13.8 C
Chania
Wednesday, November 27, 2024

ΜΑΙΧ: Οι πρόσφατες εξελίξεις στους τομείς της Τηλεπισκόπησης, της Τεχνητής Νοημοσύνης, των Έξυπνων Πόλεων, των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών και της Γεωματικής στο διεθνές συνέδριο ISAG2022

Ημερομηνία:

Το Διεθνές Συμπόσιο Εφαρμοσμένης Γεωπληροφορικής (ISAG2022) διοργανώνεται από κοινού από το Τμήμα Γεωματικής Μηχανικής, της Πολυτεχνικής Σχολη του Yildiz στην Κωνσταντινούπολη, του Ινστιτούτου Γεωδαισίας και Γεωπληροφορικήςτου Πανεπιστημίου Λετονίας στη Ρίγα και του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων.

Η ιδεολογική δομήτης διαχείρισης γεωχωρικών πληροφοριών αλλάζει ραγδαία λόγω των τεχνολογικών προόδων στην απόκτηση, επεξεργασία και αποθήκευση δεδομένων. Είναι αναγκαίο να διερευνηθούν καινοτόμες τεχνικές για να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη ζήτηση για ακριβή και αξιόπιστη απόκτηση πληροφοριών από την επιφάνεια της γης, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί για την αντιμετώπιση διαφόρων προκλήσεων όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, η αστικοποίηση, η αποτελεσματική χρήση των φυσικών πόρων και η περιβαλλοντική διαχείριση. Επιπλέον, οι πληροφορίες για την αναπαράσταση του δομικού και του ανθρώπινου περιβάλλοντος επωφελούνται πολύ από τις νέες τεχνολογίες και τις καινοτόμες προσεγγίσεις. Ως εκ τούτου, αυτό το συμπόσιο θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για ανταλλαγή καινοτόμου γνώσης μεταξύ των ερευνητών που εργάζονται σε αυτόν τον τομέα.

Ο κύριος στόχος του ISAG2022 είναι να βοηθήσει τους ερευνητές να μοιραστούν τη γνώση και την τεχνογνωσία τους σχετικά με τις εξελίξεις τελευταίας τεχνολογίας στον τομέα της Γεωπληροφορικής. Στα πλαίσιά του θα συζητηθούν οι  τελευταίες εξελίξεις, ευκαιρίες και προκλήσεις που μπορούν να βοηθήσουν την επιστημονική κοινότητα να λύσει πολλές από τις προκλήσεις του πραγματικού κόσμου του σήμερα.

Το πρώτο συμπόσιο, ISAG2019 (www.isag-2019.yildiz.edu.tr) διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας μεταξύ 7-9 Νοεμβρίου 2019. 290 συμμετέχοντες και επιστήμονες από 27 χώρες παρακολούθησαν το συμπόσιο με 118 προφορικές παρουσιάσεις και 16 αφίσες. Το δεύτερο ISAG2021 (https://www.isagsymposium.org/isag2021) διοργανώθηκε ως διαδικτυακό συμπόσιο μεταξύ 2-3 Δεκεμβρίου 2021 και φιλοξενήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Λετονίας. 231 συμμετέχοντες και επιστήμονες από 24 χώρες παρακολούθησαν το συμπόσιο με 82 προφορικές παρουσιάσεις και 18 αφίσες.

Φέτος το ISAG2022 (isagsymposium.org) θα πραγματοποιηθεί στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (CIHEAM MAICh) (http://confer.maich.gr/) μεταξύ 12-14 Οκτωβρίου 2022 με στόχο την προώθηση της προόδου στον τομέα της Γεωπληροφορικής.

Στο Συμπόσιο θα είναι καλεσμένοι δύο επίτιμοι κεντρικοί ομιλητές,η καθ. Δρ. Παγώνα-Νόνη Μαραβελάκη, από το Πολυτεχνείο Κρήτης, και ηΚαθηγήτρια Armin Gruen, από το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (ETH) της Ζυρίχης.

Το Συμπόσιο υποστηρίζεται επίσης από έξι υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκά περιοδικά, τα οποίααξιολογούνται από ομότιμους ερευνητές.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΣτΕ προσφεύγουν σωματεία και πολίτες για την τιμολόγηση του νερού

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν έξι ομοσπονδίες, σωματεία κ.λπ....

Πανελλήνιο ρεκόρ καταγράφηκε στις μεταμοσχεύσεις το 2024 – Πολύ υψηλά το ΠΑΓΝΗ

Πανελλήνιο ρεκόρ στον αριθμό των αποβιωσάντων δοτών οργάνων καταγράφηκε...