11.8 C
Chania
Sunday, November 24, 2024

Οι καλλιτέχνες λάτρεις του Αζωγυρέ απαντούν στη Ελένη Δοξάκη – Είναι μια μάχη Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ

Ημερομηνία:

Με μελανά χρώματα περιγράφουν καλλιτέχνες που επισκέπτονται οι ζουν στον Αζωγυρέ την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις εργασίες στην περιοχή. Ζητούν από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων να σταματήσουν τα έργα, να αποκατασταθουν οι ζημιές που έχουν ήδη προκληθεί. Μάλιστα περιγράφουν τη μάχη που δίνουν οι κάτοικοι ως μία μάχη Δαβίδ εναντίον Γολιάθ ζητώντας από όλους να κάνουν ότι μπορούν για να προστατευθεί το μοναδικό περιβάλλον του Αζωγυρέ.

Πιο αναλυτικά στην επιστολή τους αναφέρουν:

Ερχόμαστε κάθε χρόνο ή ζούμε στον Αζωγυρέ Παλαιοχώρας το οποίο ήταν το ομορφότερο μέρος του πλανήτη  πριν έρθετε εσείς  με τις μπουλντόζες σας  και τα εκρηκτικά σας.

Γράφετε και δικαιολογείτε την καταστροφή  αυτού του μοναδικού μέρους  και μας λέτε ότι είναι για το καλό μας. Είναι για το καλό μας να διαλύσετε το όμορφο ποτάμι και τους καταρράκτες μας; Γιατί;

Εμείς  περνούσαμε τις μισές μας διακοπές στους καταρράκτες, εκεί  εμπνεόμασταν  για τα καλλιτεχνικά μας έργα και τα νέα μας  δημιουργήματα που είχαν πάντα  φόντο τον αζωγυρέ και τώρα είναι μονάχα  μπάζα τα πλατάνια μας που μας έδιναν τη σκιά τους, είναι σπασμένα και μπαζωμένα. Γιατί; Γιατί το επιτρέψατε αυτό το έγκλημα;

Και γράφετε ότι εμπόδιζαν τα δέντρα το ποτάμι… Καταρχάς μην τα αποκαλείτε δέντρα,  έχουν όνομα, λέγονται Πλατάνια, στα Λατινικά (Platanus orientalus). Λέγονται πλατάνια και προστατεύονται από το νόμο! Δεν έχετε δικαίωμα να τα καταστρέφετε.

Και λέτε ότι είχαν πέσει μάλιστα και τα απέναντι πρανές. Όχι, δεν είχαν, ούτε έχουν πέσει! Ακριβώς απέναντι από τους μοναδικούς καταρράκτες που διαλύσατε υπάρχει ένας τεράστιος βράχος που έχει στην καρδιά του ένα σπήλαιο και το σπήλαιο  έχει μέσα τσιμεντένια δεξαμενή που αποθηκευόταν νερό που πηγάζει από το βουνό που πίναμε. Μην τολμήσετε να το χαλάσετε!   Μην ακουμπήσετε αυτά τα μοναδικά και πανέμορφα βράχια που σκαρφαλώνουμε και κάνουμε βουτιές στο ποτάμι! Μην καταστρέψετε  αυτά τα βράχια που είναι τα σπίτια για τα καβουράκια του ποταμιού  που ζουν εκεί  για αιώνες.

Παρακαλούμε καθαρίστε το ποτάμι  με μεγάλη προσοχή και μην καταστρέψετε άλλο από αυτό. Μην πειράξετε και άλλο τμήμα του. Μην γίνετε  το πρόσωπο που θα γράψει η ιστορία ως  η γυναίκα που δολοφόνησε τα μοναδικά Πλατάνια του Αζωγυρέ

Εμείς στην πλειοψηφία είμαστε επισκέπτες που ονειρευόμαστε μία μέρα ο Αζωγυρές να γίνει το μόνιμο σπίτι μας. Μην μας το χαλάσετε  αυτό το Άγιο και μοναδικό, γεμάτο θετική ενέργεια μέρος που θέλουμε να παραμείνει ξεχωριστό και να το βρίσκουμε έτσι όποτε το επισκεπτόμαστε.

Ένας από εμάς χαρακτηρίζει αύτη την ιστορία  ως επανάληψη  τον γεγονότων Δαβίδ και Γολιάθ. Και ο Δαβίδ είναι αυτοί ο λιγοστοί κάτοικοι  που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και τον περιουσιών τους σε μία  σύγχρονη  κοινωνία  του Γολιάθ. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί τους για να βρουν το δίκιο το δικό τους αλλά και με την παρθένα  φύση του Αζωγυρέ .

Κλείνοντας θέλουμε να σας παρακαλέσουμε μία ακόμη φορά. Προστατέψετε και αποκαταστήσετε, μην συνεχίσετε την καταστροφή  ώστε να μην περάσετε στις σελίδες της ιστορίας με αρνητικό τρόπο.

Οι υπογράφοντες  καλλιτέχνες που λατρεύουν τον Αζωγυρέ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργαζόμενοι: Ωράρια «κολλημένα» στα ‘80s – Γιατί δε μειώνεται ο χρόνος εργασίας;

Γιατί οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, δεν έχουν δει καμία...

Ενδοοικογενειακή βία: Περισσότερες από 15.000 γυναίκες αλλά και πάνω από 5.000 άνδρες έπεσαν θύματα το πρώτο 10μηνο του 2024

Ιδιαίτερη αύξηση στα περιστατικά για αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας μέσα στο πρώτο...