Δεν ξέρουμε πως θα μοιάζουν τα βιβλία ιστορίας του μέλλοντος, όμως καλό θα ήταν να περιέχουν screenshots από τα πιο σημαντικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης της κάθε εποχής και να μην γίνει καμία παραχάραξη.
Γιατί εκτός από Candy Crush και Instagram stories, στο λήμμα για το 2019 θα περιέχουν μεταξύ άλλων τα εξής:
Κι αν δεν σας έπεισε αυτό:
Μάλλον κάτι έχετε καταλάβει κι από μόνοι σας αγαπητοί φίλοι: Όλη (οκ, περίπου όλη) η ελληνική κοινωνία έχει σηκωθεί από ντιβάνια και καναπέδες και χορεύει το «Μην παραχαράσσετε την ιστορία». Το remix του τραγουδιού το εμπνεύστηκε ο Vang Kram, και αμέσως έγινε χορευτικό hit και ιντερνετικό challenge.
Εδώ προς ελεύθερη ψυχοτρόπο χρήση:
Αξίζει να αναφερθεί εδώ πως ο Vang Kram είναι από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στο ελληνικό internet, καθώς μας έχει προσφέρει το συγκλονιστικό ντοκουμέντο με τον Γιώργαρο Κουρή, τη φλογέρα και τη γαλλική μετάφραση. Μιλάμε φυσικά για το βίντεο που μας χάρισε τη φράση «του έκανε φλογέρα»:
Εμείς στη συνέχεια προχωρήσαμε στην δημιουργία δύο σχετικών «ΜΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΣΕΤΕ» MEGAMIX, με τη βοήθεια μιας σκοτεινής ιντερνετικής φράξιας την οποία δε θα κατονομάσουμε:
Από εκεί και πέρα και με τη γενναία συνδρομή του κ. Χρήστου Καλεάδη που το υιοθέτησε πρώτος ως challenge, όλα πήραν το δρόμο τους:
Μιλάμε ίσως για το πιο κολλητικό meme της Μεταπολίτευσης, για τους λάτρεις της στατιστικής. Κάποιοι φαίνεται να μη γουστάρουν πάντως, αν κρίνουμε από δημοσιεύματα σε έγκριτα εκκλησιαστικά blogs. Όπως αναφέρει εκεί ο συντάκτης, διάφορα αριστερά blogs πήραν το απόσπασμα από το γνωστό βίντεο με τον παπά που τραγουδάει στο λεωφορείο και με κοπτοραπτική προσπαθούν να «εξευτελίσουν την ανθρώπινη υπόσταση και την προσωπικότητα του Ιερέα».
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει το εξής:
«Τη συγκεκριμένη φράση του άξιου Ιερέα πήραν ορισμένα αριστερά blog και δια της κοπτοραπτικής μεθόδου επιχειρούν να εξευτελίσουν την ανθρώπινη υπόσταση και την προσωπικότητα του Ιερέα τοποθετώντας στο βίντεο εικόνες από τηλεοπτικά γεγονότα και τεκταινόμενα χαμηλής πνευματικής υποστάθμης με προφανή στόχο να παρουσιάσουν τον εν λόγω Ιερέα ως ανισόρροπο και περιθωριακό.
Με την απέλπιδα αυτή προσπάθεια κάποιοι νομίζουν πως θα υποβαθμίσουντην Εκκλησία παρουσιάζοντας τα στελέχη της γραφικά αλλά και τη σημασία του να αγωνίζεται κανείς για τα ιδανικά της πατρίδος του.»
Στο τέλος του άρθρου ο συγγραφέας σχολιάζει πως ήρθε η ώρα να αναλάβει την υπόθεση η Δικαιοσύνη, για να σταματήσει «μια στοχευμένη και κατ εξακολούθηση απόπειρα σπίλωσης προσωπικότητας». Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει προηγούμενο: Ο Φίλιππος Λοΐζος, κατά κόσμον Γέροντας Παστίτσιος κρίθηκε το 2014 ένοχος για εξύβριση θρησκεύματος κατ’ εξακολούθησηκαι έφαγε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή.
Τελικά ο Λοΐζος απαλλάχθηκε τρία χρόνια μετά λόγω της έλλειψης αξιόποινου, η λογική της τιμωρίας του όμως έμεινε. Εδώ υποστηρίζεται πως μέσω της αναπαραγωγής του τραγουδιού προσβάλλεται με κάποιο τρόπο η προσωπικότητα του ιερέα.
Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει, μιας και αυτό που κέρδισε τους δεκάδες χιλιάδες οπαδούς της νέας μόδας είναι η απίστευτη κολλητικότητα του τραγουδιού, με αντίστοιχο βίντεο να έχει γίνει επίσης χιτ λίγους μήνες πριν. Στην πραγματικότητα, μια φράση του συγγραφέα έχει γίνει ήδη πραγματικότητα, και μάλιστα πέρα από κάθε προσδοκία:
«ο Ιερέας υπερήφανα επιλέγει να πει κάτι για τη Μακεδονία μας, βροντοφωνάζοντας το σύνθημα που μιλά στις καρδιές και ψιθυρίζεται από τα χείλη όλων των Ελλήνων το τελευταίο διάστημα και δεν είναι άλλο από το: Μην παραχαράσσετε την Ιστορία, η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική.»
Τι να κάνουμε όμως που όλες οι κοινωνικές τάξεις της χώρας χορεύουν «Μην παραχαράσσετε την ιστορία»;