14.8 C
Chania
Wednesday, January 15, 2025

Όλα τα παιδιά της Κρήτης που πρώτευσαν στις Πανελλήνιες | Φωτός

Ημερομηνία:

Ικανοποίηση, ανακούφιση και κυρίως ατελείωτη αισιοδοξία για το μέλλον που έρχεται! Αυτά είναι τα κύρια συναισθήματα που κατέκλυσαν χθες τους απόφοιτους των λυκείων του Ηρακλείου – και όχι μόνο – οι οποίοι αρίστευσαν και κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή τους σε κάποια από τις κορυφαίες πανεπιστημιακές σχολές της χώρας.

Τα χαμόγελα που σχηματίζονταν χθες στα πρόσωπα των νεαρών επιτυχόντων μαρτυρούν το μέγεθος της χαράς που νιώθουν από χθες: Δεν είναι άλλωστε και μικρό κατόρθωμα να καταφέρνεις να αριστεύσεις στην πρώτη πολύ δύσκολη δοκιμασία της ζωής σου!

Πλέον, οι μέχρι πρότινος μαθητές ετοιμάζονται να γίνουν φοιτητές, να ανοίξουν τα “φτερά” τους και να δρέψουν τους καρπούς της πολύχρονης κοπιαστικής προσπάθειάς τους.

Η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” παρουσιάζει σήμερα τους πρώτους των πρώτων, μετά την ανακοίνωση των βάσεων από το υπουργείο Παιδείας, και εύχεται σε όλους τους καλή σταδιοδρομία και – φυσικά – καλή φοιτητική ζωή!

ΜΑΝΟΛΗΣ ΛΙΟΠΥΡΑΚΗΣ

Ιατρική Κρήτης (Ηράκλειο), 18.655 μόρια

«Αποφοίτησα από το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και πέρασα στην Ιατρική Κρήτης, στο Ηράκλειο. Δεν ήταν έκπληξη για μένα, με βάση τη βαθμολογία που έβγαλα. Μπήκα 14ος στη σχολή, η οποία ήταν η πρώτη μου επιλογή. Τώρα, σίγουρα, υπάρχει ανυπομονησία. Περιμένω να δω πώς είναι το Πανεπιστήμιο… Στα παιδιά που δεν τα κατάφεραν φέτος, θέλω να πω ότι δεν πρέπει να απογοητεύονται. Μπορεί να μην κατάφεραν τον βασικό τους στόχο, ωστόσο μπορούν να τα καταφέρουν σίγουρα κάπου αλλού. Όπως και να έχει, δεν ήρθε το τέλος εάν δεν πήγε κάποιος καλά στις πανελλαδικές».

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ

Νομική Αθηνών, 18.250 μόρια

«Είμαι χαρούμενη… Νιώθω τέλεια, καθώς οι κόποι τόσων χρόνων – και ιδιαίτερα των τελευταίων – ανταμείφθηκαν! Γενικότερα θεωρώ ότι καμία προσπάθεια δεν πηγαίνει χαμένη ποτέ… Αποφοίτησα από το 1ο ΓΕ.Λ. Ρεθύμνου και πέρασα στη Νομική Αθηνών, που ήταν και η πρώτη μου επιλογή. Η Αθήνα είναι μια μεγάλη πόλη που σου παρέχει πολλές δυνατότητες. Στα παιδιά που δεν πέρασαν εκεί που επιθυμούσαν, έχω να πω να μην τα παρατήσουν και να ψαχτούν: Εάν δεν το βάλουν κάτω, θα τα καταφέρουν κάπου αλλού!».

ΑΡΓΥΡΩ ΚΙΚΕΡΑΚΗ

Νομική Αθηνών, 18.668 μόρια

«Αποφοίτησα από το 3ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου και πέρασα στη Νομική Αθηνών που ήταν η πρώτη μου επιλογή στο μηχανογραφικό. Είμαι ενθουσιασμένη… Έχω ήδη δει το πρόγραμμα σπουδών και περιμένω να γραφτώ στη σχολή. Πήγα ήδη στην Αθήνα και θεωρώ ότι είναι βολική πόλη για τους φοιτητές, καθώς έχει πολλές συγκοινωνίες. Για τα παιδιά που θα δώσουν πανελλαδικές του χρόνου, έχω να πω να μην αγχώνονται ιδιαίτερα, αλλά και να μην αφήνουν κανένα κενό στο διάβασμά τους».

ΜΑΡΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΤΑΜΙΩΛΑΚΗ

Ιατρική Κρήτης (Ηράκλειο), 18.823 μόρια

«Πέρασαν στην πρώτη μου επιλογή που ήταν η Ιατρική στο Ηράκλειο. Πέρασα 7η στη σειρά. Πήγαινα στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου. Πλέον νιώθω πάρα πολύ χαρούμενη και ανακουφισμένη. Έτσι κι αλλιώς, βέβαια, μετά τα αποτελέσματα, δεν είχα τόση αγωνία. Ωστόσο, νιώθω πια ότι οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Θέλω να πω ότι οι πανελλαδικές είναι από τις πρώτες μεγάλες δοκιμασίες στη ζωή, ωστόσο πρέπει να τις απομυθοποιήσουμε σαν διαδικασία. Έτσι, λοιπόν, συμβουλεύω τα παιδιά που θα δώσουν του χρόνου αυτή τη “μάχη” να είναι ψύχραιμοι και αισιόδοξοι. Εξάλλου, υπάρχουν πάρα πολλές εναλλακτικές, καθώς οι πανελλαδικές δεν είναι μονόδρομος…».

ΣΙΣΣΥ ΓΛΑΚΟΥΣΑΚΗ

Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ (Αθήνα), 18.189 μόρια

«Αποφοίτησα από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου και πέρασα στην πρώτη μου επιλογή, που ήταν το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Πέρασα 3η στη σειρά στη σχολή μου. Οι πανελλαδικές δεν είναι τόσο δύσκολη διαδικασία, ειδικά εάν έχεις πρόγραμμα και κάνεις συστηματικό διάβασμα. Περιμένω να ανέβω στην Αθήνα για να αρχίσω τη νέα μου ζωή. Εκεί βρίσκεται ήδη η αδερφή μου, που επίσης σπουδάζει. Και οι δυο μου γονείς είναι πολιτικοί μηχανικοί. Κατά κάποιον τρόπο είχα ζήσει τη δουλειά και μου άρεσε. Μετά είδα και τα μαθήματα στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με ενδιέφεραν και έτσι επέλεξα τη συγκεκριμένη σχολή».

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΖΗΣ

Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου (19.307 μόρια)

«Όπως είχα υπολογίσει, πέρασα τελικά στη σχολή της πρώτης μου προτίμησης, δηλαδή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Αθήνα, στη 13η θέση. Περίμενα ότι είχα φτάσει σε υψηλά επίπεδα. Δεν περίμενα όμως τόσο. Και μάλιστα δεν περίμενα ότι θα είχαν ανέβει τόσο οι βάσεις. Αλλά είχα ένα “μαξιλάρι” ασφαλείας που δε μου προκάλεσε ανησυχία από την πρώτη στιγμή. Είμαι λοιπόν, όπως καταλαβαίνετε, σήμερα ανακουφισμένος. Είμαι ευχαριστημένος και χαρούμενος που ανταμείφθηκε ο κόπος μου. Ανυπομονώ, λοιπόν, τώρα να ξεκινήσει η φοιτητική μου ζωή. Είναι σίγουρο ότι, μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ένα καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή μου ξεκινάει».

ΡΑΦΑΗΛ ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗΣ

3ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου (19.051 μόρια)

«Ακριβώς αυτό που περίμενα επιβεβαίωσα πλέον μέσα από την ανακοίνωση των βάσεων. Περνάω δηλαδή στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, στην τρίτη θέση. Να σας πω, ακόμη, ότι ήταν η δεύτερη φορά που έδινα. Κι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι την πρώτη φορά που έδωσα πανελλαδικές είχα περάσει στο Φυσικό. Όμως προτιμούσα την Αστυνομία, γιατί μου αρέσει ως επάγγελμα αυτό του αστυνομικού. Είναι πολύ σημαντικό, άλλωστε, το γεγονός ότι, μετά το τέλος των σπουδών στη σχολή αυτή, υπάρχει άμεση εργασιακή αποκατάσταση, κάτι που είναι βέβαια σημαντικό στην εποχή μας. Και αυτά ήταν τα βασικά στοιχεία που με έκαναν να προχωρήσω σε αυτές τις προσπάθειες. Το αποτέλεσμα βέβαια με ικανοποιεί».

ΤΑΣΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ

Σχολή Αστυφυλάκων, 16.000 μόρια (περίπου)

«Αποφοίτησα από το 4ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου και συγκέντρωσα περίπου 16.000 μόρια. Σίγουρα η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη. Το σημαντικό είναι να ξέρεις πώς να διαχειριστείς το άγχος που έχεις. Επίσης είναι πολύ σημαντική και η προσπάθεια που θα κάνει ο κάθε διαγωνιζόμενος στις πανελλαδικές. Ήταν μια ζόρικη χρονιά… Τόσο από την πλευρά του διαβάσματος, όσο και από την πλευρά της πίεσης που δεχτήκαμε. Ήθελα Αστυνομία… Πέρασα στην πρώτη μου επιλογή που ήταν η Σχολή Αστυφυλάκων, οπότε τώρα όλα καλά!».

ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ

Σχολή Ικάρων, 19.140

Συγκέντρωσε 19.140 μόρια και κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρο που είχε από μικρό παιδάκι: να γίνει πιλότος! Ο λόγος για τον Μανόλη Αρχοντάκη από το 2ο Λύκειο Χανίων. Ο Μανόλης είδε τους κόπους χρόνων ολόκληρων αν ανταμείβονται, καθώς πέρασε ως πρώτος στη Σχολή Ικάρων, στο Τμήμα των Ιπτάμενων.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΤΖΑΤΖΙΜΑΚΗΣ

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, 18.562

Τεράστια ικανοποίηση νιώθει από χθες και ο Διομήδης Τζατζιμάκης από το Γενικό Λύκειο Σούδας, που επίσης κατάφερε να πραγματοποιήσει το παιδικό του όνειρο: Με 18.562 μόρια, κατάφερε να εισαχθεί πρώτος στη σειρά στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στο Τμήμα των Μάχιμων. Πλέον, ο Διομήδης πλέει σε πελάγη ευτυχίας, αφού από μικρός ήθελε να γίνει αξιωματικός του Ναυτικού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΩΜΑΡΑΚΗ

Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (όπλα), 15.500 μόρια

«Αποφοίτησα από το 5ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου. Η αλήθεια είναι ότι ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Ειδικά φέτος τα θέματα των πανελλαδικών ήταν πολύ δύσκολα. Ωστόσο, είχα πολύ καλούς καθηγητές κι έτσι τα κατάφερα! Εγώ δεν είχα κάνει φροντιστήρια πριν από τη Γ’ Λυκείου. Τα πήγα σχετικά καλά, πιστεύω… Οπότε πιστεύω ότι, άμα προσπαθήσει κάποιος πάρα πολύ και το θέλει πραγματικά, θα τα καταφέρει και χωρίς να έχει κάποια εμπειρία με φροντιστήρια. Όσο για τα παιδιά που δεν τα κατάφεραν, δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί πάντα θα βρουν κάτι να κάνουν στο μέλλον. Προφανώς δεν τελειώνει η ζωή στις πανελλαδικές».

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Νομική Θεσσαλονίκης, 17.979 μόρια

«Αποφοίτησα από το 2ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, αλλά έδινα φέτος δεύτερη φορά. Ήταν δύσκολα… Θέλει προσπάθεια, θέλει διάβασμα και θέλει και υπομονή. Ωστόσο, σίγουρα υπάρχουν και οι εναλλακτικές λύσεις αν δεν πετύχεις στις πανελλαδικές εξετάσεις. Γενικά δεν πρέπει να απογοητευόμαστε γιατί τίποτα δεν καθορίζεται τώρα. Είναι σίγουρα ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη ζωή μας οι πανελλαδικές, αλλά το ποια θα είναι τελικά η επαγγελματική μας αποκατάσταση δεν εξαρτάται από αυτό και μόνο. Πιστεύω πάρα πολύ στα νέα παιδιά και υπάρχουν και άλλοι τρόποι να πετύχουν στη ζωή τους».

ΣΟΦΙΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης, 17.944 μόρια

«Αποφοίτησα από το 2ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου και πέρασα τελικά στην Κτηνιατρική Σχολή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Γενικά αγαπούσα πάντα τα ζώα κι έτσι είμαι ικανοποιημένη που θα σπουδάσω Κτηνιατρική. Εξάλλου, η Θεσσαλονίκη μού αρέσει πολύ σαν πόλη… Γενικά θέλω να ευχαριστήσω όλους μου τους καθηγητές, αλλά και την οικογένειά μου. Εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη στα παιδιά που θα δώσουν πανελλαδικές του χρόνου!».

ΧΡΥΣΑ ΞΗΡΟΣΤΥΛΙΔΟΥ

Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (Θεσσαλονίκη)

«Πέρασα 39η στη Σχολή Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στη Θεσσαλονίκη. Όταν είδα τα αποτελέσματα τον Ιούνιο και η βάση της σχολής μου ήταν πιο χαμηλή από τον συνολικό βαθμό που έβγαλα, ήξερα ότι θα περάσω στη σχολή της προτίμησής μου. Νιώθω ενθουσιασμένη. Είναι λίγο παράξενο το συναίσθημα τώρα που θα πάω σε μια πόλη χωρίς τους γονείς μου, αλλά ανυπομονώ. Σε όσους δεν κατάφεραν να περάσουν στη σχολή της προτίμησής τους, συνιστώ να δοκιμάσουν τη σχολή στην οποία πέρασαν και εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ TΖΑΓΑΚΗ

Κτηνιατρική Καρδίτσας

«Πέρασα στο Τμήμα Κτηνιατρικής Καρδίτσας. Νιώθω πάρα πολύ χαρούμενη – εν μέρει δεν το περίμενα. Δεν ήθελα να έχω ελπίδες μήπως και δεν περάσω στη σχολή προτίμησής μου και έτσι στεναχωρηθώ, οπότε χάρηκα πάρα πολύ όταν έμαθα ότι πέρασα σε αυτή τη σχολή. Είναι φυσικό και ανυπομονώ να πάω. Όσον αφορά το ταξίδι μου στη φοιτητική ζωή, δε θέλω να φαντάζομαι ότι θα είναι δύσκολο γιατί είναι μικρή πόλη. Θα δείξει πώς θα πάει. Ανυπομονώ αρκετά. Σε όσους δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα μόρια για τη σχολή προτίμησής τους, έχω να τους πω ότι ουσιαστικά περνάς σε μια άλλη σχολή. Καλό είναι να πάνε να δουν, να παρακολουθήσουν κάποια μαθήματα και να προσπαθήσουν να τη συνεχίσουν. Εάν δεν τους αρέσει, μπορούν να ξαναδώσουν. Ξέρω ότι είναι δύσκολο και υποστηρίζω πάρα πολύ τα παιδιά που θέλουν να ξαναδώσουν. Εάν θέλεις κάτι, υπάρχει τρόπος να το πραγματοποιήσεις».

ΓΩΓΩ ΜΠΑΝΤΟΥΒΑ

Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ (Πολυτεχνείο Κρήτης)

«Πέρασα τέταρτη στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Πολυτεχνείο Χανίων. Αισθάνομαι ανακούφιση, γιατί πέρασα στη σχολή προτίμησής μου. Νιώθω ικανοποίηση γιατί δικαιώθηκαν οι κόποι όλων των χρόνων, αλλά και συγκίνηση. Πραγματικά, δεν μπορώ να εκφράσω πώς νιώθω τώρα που μπήκα στη σχολή της προτίμησής μου. Είμαι συγκινημένη και κατενθουσιασμένη. Επίσης, όσοι δεν πέρασαν στη σχολή προτίμησής τους, θα τους συμβούλευα να ξαναδώσουν».

ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Ιερατικών Σπουδών της ΠΑΕΑΚ

«Από μικρός είχα όνειρο να γίνω ιερέας και το όνειρό μου πραγματοποιήθηκε σήμερα (σ.σ. χθες), όταν έμαθα ότι πέρασα πρώτος στο Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης. Επτά ολόκληρα χρόνια βοηθάω στην Αγία Σοφία του Μασταμπά. Πραγματικά, χάρηκα πάρα πολύ στο άκουσμα ότι πέρασα σε αυτή τη σχολή και σε καμία περίπτωση δεν περίμενα πως θα περάσω πρώτος. Κατενθουσιάστηκα. Το ίδιο και οι γονείς μου, οι οποίοι ήταν συνεχώς μαζί μου. Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Σε όσους δεν κατάφεραν να περάσουν στη σχολή της προτίμησής τους, θα τους προέτρεπα να μην το βάλουν κάτω και να ξαναπροσπαθήσουν. Σημασία έχει η προσπάθεια και όχι το αποτέλεσμα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΦΑΚΗΣ

Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο)

«Κατάφερα και πέρασα ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Νιώθω ενθουσιασμένος που πέρασα στο νούμερο ένα πανεπιστήμιο σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, νιώθω και ανακούφιση που έληξε όλη αυτή η προσπάθεια των πανελλαδικών εξετάσεων. Τώρα που ξεκινάει μια νέα ζωή, εκείνη της φοιτητικής, αισθάνομαι πως είναι μια σημαντική εμπειρία που ο κάθε άνθρωπος πρέπει να τη βιώσει. Είναι μια ζωή όπου ο άνθρωπος είναι ανεξάρτητος, αφού πλέον καλύπτει τις ανάγκες του χωρίς την παρουσία των γονιών τους. Τέλος, σε όσους δεν μπόρεσαν να περάσουν στη σχολή προτίμησής τους, τους λέω να μη σταματήσουν ποτέ».

ΕΛΕΝΑ ΚΡΟΝΤΗΡΑ

Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ (Πολυτεχνείο Πάτρας)

«Νιώθω περήφανη και χαρούμενη που πέρασα στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Πολυτεχνείο της Πάτρας. Πέρασα 14η και σίγουρα είμαι ενθουσιασμένη που θα ξεκινήσω τη φοιτητική μου ζωή. Η ζωή μακριά από τους γονείς μου σίγουρα θα είναι δύσκολη τον πρώτο καιρό, αλλά μάλλον θα κάνω μετεγγραφή στην Αθήνα και έτσι θα είμαι μαζί με τον αδερφό μου. Όσοι δεν πέρασαν στη σχολή προτίμησής τους, θα τους συμβούλευα να ξαναδώσουν και να ξαναπροσπαθήσουν».

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΟΥΓΑΡΗΣ

Σχολή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας)

«Νιώθω χαρά που πέρασα στη Σχολή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και μάλιστα 8ος στην κατάταξη. Ανυπομονώ να ξεκινήσει το ταξίδι στη φοιτητική ζωή. Σίγουρα είναι μια πάρα πολύ όμορφη εμπειρία. Προσωπικά, θα έχω πολλούς φίλους μου μαζί μου και έτσι θα προσαρμοστώ καλύτερα. Πάντως είναι πρωτόγνωρη εμπειρία. Όσοι δεν κατάφεραν να περάσουν στη σχολή προτίμησής τους, θα τους συμβούλευα να ξαναδώσουν. Να δώσουν μια δεύτερη μάχη».

ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΙΝΗ

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (Ρέθυμνο)

«Κατάφερα και πέρασα πρώτη στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Ρεθύμνου και πραγματικά νιώθω απίστευτη χαρά. Οι κόποι και οι θυσίες μου ανταμείφθηκαν και σίγουρα αισθάνομαι περήφανη για τον εαυτό μου. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η φοιτητική ζωή και πιστεύω πως θα περάσω τα ομορφότερά μου χρόνια στο Ρέθυμνο. Θα είναι σίγουρα ένα όμορφο ταξίδι. Σε εκείνους που δεν κατάφεραν να περάσουν, θα έλεγα να μην τα παρατάνε και να μην τους πτοήσει απολύτως τίποτα. Να κυνηγήσουν τα όνειρα και τους στόχους τους».

ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΔΑΛΑΜΠΕΚΗ

Νομική Θεσσαλονίκης

«Χάρηκα πάρα πολύ που πέρασα στη Νομική Θεσσαλονίκης και πραγματικά ένιωσα συγκίνηση που έμαθα τα αποτελέσματα. Ήταν η πρώτη σχολή της επιλογής μου και το κυρίαρχο συναίσθημά μου ήταν ανακούφιση, καθώς είχα βγάλει έναν αριθμό μορίων περισσοτέρων απ’ ό,τι η ίδια η σχολή απαιτούσε. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η φοιτητική ζωή. Θέλω να ζήσω τη φοιτητική ζωή. Σε όσους δεν πέρασαν στη σχολή της επιθυμίας τους, θα έλεγα να ξαναδώσουν. Αλλά και εάν πέρασαν σε μια σχολή που δεν είναι της προτίμησής τους, να την ακολουθήσουν. Οι πανελλαδικές εξετάσεις δε σηματοδοτούν το τέλος του κόσμου».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης

«Νιώθω υπέροχα και απίστευτα χαρούμενη που πέρασα 7η στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Περιμένω να ξεκινήσει η φοιτητική ζωή. Θέλω να ξεκινήσει η ακαδημαϊκή ζωή ώστε να πηγαίνω στα μαθήματα και να παρακολουθώ τις παραδόσεις. Η σχολή αυτή ήταν αυτό που πραγματικά ήθελα. Σε όσους δεν κατάφεραν να περάσουν στη σχολή της προτίμησής τους θα τους έλεγα να μην απογοητεύονται. Υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες: είτε να ξαναδώσουν είτε να μπουν στον ιδιωτικό τομέα».

ΓΩΓΩ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ

Ιατρική Ηρακλείου

«Αισθάνομαι μεγάλη ανακούφιση που πέρασα στην Ιατρική Ηρακλείου, γιατί ήταν η δεύτερη φορά που έδωσα και πέρασα. Και ευχαρίστηση γιατί ο στόχος επετεύχθη. Πέρυσι, είχα απογοητευτεί που δεν τα κατάφερα, παρά το γεγονός ότι πέρασα Χημικό στο Ηράκλειο. Φέτος νιώθω καταπληκτικά. Ίσως και να μην το έχω καταλάβει ακόμα. Φαντάζομαι πως η φοιτητική μου ζωή θα είναι γεμάτη με εργαστήρια και γνώση. Έχω ήδη δει το πρόγραμμα σπουδών και θα ήθελα να μαθαίνω για το ανθρώπινο σώμα. Θέλω πραγματικά να πάω πολύ στο Πανεπιστήμιο και να παρακολουθώ τα μαθήματα. Σε όσους απέτυχαν να μπουν στη σχολή της προτίμησής τους, θα έλεγα πως, εάν θέλουν κάτι πραγματικά, να στοχεύσουν εκεί που αληθινά επιθυμούν και όχι αυτό που επιθυμούν οι γονείς… Αλλιώς δε θα πετύχουν ποτέ. Επίσης, θα τους συμβούλευα να προσπαθήσουν πολύ και εάν δεν τα καταφέρουν να μην απελπιστούν. Υπάρχει και δεύτερη φορά, που είναι καλύτερα. Το άγχος είναι το ίδιο, αλλά είναι διαφορετικά. Να ξαναπροσπαθήσουν για να πετύχουν τον στόχο τους».

ΜΑΝΟΣ ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗΣ

Τμήμα Φυσικοθεραπείας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής)

«Νιώθω μεγάλη έκπληξη γιατί δεν περίμενα να περάσω πρώτος στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Οι περισσότεροι δηλώνουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη και περίμενα πως κάποιος θα είχε υψηλότερο βαθμό από μένα. Νιώθω περηφάνια για τον εαυτό μου, ότι κατάφερα έναν στόχο και θα συνεχίσω έτσι: να εξελίσσομαι και να βρω τον δρόμο μου στη συνέχεια. Νιώθω ότι βρίσκομαι σε έναν γκρεμό με θέα το άγνωστο, αλλά “χτίζω” τη δική μου γέφυρα. Αρχίζω να επιλέγω εγώ ο ίδιος τον τρόπο με βάση τον οποίο θα πορευτώ στο μονοπάτι της ζωής μου. Έτσι θα προσπαθήσω να αντεπεξέλθω μόνος μου, αλλά και με τη βοήθεια των γονιών μου. Σε όσους απέτυχαν να περάσουν στη σχολή προτίμησής τους, θα έλεγα ότι δεν υπάρχει λόγος να το “παίρνουν μέσα τους” και να νιώθουν ότι είναι αποτυχημένοι. Μια αποτυχία δε σε κάνει αποτυχημένο και δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριούνται… Μπορούν να ξαναδώσουν επιλέγοντας άλλους δρόμους. Πρέπει να δώσουν μια δεύτερη μάχη».

ΙΩΑΝΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ

ΓΕ.Λ. Αρχανών (17.252 μόρια)

«Μπόρεσα και πέρασα τελικά στη σχολή της δεύτερης επιλογής μου, το Βιολογικό του Ηρακλείου. Η πρώτη μου προτίμηση ήταν η Κτηνιατρική και είχα δηλώσει δεύτερο το Βιολογικό, γιατί βρίσκεται κοντά στην Κτηνιατρική, δηλαδή πάνω απ’ όλα με ενδιαφέρει και μου αρέσει η έρευνα. Ήταν βέβαια η δεύτερη φορά που έδινα για να περάσω στην Κτηνιατρική και δεν το μετανιώνω καθόλου. Ίσα-ίσα που πραγματικά άξιζε τον κόπο. Είμαι ασφαλώς ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα αυτό και θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φροντιστές και τους καθηγητές μου για τη στήριξη που μου πρόσφεραν. Επίσης, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά που εξετάστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις καλή σταδιοδρομία και να τους πω ότι, αν δεν πέτυχαν τον στόχο τους, αξίζει να ξαναπροσπαθήσουν».

ΡΑΝΙΑ ΡΟΥΣΑΚΗ

Καπετανάκειο Ηρακλείου (17.881 μόρια)

«Περνάω τελικά Νομική Θεσσαλονίκης αντί για Νομική Κομοτηνής που πίστευα ότι είχα περάσει, διότι έπεσαν οι βάσεις. Και αυτό με ικανοποιεί ακόμα περισσότερο. Σίγουρα έχουν ανταμειφθεί οι κόποι μου. Οπότε νιώθω μεγάλη ικανοποίηση. Ήταν η πρώτη φορά που έδινα και η Νομική ήταν η πρώτη μου επιλογή. Και θα ήθελα να πω σε όλα τα παιδιά ότι γενικά έχουμε μεγαλοποιήσει το όλο θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων. Και αν έχουν πρόγραμμα και διαβάζουν χωρίς άγχος και με σύστημα, σίγουρα θα καταφέρουν αυτό που έχουν το μυαλό τους. Εύχομαι καλή επιτυχία στην επόμενη “φουρνιά”, γιατί τώρα θα έχει αλλάξει και το όλο σύστημα και πιστεύω ότι θα είναι πιο δύσκολα. Επέλεξα τη Νομική γιατί έχω πολλές επιλογές με ένα πτυχίο Νομικής. Δε με ενδιαφέρει μόνο η δικηγορία. Θα με ενδιέφερε και το Διπλωματικό Σώμα. Μπορώ να γίνω και δικαστής ή να διδάξω στο πανεπιστήμιο».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑΣ

11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου (17.520 μόρια)

«Περνάω Νομική Κομοτηνής από τη Θεωρητική Κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών. Μετά από ένα συστηματικό διάβασμα ετών, χωρίς να λείπουν βέβαια οι στιγμές χαλάρωσης και οι εξορμήσεις, οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Ένα όνειρό μου έγινε πραγματικότητα και νιώθω πραγματικά χαρούμενος που έπιασα τον πρώτο μου στόχο, κάνοντας υπερήφανους και όλους όσοι πίστεψαν σε μένα. Σε όλα αυτά να προσθέσω ότι έβγαλα και ένα πολύ καλό απολυτήριο 19,7. Για μένα ανοίγει πλέον ένα νέο κεφάλαιο και ευχαριστώ την οικογένειά μου και όλους όσους με στήριξαν για να μπορέσω να φτάσω σε αυτό το αποτέλεσμα».

neakriti.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Κεκλεισμένων των Θυρών» του Ζαν-Πολ Σαρτρ: Τελευταίες Παραστάσεις στα Χανιά

Η ομάδα καλλιτεχνικής έκφρασης Ανάμεσα στο Φως και τη...

Αντιδρά ο ΣΕΠΕ Χανίων για τις αλλαγές στο επίδομα ανεργίας: Αποκλεισμός χιλιάδων αναπληρωτών

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων εκφράζει την έντονη...

Βουλή: Αναστολή της χρηματοδότησης των «Σπαρτιατών» αποφάσισε η Ολομέλεια – Τι δήλωσε ο Μιχαήλ Γαυγιωτάκης

Την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης στο πολιτικό κόμμα «Σπαρτιάτες»...