13.8 C
Chania
Tuesday, December 24, 2024

Φάρατζ προς ευρωβουλευτές: Το Ukip διαμαρτυρόταν εναντίον του καθεστώτος. Τώρα το καθεστώς διαμαρτύρεται ενάντια στο Ukip

Ημερομηνία:

O κ. Φάρατζ χρησιμοποίηση την ομιλία του για να παρουσιάσει το Brexit σαν ένα φάρος ελπίδας και για άλλα μέλη κρήτη αλλά εξόργισε και άλλους ευρωβουλευτής όταν είπε: “Τώρα, γνωρίζω ότι ουδείς από εσάς έχει δουλέψει σε κανονική δουλειά στη ζωή του, ή στο εμπόριο ή ότι δημιούργησε ποτέ μια θέση εργασία. Αλλά ακούστε, παρακαλώ ακούστε με”.

Όταν οι βουλευτές του γύρισαν την πλάτη και παρέμβη ο Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Φάρατζ ανταπάντησε:

“Έχετε δίκιο κ. Σουλτς. Το Ukip διαμαρτυρόταν εναντίον του καθεστώτος. Τώρα το καθεστώς διαμαρτύρεται ενάντια στο Ukip. Oπότε, κάτι σημαντικό συνέβη εδώ, δε νομίζετε;”AdTech Ad

“Ένα χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας είναι, ότι ακούει κανείς κι εκείνους, με τους διαφωνεί. Όταν ήρθα εδώ πριν από 17 χρόνια και σας είπα, ότι θέλω να ηγηθώ της εκστρατείας για να φύγει η Βρετανία από την ΕΕ, γελάσατε. Τώρα όμως, δεν γελάτε”, είπε.

“Ο λόγος είναι γιατί σαν πολιτικό εγχείρημα αμφισβητείστε κι εσείς και το νόμισμά σας. Με απάτες και ψέματα δεν είπατε την αλήθεια στους Βρετανούς και στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης”, πρόσθεσε, αναφερόμενος στην είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην ΕΕ, κατόπιν “έκκλησης” της Γερμανίδας Καγκελαρίου, να έρθουν όλο και περισσότεροι, το 2015.

Kαι συνέχισε:

“Κοιτάχτε, για δες τε τι κάνατε στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο. Επιβάλλατε μια πολιτική για να επικρατήσει η φτώχια, και τα πήγατε πάρα πολύ καλά. Και μετά αρνείστε ότι η κ. Μέρκελ κάλεσε όσους παραπάνω μετανάστες το επιθυούν να περάσουν από την Μεσόγειο στην Ευρώπη. Δημιούργησε διαμάχες εντός των χωρών και μεταξύ χωρών αυτή σας η απόφαση.

“Επιβάλατε στους λαούς Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμα κι όταν στη Γαλλία και την Ολλανδία καταψήφισαν την ΕΕ, εσείς τους αγνοήσατε και πολύ απλά από την πίσω πόρτα τους επιβάλατε τη Συνθήκη της Λισαβόνας”, πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος “αξιοσημείωτο”.

“Ήταν σεισμικό για όλον τον κόσμο, γιατί αυτό που έκανε ο απλός μέσος άνθρωπος που βλέπει, να πιέζεται, είναι ότι απέρριψε τις πολυεθνικές και τις τράπεζες και είπε ‘θέλουμε πίσω την πατρίδα μας, θέλουμε τα δικά μας σύνορα, τη δική μας αλιεία, να είμαστε αυτοδιοικούμενοι’. Κι αυτό πρέπει να γίνει. Δώσαμε ελπίδα στους δημοκράτες και σε όλη την ΕΕ. Η Βρετανία δεν είναι το μόνο κράτος που θα φύγει από την ΕΕ”.

Όπως είπε στη συνέχεια, εναπόκειται στη βρετανική κυβέρνηση, να κινήσει τις διαδικασίες για την εφαρμογή του άρθρου 50, “πρέπει όμως, να υπάρχει μία ώριμη κι ευαίσθητη στάση απέναντι σε μία διαφοροποιημένη σχέση”.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές, είπε πως οι πιο πολλοί δεν έχουν εργαστεί και δεν έχουν λειτουργήσει σωστά ποτέ στη ζωή τους, προκαλώντας την αντίδραση του Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος τον διέκοψε, ζητώντας του “να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια”.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Φάρατζ είπε:

“Ανάμεσα στη δική σας τη χώρα και τη δική μου, υπάρχει αντάλλαγμα εμπορικό το οποίο παίζει ρόλο. Αν αποφασίσετε, να απορρίψετε τις εμπορικές συναλλαγές με τη Βρετανία, θα είναι σαν να φτύνατε μόνοι σας στο πρόσωπό σας. Καμία συμφωνία θα ήταν πολύ καλύτερη, από αυτές που υπάρχουν τώρα. Να γίνουν όλα λογικά και να μας επιτρέψετε, να προχωρήσουμε εμείς και να ορίζουμε τα οράματά μας τις φιλοδοξίες και το μέλλον μας”.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ