17.8 C
Chania
Monday, November 18, 2024

Κρήτη: Ο μάγειρας που είπε ”όχι” σε νέα μείωση μισθού – ”Τα πήρα στο κρανίο από την κοροϊδία”

Ημερομηνία:

Το ξενοδοχείο που εργαζόταν μπορεί να ήταν γεμάτο από τουρίστες, όμως η μία μείωση μισθού διαδεχόταν την άλλη – Όλες μαζί ξεπερνούσαν το 50% του αρχικού μισθού…Όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν τα όρια τους – ακόμα και οι μειώσεις μισθών μέσα στην κρίση. Κάτι τέτοιο ένιωθε τα τελευταία τρία χρόνια ο κ. Γιώργος Παπυράκης από τις Κορφές. Μάγειρας στο επάγγελμα, άφησε πίσω του 20 χρόνια προϋπηρεσίας και μια δουλειά που πραγματικά αγαπούσε, όσο δύσκολη και αν ήταν αυτή, ειδικά στα ξενοδοχεία όπου δούλευε.

”Η επιχείρηση μπορούσε να μας πληρώνει κανονικά”

Το να πει «αντίο» και να σηκωθεί να φύγει δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Αυτό το καταλαβαίνουν όλοι. Έχει οικογένεια, υποχρεώσεις αλλά και αξιοπρέπεια και κυρίως όρια στην αντοχή του κυρίως στην ψυχολογική, η οποία εξαντλήθηκε. Οι μειώσεις ξεκίνησαν σταδιακά και κάποια στιγμή ξεπέρασαν το 50% σε μια ξενοδοχειακή μονάδα που ήταν γεμάτη από τουρίστες και μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Ο κ. Γιώργος βιώνοντας όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση και τις συνεχείς πιέσεις μια ημέρα “τα πήρε στο κρανίο” όπως χαρακτηριστικά είπε στο MadeinCreta, όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα όμως του προκάλεσαν και κάτι άλλο ακόμα πιο βαθύ. Μίσησε το επάγγελμα που αγαπούσε και έκανε τη μισή ζωή του. Είχε έρθει η ώρα να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό σε μια ηλικία που δεν είναι εύκολο να το κάνεις.

”Τα πήρα στο κρανίο από την κοροϊδία”

«Όλη αυτή η κατάσταση με ανάγκασε να εγκαταλείψω τη δουλειά μου. Ιδιαίτερα χαμηλό το μεροκάματο για μια δουλειά που είναι δύσκολη, κοπιαστική και ιδιαίτερης ευθύνης. Κάποια ημέρα – ας μου επιτραπεί η έκφραση – τα πήρα στο κρανίο από την κοροϊδία και την συμπεριφορά. Ξέρω ότι ρίσκαρα, δεν έχω άγνοια κινδύνου. Νομίζω όμως ότι αν αυτό το κάνανε όλοι σήμερα τα πράγματα θα ήταν αλλιώς…

Εγώ τη δουλειά μου την αγαπάω πάρα πολύ αλλά όχι και αυτό το πράγμα ήμαρτον! Δε σας κρύβω ότι πέρασα έναν δύσκολο χειμώνα, σχεδόν υπέφερα και λόγω της απόφασης που είχα πάρει. Όμως είπα ότι θα καταφέρω. Δεν πρέπει να κλαιγόμαστε πρέπει να προσπαθούμε, αλλιώς δε γίνεται τίποτα. Αν σας πω ότι την κρίση την είδα σαν ευκαιρία θα το πιστέψετε;»

Αποφάσισε, λοιπόν, να ασχοληθεί με τα χωράφια του και πήρε και άλλα “σιμισακά”. Χρησιμοποιώντας και τις γνώσεις που είχε από τη μαγειρική άρχισε να αρωματίζει το λάδι και το ξύδι παραγωγής του, με μπαχαρικά και βότανα από το χωράφι του. Όλα μαζί μπαίνουν σε μπουκάλια που έχει ο ίδιος φιλοτεχνήσει. Εκτός από τις ελιές και τα αμπέλια, στο ίδιο μέρος τώρα βρίσκει κάπαρη, βότανα – μέχρι και καρυδιά φύτρωσε.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βιοηθική: Επιστήμονας έκανε πειράματα στον εαυτό της και αντιμετώπισε τον καρκίνο του μαστού

Μια επιστήμονας που αντιμετώπισε με επιτυχία τον δικό της καρκίνο...

Κρήτη: Αλλαγές στα δρομολόγια λόγω απεργίας ΠΝΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων και της ΑΝΕΚ επιφέρει η...