Δεν συμμερίζεται πλήρως την ανάλυση του ΔΝΤ για το θέμα των πολλαπλασιαστών, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, τονίζοντας πως θεωρεί ότι «υπάρχει πρόβλημα με τα στοιχεία που παρουσιάζει».
Όπως δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξή του στους Νέους Φακέλους «υπήρχαν σοβαροί λόγοι που οι πολλαπλασιαστές ήταν μεγαλύτεροι, αλλά αυτό δεν είναι το κεντρικό ζήτημα. Ακόμα και αν τα ξέραμε όλα από την αρχή, κανείς δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος, κάθε πρόβλεψη έχει περιθώρια αβεβαιότητας».
Μάλιστα ανέφερε το 2009, όταν το έλλειμμα είχε φτάσει το 15,6% του ΑΕΠ και έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις. Όπως είπε «σε μία τέτοια κατάσταση δεν έχει σημασία αν οι πολλαπλασιαστές ήταν 1 ή 1,5. Το βασικό πρόβλημα ήταν να ληφθούν άμεσα αποφάσεις».
Αναφερόμενος στον ελληνικό λαό αναγνώρισε ότι υποφέρει λόγω της κρίσης και εκτίμησαν ότι τα 190 δισ. ευρώ που εκταμιεύθηκαν προς την Ελλάδα βοήθησαν να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της κρίσης.
Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα ληφθούν επιπλέον μέτρα στήριξης της Ελλάδας, υπό την προϋπόθεση η κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Τέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διαγράψει από το δημόσιο χρέος της η Ελλάδα τα 50 δισ. που έχει δανειστεί για να ανακεφαλοποιήσει τις τράπεζές της, διευκρινίζοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις επί του θέματος, καθώς οι σχετικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως είπε, η σχετική δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη μετά το 2014, όταν θα τεθεί σε λειτουργία ο ενιαίος μηχανισμός εποπτείας των τραπεζών.