Χιλιάδες Αυστραλοί κροίσοι τσέπωσαν το …επίδομα ανεργίας λόγω κορωνοϊού

Κανένα σχόλιο

Πάνω από 3.000 είναι οι κροίσοι της Αυστραλίας που μπόρεσαν να πάρουν το οικονομικό βοήθημα που δίνει η κυβέρνηση σε όποιον είδε την καριέρα του να πλήττεται λόγω πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον ανακοίνωσε το επίδομα τον Μάιο, όταν ο κορωνοϊός χτύπησε δυνατά την Αυστραλία.

Το βοήθημα των 1.115 δολαρίων Αυστραλίας ανά δεκαπενθήμερο θα δινόταν υποτίθεται σε όσους έχασαν τη δουλειά τους ως αποτέλεσμα της Covid-19 και χρειαζόταν οικονομική ενίσχυση.

"Sponsored links"

Εξαιτίας όμως μιας «τρύπας» στο σύστημα, μπόρεσαν να το πάρουν ακόμα και άνθρωποι με μεγάλα πορτοφόλια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατάφερε να εξασφαλίσουν οι «Canberra Times», 3.600 εκατομμυριούχοι έκαναν χρήση του βοηθήματος. Κι αυτό γιατί ο μόνος όρος ήταν να μην έχεις δουλειά, έστω κι αν έχεις στο όνομά σου σπίτια, αυτοκίνητα, γιοτ, ακόμα και καταθέσεις εκατομμυρίων.

Το θέμα έγινε γνωστό στη χώρα, προκάλεσε σάλο και η κυβέρνηση τρέχει τώρα να επαναφέρει τα περιουσιακά κριτήρια στο βοήθημα που πήραν 800.000 πολίτες.

Όπως δήλωσε η υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών, Anne Ruston, το επίδομα αποκτά άμεσα κοινωνικό χαρακτήρα, κάτι που σημαίνει πως όποιος έχει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία στο όνομά του «να χρησιμοποιεί τα δικά του μέσα για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες διαβίωσης πριν φωνάξει τους φορολογουμένους για βοήθεια».

Τουλάχιστον 37.000 είναι οι άνθρωποι που δεν θα το δικαιούνται πια, μεταξύ αυτών και 3.600 με περιουσία άνω του 1 εκατομμυρίου…

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις