19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

«Τα λέμε κάτω στην ταβέρνα»: Το άρθρο – ύμνος των Times για την Κρήτη!

Ημερομηνία:

Επισημαίνοντας ότι πλέον υπάρχουν δεκάδες απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα από την Σκωτία, το άρθρο των Times ξεχωρίζει και συστήνει το νησί της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα τα Χανιά. «Το όμορφο λιμάνι της Κρήτης αποπνέει μια μεθυστική γοητεία της παλιάς πόλης με τη μεσαιωνική βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, τα πολυσύχναστα εστιατόρια δίπλα στο λιμάνι και τις πολυσύχναστες λαϊκές αγορές», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Times.

Το άρθρο κάνει ξεχωριστή μνεία στην ιστορία, αλλά και την άγρια φύση των Χανίων. «Η ανθρωπότητα βρισκόταν εδώ από τους Μυκηναϊκούς χρόνους, το 1600 π.Χ. και τα ερειπωμένα κτίρια των Μυκηναίων προσελκύουν τους λάτρεις της αρχαιολογίας από πολύ μακριά», λέει, προτείνοντας στην συνέχεια στους «τυχοδιώκτες» επισκέπτες να διαβούν το φαράγγι της Σαμαριάς και να να εξερευνήσουν «παρθένα χωριά όπως ο Βάμος, γνωστός για το αυθεντικό κρητικό φαγητό».

Πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Τα Χανιά, το όμορφο βορειοδυτικό λιμάνι της Κρήτης αποπνέει μια μεθυστική γοητεία της παλιάς πόλης με τη μεσαιωνική βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, τα πολυσύχναστα εστιατόρια δίπλα στο λιμάνι και τις πολυσύχναστες λαϊκές αγορές. 

Οι λαοί βρίσκονται εδώ από τους Μυκηναϊκούς χρόνους το 1600 π.Χ. και τα ερειπωμένα κτίριά τους προσελκύουν τους λάτρεις της αρχαιολογίας από πολύ μακριά. 

Αργότερα ανέλαβαν Βενετοί και μετά Τούρκοι, αφήνοντας την ιστορία να κυλά μέσα από κάθε λιθόστρωτο σοκάκι των Χανίων.

Με τις θερμοκρασίες του Ιουλίου να κυμαίνονται γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου, είναι διακοπές, εν μέρει αστικές και εν μέρει στην παραλία.

Λίγο πιο μακριά, οι τυχοδιώκτες μπορούν να κάνουν πεζοπορία στο εκπληκτικό φαράγγι της Σαμαριάς ή να εξερευνήσουν παρθένα χωριά όπως ο Βάμος, γνωστός για το αυθεντικό κρητικό φαγητό, στους πρόποδες των Λευκών Ορέων.

Οι Τimes μάλιστα προτείνουν την επίσκεψη σε ένα Τούρκικο Χαμάμ στα Παραδοσιακά Λουτρά Αλ Χαμάμ για όσους επιθυμούν παραδοσιακή απολέπιση με μαύρο σαπούνι με γεύσεις τριαντάφυλλο, γιασεμί ή σοκολάτα (alhammam.gr) ενώ για διαμονή προτείνει τη διαμονή στο Porto Veneziano στο Παλιό Λιμάνι

Στην συνέχεια το άρθρο εξυμνεί την Κέρκυρα, που, όπως υπογραμμίζει, έχει ενταχθεί στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, χάρη στα πανέμορφα απόκρημνα βουνά της, τις αμμώδεις παραλίες αλλά και την πολιτιστική της πρωτεύουσα, η οποία ξεχωρίζει για «τα ελικοειδή μεσαιωνικά σοκάκια, τα ενετικά φρούρια με μωσαϊκά και τις ταβέρνες» της. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα τοπικά προϊόντα, όπως «το πεντανόστιμο μέλι και οι ζουμερές ελιές» της Κέρκυρας.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ