20.8 C
Chania
Saturday, November 23, 2024

Καθηγητής Στέργιος Μόσχος: Ο κ. Κούβελας αραδιάζει απόψεις χωρίς καμμία απολύτως βάση στην επιστημονική βιβλιογραφία

Ημερομηνία:

Ο Δρ. Στέργιος Μόσχος είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος μοριακός βιολόγος και αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Northumbria του Νιούκαστλ ο οποίος έχει σημαντική συνεισφορά τόσο στον αγώνα ενάντια στον Έμπολα όσο και σε αυτόν ενάντια στην Ηπατίτιδα C.

Την περίοδο της πανδημίας εργάζεται στον ερευνητικό τομέα για την κατασκευή συσκευής πιο αποτελεσματικής ανίχνευσης του κορωνοϊού, και ως εκ τούτου αποτελεί έναν άνθρωπο που ενημερώνεται πολύ βαθιά για τις εξελίξεις διεθνώς και ειδικά με την Αγγλία αναφορικά με την πανδημία.

Μάλιστα, ήταν ένας εκ των 122 επιστημόνων οι οποίοι μέσω επιστολής στο LANCET προειδοποιούν σχετικά με τη στρατηγική που επέλεξε ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Μπόρις Τζόνσον για άνοιγμα δραστηριοτήτων κάνοντας λόγο για μία απόφαση βαθιά “ανήθικη και παράλογη”.

Με αφορμή τη δημοσιότητα που λαμβάνουν οι δηλώσεις του καθηγητή Φαρμακολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρη Κούβελα o οποίος μάλιστα κάνει και αναφορά και σε δεδομένα που έχουν προκύψει από Αγγλία για τη μετάλλαξη Δέλτα, ο καθηγητής Στέργιος Μόσχος εκφράζεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με την αναφορά του καθηγητή κ. Κούβελα ότι σύμφωνα με δεδομένα από Αγγλία και Ισραήλ, η μετάλλαξη Δέλτα ειναι 10 φορές λιγότερο επικίνδυνη, ο καθηγητής Μοσχος λέει:

“Όταν κάποιος κοιτά τμήμα μόνο των δεδομένων, και ειδικά αυτών που επαληθεύουν τις προσωπικές απόψεις του και όχι το σύνολο των δεδομένων, τότε δεν ακολουθεί την επιστημονική οδό ορθά. Καλό θα ήταν ο κ. Κούβελας να ασχοληθεί με την νευροφαραμακολογία και να αφήσει τα ιολογικά σε αυτούς με γνώσεις του χόρου – αν και οι απόψεις που εκφράζει δεν συνάδουν με την επιστημονική μέθοδο.”

Μάλιστα τονίζει οτι παρά του οσα υποστηρίζει δημοσίως ο καθηγητής Κούβελας:

“καμμία μελέτη δεν έχει δημοσιευθεί από κανένα έθνος, που να αποδεικνύει όσα λέγονται περί θνησιμότητας. Η μόνη που υπάρχει ειναι μία από τον Καναδά (σ.σ. δημοσιεύθηκε τον Ιούλη του 2021) που αποτυπώνεται μια πολύ διαφορετική πραγματικότητα”.

Και συνεχίζει:

“Η μετάλλαξη Δέλτα ξεκίνησε από την Ινδία, οπού οι νεκροί ήταν αμέτρητοι. Ήταν τόσο το μέγεθος του προβλήματος ώστε μία ολόκληρη χώρα όπως η Ινδία ξέμεινε από οξυγόνο. Το ίδιο συνέβη και στην Ινδονησία. Δεν επιτρέπεται ένας φαρμακολόγος να μην κατανοεί οτί η θνησιμότητα μιας νόσου δεν είναι ίδια με και χωρίς φαρμακοθεραπεία. Τα στοιχεία από Βρετανία και Ισραήλ στα οποία κάνει διαρκώς αναφορά επηρεάζονται από την χρήση της Δεξαμεθαζόνης και της Ρεμντεσιβίρης και των αντισωματικών θεραπειών, πέραν και της χρήσης των εμβολίων”.

Σχετικά με την αναφορά του καθηγητή Κούβελα ότι “ο ιός δε θελει να μας σκοτώσει” είπε:

“Ο ιός δεν «θέλει» τίποτα, δεν έχει επιθυμίες, και η χρήση τέτοιας φρασεολογίας δίνει λάθος μηνύματα στον κόσμο. Ο ιός μεταλλάσσεται τυχαία και μπορεί να πάρει οποιαδήποτε μορφή φέρει η τύχη. Η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα είναι πολλαπλάσια της Άλφα (εως και 6Χ σε ορισμένες μελέτες). Η μεταδοτικότητα του άλφα ήταν 60% παραπάνω του αρχικού. Είναι απλά μαθηματικά λυκείου… Η συνολική αύξηση μεταδοτικότητας είναι τουλάχιστον 2.5x από τον Φλεβάρη του 2020”.

Προσθέτει ότι:

“Η ανάγκη νοσηλείας είναι εμπεριστατωμένα υψηλότερη με τη μετάλλαξη Δέλτα στους ανεμβολίαστους”.

Επισημαινει επίσης ένα στοιχείο στο οποίο ο καθηγητής Κούβελας διαρκως δεν κάνει αναφορά, τους ασθενείς long covid.

“Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από τη Νορβηγία, η συχνότητα long covid είναι πολύ υψηλή. 8:100 στα ανήλικα και 30 με 60:100 στους ενήλικες”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

3 ΣΧΟΛΙΑ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ