Σοκάρει η καταγγελία της φωτορεπόρτερ Μαρίας Γαλάτη για αστυνομική βία, καθώς σύμφωνα με τα όσα αναφέρει την έγδυσαν, την έκλεψαν και την εξευτέλισαν άνδρες της κρατικής ασφάλειας.
Η απόπειρα τρομοκράτησή της συνέβη την περασμένη Τετάρτη (18/12) και προκαλεί πολλά ερωτήματα για το πως η ΕΛΑΣ έχει πάει την αυθαιρεσία σε άλλο επίπεδο.
Μιλώντας στο topontiki.gr, η κ. Γαλάτη σημειώνει: «βγαίνω από το σπίτι και με σταματούν στον δρόμο 2 άνδρες της Κρατικής. Τους ζητάω ταυτότητες, μου τις δείχνουν και με βάζουν σε συμβατικό αυτοκίνητο. Όταν τους ρωτάω που πάμε μου απαντούν στη ΓΑΔΑ».
Στη ΓΑΔΑ την αφήνουν να περιμένει 1,5 ώρα χωρίς να της εξηγούν τον λόγο που βρισκόταν εκεί. Μετά μία αστυνομικός την οδηγεί στην τουαλέτα όπου της ζητάει να βγάλει τα ρούχα της. Η διαδικασία κρατάει αρκετή ώρα. Η ίδια αισθάνεται την πρόθεση του εξευτελισμού της.
Στη συνέχεια της ζητούν το κινητό της, θέλουν να δουν όπως την ενημερώνουν, τα βίντεο του Σεπτεμβρίου. Όπως λέει και η ίδια «μου κατάσχεσαν το κινητό αφού πρώτα μου είπαν ότι υπάρχει ο καλός ή ο κακός τρόπος να το πάρουμε» και έπειτα «με είχαν άλλη 1,5 να περιμένω μέχρι να μεταβιβαστεί ο φάκελός μου. Όλη αυτή την ώρα το κλίμα ήταν εχθρικό».
Σε ερώτησή μας για το πως εξηγεί όλη αυτή την «περιπέτεια», η φωτορεπόρτερ απάντησε πως «δεν ξέρω αν σχετίζεται με την πολιτική μου δράση, καθώς ανήκω στον Ρουβίκωνα, ή είναι κάτι άλλο».
«Όπως και να έχει όλο το γεγονός είναι παράνομο και εκτός κάθε ορίου και για αυτό έχουμε προχωρήσει – Το Μέσο που ανήκω, το The Untold- ήδη σε καταγγελία σε όλες τις δημογραφικές Ενώσεις εντός και εκτός της χώρας, στη Βουλή, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, στον Δικηγορικό Σύλλογο, στον Συνήγορο του Πολίτη, στον πρωθυπουργό, στην Προέδρο της Δημοκρατίας, αλλά και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη», τονίζει, ενώ κλείνοντας σημειώνει πως «το κινητό για μένα είναι εργαλείο δουλειάς, έχω μέσα φωτογραφίες και βίντεο που αποτελούν δημοσιογραφικό ευαίσθητο υλικό. Φυσικά, δεν γνωρίζω πότε και σε τι κατάσταση θα το πάρω πίσω. Το θέμα είναι η συμπεριφορά που βίωσα ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί σε άλλον άνθρωπο».