14.8 C
Chania
Monday, December 23, 2024

Υπόθεση Γιακουμάκη: «Ο καλός καλό δεν έχει»

Ημερομηνία:

Αυτή η λαϊκή έκφραση μου έρχεται στο μυαλό, κάθε φορά που γίνεται αναφορά στον άτυχο Γιακουμάκη. Και γεννώνται ένα σωρό ερωτήματα, για τους νέους της χώρας μας και του νησιού μας. Που σαφώς δεν είναι καθόλου κολακευτικά… Όμως προτού βγει το πόρισμα του ιατροδικαστή και της Αστυνομικής έρευνας, είναι παρακινδυνευμένο να πει ο καθένας μας οτιδήποτε.

Σαφώς πρόκειται για ένα άκρως ειδεχθές έγκλημα και ο καθένας πρέπει να μπαίνει στη θέση οικείων των. Όμως κάποια στοιχεία γι’ αυτό το άτυχο παλληκάρι, είναι ανεξήγητα και καθόλου απλά, γα τα κίνητρα αυτών των… ανθρωποειδών. Σίγουρα δεν πρόκειται για αυτοχειρία. Όμως τα ερωτήματα παραμένουν γα τα κίνητρα των δολοφόνων του: Μέτρησε η λεβεντιά του;

Πως ήταν ένας χαριτωμένος νέος; Αυτά είχαν προκαλέσει το θανατηφόρο μίσος των εκτελεστών του; Όλα αυτά ήταν γενεσιουργές αιτίες του «Μπούλινγκ»; Ουδείς μπορεί να αποφανθεί για ένα – ένα από τα ως άνω ερωτήματα. Ούτε για την υπάνθρωπη ψυχή αυτών των ανθρωποειδών.

Όμως υπάρχει ένα ακόμα αγωνιώδες ερώτημα, που αναδύεται από αυτό το ειδεχθές έγκλημα: Αν αυτά τα … όντα ήταν συσπουδαστές του, μπορούμε να θεωρήσουμε πως η παιδεία είναι εγγύηση της ανθρώπινης ανέλιξης; Σ’ αυτό το ερώτημα ο γράφων αδυνατεί ν’ απαντήσει!

Όπως δεν μπορεί να σχηματίσει την εικόνα της … αγωγής των τεράτων αυτών… Πρέπει όμως να είμεθα επιφυλακτικοί όσον αφορά την παιδεία των γονέων που έβγαλαν τέτοια γεννήματα!

Όπως και να ‘χει, πρέπει η κοινωνία μας (τοπική και ελληνική) να προβληματιστεί για περιπτώσεις όπως αυτή… Που εύχομαι να ‘ναι η τελευταία! Και τελειώνοντας να διερωτηθώ; Είναι στο DNA νέων «Ανθρώπων» αυτή η κτηνωδία, ενώ οι νέοι μας είναι πλασμένοι για την ομορφιά της ηλικίας των, για την ευαισθησία των, για τον νεανικό έρωτα; Ακόμη για τη φιλομάθεια των, που φυσικά θα τους.. κάνει χρήσιμους για την κοινωνία μας.

Δεν διστάζει κάποιος με ευρεία φαντασία να παρομοιάσει αυτά τα … όντα με τους τζιχαντιστές και με τους παλαιούς ομοίους των, που πλαισίωναν τα χιτλερικά τάγματα των Ες – Ες ! Υπάρχει άραγε διαφορά; Δεν βρίσκεται… Όμως άραγε είναι αρκετός ο ρόλος γονιών όπως τους γονιούς των τεράτων αυτών; Μήπως, οι «γονείς» των περί ου ο λόγος, τα υποτιμούσαν σε σχέση με το θύμα τους (αν τον γνώριζαν); Είναι καταλυτικός ο ρόλος τέτοιων… γεννητόρων, στην αγωγή και την άνδρωση των εν λόγω «τέκνων»!!!

Υποπτεύομαι πως έγινε μεταφορά του θύματος στο ψαγμένο σημείο! Και πως το έγκλημα διεπράχθη με μαχαίρι που είχαν φροντίσει να μην του αφήσουν δακτυλικά αποτυπώματα, βοηθούντων προς αυτό πιθανώς γαντιών… Παραπέμπει ή όχι όλο αυτό σε εγκληματίες πραγματικούς;

Όμως ας μην βιαζόμαστε και ας αφήσουμε να μιλήσουν πρώτα η νεκροτομή και η Αστυνομία.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λογοτεχνία και Μαθηματικά – ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΗΜΑΤΑ

Του Γιάννη Γ. Καλογεράκη Μαθηματικού Στατιστικολόγου  Επιτ. Σχολικού Συμβούλου Μαθηματικών (Την...