Ρωσίας μέσα στο ΝΑΤΟ. Εκμεταλλεύτηκαν την δική μας καλή θέληση. Εκπληρώσαμε όλες τις υποχρεώσεις μας, συνεργαζόμενοι σε όλους τους τομείς μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.»

«Δυτικές χώρες δεν κρατούν τον λόγο τους ότι δεν θα επεκταθούν ούτε μία ίντσα από τον ποταμό Έλβα, ενισχύοντας έτσι την στρατιωτική υποδομή της συμμαχίας. Η Ρωσία δέχθηκε πέντε κύματα επέκτασης του ΝΑΤΟ, εξαπατηθήκαμε. Χάθηκε η αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ Ρωσίας και Δύσης».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε:

«Από τις πληροφορίες που λαμβάνουμε, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι έχει ήδη ληφθεί απόφαση περαιτέρω επέκτασης προς Ανατολάς αλλά είναι θέμα του πότε θα γίνει στο μέλλον. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άμεση επίθεση προς τη χώρα μας. Μία πιθανότητα ξαφνικής επίθεσης κατά της χώρας μας, αυξάνεται. Η Ρωσία έχει αποκληθεί ως κύρια απειλή για την βορειοατλαντική σταθερότητα».

«Ποτέ δεν θα συμφωνήσουμε με την περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ. Αν το ΝΑΤΟ αναπτύξει εξοπλισμό ραντάρ στην Ουκρανία, θα μπορεί να ελέγχει ρωσικά εδάφη. Η ανάπτυξη κάποιων αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία θα σημαίνει ότι βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό της Ρωσίας.»

Η απόφαση

Οι κυρώσεις που μπορεί να μας επιβάλουν, δεν μπορούν να συγκρατήσουν την ανάπτυξη της Ρωσίας. Θέλουν να πλήξουν την εθνική μας ακεραιότητα και συμφέροντα. Θέλουν να κάνουν έναν ακαριαίο πόλεμο με πολλά θύματα. Κάθε μέρα βομβαρδίζουν οικισμούς στο Ντονμπάς. Φέρνουν οχήματα και βαρέα όπλα. Ο βομβαρδισμός των αμάχων δεν σταματά. Ο δήθεν πολιτισμένος κόσμος και οι Δυτικοί μας εταίροι, πώς μπορούν να το ανέχονται; Ο μόνος λόγος είναι ότι οι ρωσόφονοι του Ντονμπάς δεν δέχονταν το πραξικόπημα του 2014. Καταπατούν βασικά τους δικαιώματα, να μιλούν την γλώσσα τους. Η Ρωσία θέλει να κρατήσει την εδαφική της ακεραιότητα.

«Δεν έχουν κανέναν άλλον τρόπο να λύσουν τη διαφορά στο Ντονμπάς, πέραν της βίας. Έπρεπε να λάβω μία άμεση απόφαση. Υπογράφω διάταγμα για την αναγνώριση των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ» ανακοίνωσε ο πρόεδρος Πούτιν.

Συμπλήρωσε δε πως «απαιτούμε εκείνοι που κατέλαβαν και κρατούν την εξουσία στο Κίεβο, να σταματήσουν άμεσα τις εχθροπραξίες».

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το RT, επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Πούτιν επικοινώνησε με τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τους ενημέρωσε πως θα υπογράψει διάταγμα με το οποίο θα αναγνωρίζει «σύντομα» την ανεξαρτησία των δύο περιοχών που κατέχουν αυτονομιστές, στην ανατολική Ουκρανία.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη του Ζάο Λέτζι, υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Κίνας, στην Κρήτη

Ο πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου...

Μητσοτάκης – Ρούτε: Έμφαση στην Ουκρανία, «μήνυμα» σε Τουρκία

Το μήνυμα για την ανάγκη στήριξης της Ουκρανίας ενόψει ενός δύσκολου...