Νικητής βγαίνει -προς το παρόν- ο Αντώνης Σαμαράς από την εσωκομματική σύγκρουση με το μέγαρο Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη χθεσινή μέρα, που βρήκε την κυβέρνηση στο …καναβάτσο εξαιτίας των πολύ κακών χειρισμών στην υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης.
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επιχειρούσε να υποβαθμίσει το θέμα Σαμαρά, μετά την απουσία του από την ψηφοφορία στη Βουλή για ΠΑΟΚ και Ξάνθη, ο ίδιος μέσω συνεργατών του έκανε παραπάνω από σαφή τη δυσφορία του, για τις υποτιθέμενες εξηγήσεις που έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι έσπασε την κομματική πειθαρχεία και έκανε την ηγεσία του κόμματος να φαίνεται αδύναμη.
Συνεργάτες του δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο κ. Αντώνης Σαμαράς ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί», δείχνοντας ότι δεν φοβάται την εσωκομματική σύγκρουση, ακόμη και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Νωρίτερα το Μέγαρο Μαξίμου είχε διαρρεύσει ότι οι …εξηγήσεις Σαμαρά κρίθηκαν ικανοποιητικές, ενώ πιο πριν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., Σταύρος Καλαφάτης, είχε δηλώσει πως «ο κ. Σαμαράς τον πήρε τηλέφωνο μετά την ψηφοφορία και του είπε πως «οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί».
Σταθερή …δυσαρέσκεια
Ο Αντώνης Σαμαράς το τελευταίο χρονικό διάστημα φέρεται να είναι ενοχλημένος με την ηγεσία του κόμματος, λόγω της θέσης που δεν πήρε στην Κομισιόν και εξαιτίας της επιλογής Μητσοτάκη για το αξίωμα του ΠτΔ, που φέρεται να τον ενδιέφερε.
Πρόσφατα, ο πρώην πρωθυπουργός απουσίασε από την εκλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας, λόγω ταξιδιού στις ΗΠΑ και έστειλε στη Βουλή «χλιαρή» επιστολή προθέσεων χωρίς να αναφέρει καν το όνομα της κ. Σακελλαροπούλου.
Διαγραφή ή «τουμπεκί»;
Μετά από αυτές τις εξελίξεις αρκετοί – και εντός ΝΔ – είναι αυτοί που αναρωτιούνται πως θα αντιδράσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι επιλογές του είναι συγκεκριμένες. Είτε θα διαγράψει τον Αντώνη Σαμαρά κάνοντας επίδειξη δύναμης στο κόμμα με απρόβλεπτες συνέπειες, είτε θα κάνει …τουμπεκί, με τον πρώην πρωθυπουργό να κινείται εντελώς αυτόνομα και τον Μητσοτάκη να έχει χάσει μπόλικο «πρόσωπο» στο κόμμα.