Η πρόθεση της επιχείρησης να αξιοποιήσει τα εκατοντάδες ακίνητα που κατέχει ανά την Ελλάδα έχει ανακοινωθεί επισήμως από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Μανόλη Παναγιωτάκη, ενώ σχετικές αναφορές υπάρχουν και στο στρατηγικό σχέδιο για το μέλλον της ΔΕΗ που έχει εκπονήσει η McKinsey.
Με βάση αυτά τα δεδομένα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σχετική αναφορά του κ. Παπανγιωτάκη κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη για την υπογραφή της σύμβασης για τη μικρή ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο, αλλά και τη δρομολόγηση της μεγάλης διασύνδεσης Κρήτης Αττική.
Τα δυο αυτά έργα σημαίνουν την αρχή του τέλους για τις μονάδες της ΔΕΗ στην Κρήτη που χρησιμοποιούν ντίζελ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και οι οποίες θα πρέπει να «σβήσουν» και λόγω της ευρωπαϊκής πολιτικής.
Οι εξελίξεις αυτές θα σημάνουν και το τέλος της λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα.
Άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι με το ακίνητο
Σε δηλώσεις του στο worldenergynews.gr ο κ. Παναγιωτάκης, τόνισε πως δεν έχει ακόμα γίνει μία ουσιαστική μελέτη για το μέλλον του συγκεκριμένου εργοστασίου.
Όμως το μόνο σίγουρο είναι, όπως είπε, ότι η ΔΕΗ θεωρεί πως θα πρέπει παρά τις διασυνδέσεις να υπάρξουν μονάδες τουλάχιστον ως εφεδρείες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με τη χρήση όμως φυσικού αερίου.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ επισήμανε, πάντως, πως όταν θα κλείσει το εργοστάσιο των Λινοπεραμάτων η επιχείρηση σκοπεύει να αξιοποιήσει τον χώρο με στόχο να έχει το μέγιστο δυνατό όφελος.
Άλλωστε όπως ανέφερε ο κύριος Παναγιωτάκης, πολύ σύντομα η ΔΕΗ θα αναπτύξει μία νέα δραστηριότητα για την αξιοποίηση των ακινήτων της.
Πάντως με επιφυλακτικότητα αντιμετώπισε τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΗ ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, καθώς όπως ανέφερε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της συγκεκριμένης έκτασης δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο.
worldenergynews.gr