15.8 C
Chania
Saturday, January 11, 2025

Πότε εγκαταστάθηκαν οι Οθωμανοί στην Μ. Ασία

Ημερομηνία:

Στις αρχές του 14ου μ.Χ. αιώνα εγκαθίσταται για πρώτη φορά στην Μικρά Ασία το τουρκικό φύλλο των Οθωμανών. Οι Οθωμανοί είχαν πρωτοεμφανιστεί ως πολεμική ομάδα στις αρχές του 5ου αιώνα μ.Χ. στις στέπες της Σιβηρίας.

Η Μικρά Ασία από την αρχαιότητα υπήρξε χώρα όπου ήκμασε η ελληνική φυλή. Και μεγαλούργησε. Ήταν η φυσική προέκταση του Ελλαδικού χώρου. Συνδέθηκε στενά με την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα και αποτέλεσαν ενιαίο πολιτιστικό χώρο. Εκεί επί 3.000 χρόνια παρήγαγαν πολιτισμό. Μέχρι το θλιβερό 1922 που οι τουρκικές ορδές ξερίζωσαν αυτόν τον λαό. Όπως έκαναν τον Ιούνη του 1915 όπου κατέσφαξαν 1.000.000 Αρμένιους (ένα εκατομμύριο).

Το ίδιο έκαναν και το 1922 με τους Έλληνες της Μικράς Ασίας. Η θάλασσα έπηξε, βάφτηκε κόκκινη από το αίμα των σφαγιασθέντων Ελλήνων. Τα πλοία των συμμάχων που μας πρόδωσαν την τελευταία στιγμή έπαιζαν μουσική στη διαπασών για να μην ακούει το πλήρωμα τον σπαραγμό και τις κραυγές των σφαγιασθέντων Ελλήνων, συγκινηθεί, και τους αφήσει ν’ ανέβουν στα πλοία.

Αυτοί που έφταναν κολυμπώντας μέχρι τα πλοία που δεν ήταν αγκυροβολημένα μπροστά, αλλά πιο μέσα, ήταν παλληκάρια που άντεξαν κι έφτασαν τα συμμαχικά πλοία γεμάτοι ελπίδα ότι σώθηκαν. Αλλά αλλοίμονο! Μόλις κατάφερναν και σκαρφάλωναν στα πλοία το πλήρωμα είχε εντολή να τους εμποδίσει πάσει θυσία ν’ ανέβουν επάνω, να σωθούν.

Τους έκοβαν τα χέρια!

ΝΑΙ! Τους έκοβαν τα χέρια!

Κι αυτοί κατέρρεαν μέσα στην θάλασσα και πνίγονταν.

Γλίτωσαν από το μαχαίρι του Τούρκου και έχασαν την ζωή τους από το μαχαίρι του συμμάχου.

Όπως τώρα το ΝΑΤΟ έδωσε συγχαρητήρια στον Ερντογάν για την σφαγή των Ελλήνων της Μ. Ασίας το 1922.

Ποια συνείδηση μπορεί να δεχτεί αυτά τα εκγλήματα; Ποιος δεν ξέρει από πού ήρθαν οι Τούρκοι; Είναι τόσο αγράμματοι ή ασυνείδητοι αυτοί που δέχονται τις προκλήσεις των Τούρκων;

Μήπως η αρχαία Έφεσσος αυτό το υπέρλαμπρο στολίδι που και σήμερα κοσμεί την Μικρά Ασία ήταν Τουρκική; Μήπως η προς «Εφεσσίους επιστολή» του Αποστόλου Παύλου δεν ήταν γραμμένη στα Ελληνικά αλλά στα Τούρκικα; Πού απευθυνόταν η επιστολή του Αποστόλου Παύλου γραμμένη στα Ελληνικά; Στους Εφέσσιους που ήταν Έλληνες!

Και ο Θαλής ο Μιλήσιος; Που καταγόταν από την Μίλητο; Μήπως ήταν Τούρκος;

Η αρχαία Πέργαμος μήπως ήταν Τούρκικη πόλη; Τι θράσσος!

Σας παροτρύνω να δείτε την Τουρκική ιστορική υπερπαραγωγή «Ερτογρούλ Ανάσταση». Μην παρασυρθείτε από το συναίσθημα! Θα τους συμπαθήσετε! Αλλά πέρα απ’ το συναίσθημα να βάλετε τη λογική. Να θάψετε το συναίσθημα για να δείτε ποιοι ήταν, από πού ξεκίνησαν που έφταναν διά της σφαγής. Ποια ήταν η ιδεολογία τους, τι ήταν γι’ αυτούς ο επεκτατισμός και θα καταλάβετε το θράσσος τους να μιλάνε τώρα για γαλάζιες πατρίδες και για τις πόλεις μα;ς που τις έκαψαν να λένε πως ήταν δικές τους και πως τις κάψανε οι Έλληνες!

Ντροπή! Και πάλι ΝΤΡΟΠΗ γι’ αυτούς που ανέχονται αυτές τις αθλιότητες!

Ποντάρουν πως οι Έλληνες της Μικράς Ασίας που έφτασαν εδώ ως πρόσφυγες έχουν πλέον πεθάνει. Πως οι απόγονόι τους, έχουν διαμορφωθεί ως παγκοσμιοποιημένα όντα και δεν τους ενδιαφέρει πλέον η αλήθεια. ΛΑΘΟΣ! Οικτρό λάθος. Θα μιλάμε, εμείς οι απόγονοι των Ελλήνων της Μ. Ασίας στα παιδιά μας. Και αυτά στα παιδιά τους, στα εγγόνια τους στα δισέγγονά τους, όσο υπάρχει γη, και όσο ανατέλει ο ήλιος και όσο το φεγγάρι φωτίζει το μαύρο σκοτάδι! Θα μιλάμε!

Γι’ αυτά που τράβηξαν οι γιαγιάδες μας, οι παππούδες μας από τους Τούρκους. Για τον ξεριζωμό τους. Για τον πολιτισμό τους, τα έργα τους, την κουλτούρα τους, όλα αυτά που ξερίζωσε βίαια ένας βάρβαρος λαός! Που προκαλεί ακόμα!

Άννα Κωνσταντουδάκη – Αγγελάκη

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ