Categories: ΤΟΠΙΚΑ

«Μας ξεπουλήσατε», λένε οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ προς βουλευτές Κρήτης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Για προδοσία σε βάρος του λαού που τους εμπιστεύτηκε, κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ στην Κρήτη, με ανοικτή επιστολή που απευθύνουν προς του βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται στο νησί.

Αναλυτικά στην επιστολή τους που απευθύνουν προς τους «βουλευτές συγκυβέρνησης της Κρήτης» αναφέρουν:

«Κύριοι,
Διαπιστώνεται για ακόμη μια φορά ότι η εμπιστοσύνη που έδειξε ο κόσμος του νησιού μας στα πρόσωπα σας για τη διακυβέρνηση της χώρας, προδίδεται αναίσχυντα, διαγράφοντας την οποιαδήποτε σκέψη αισιοδοξίας θα μπορούσε να δημιουργηθεί στον ταλαιπωρημένο από τις αποφάσεις της κυβέρνησης ελληνικό λαό.
Η δήθεν προσπάθεια σας για ανάπτυξη, στο όνομα της οποίας έως τώρα έχετε εκμηδενίσει την Παιδεία, την Υγεία και την Πρόνοια, καθώς και κάθε ίχνος του κοινωνικού κράτους, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να περιέχει το άνευ προηγουμένου, κατ’ εντολή των μεγαλοκαρχαριών συμφεροντολόγων ξεπούλημα του Α.Δ.Μ.Η.Ε. ο οποίος αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ενέργειας στη χώρα.
Έχετε άραγε υπ’ όψιν σας τι συνέβη στα κράτη που ιδιωτικοποιήθηκαν οι αντίστοιχες εταιρίες;
Κι αν το έχετε υπ’ όψιν σας, έχετε τη διάθεση, μιας και προφανώς δεν έχετε τα κότσια, να ενημερώσετε τον Ελληνικό λαό;
Θα τους πείτε ότι μετά την πώληση του Α.Δ.Μ.Η.Ε. θα πληρώνουν το αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος πολύ ακριβότερο;
Θα τους πείτε ότι η επιχείρηση που χτίστηκε με το υστέρημα των Ελλήνων, θα περάσει στα χέρια κάποιων «κουμπάρων», οι οποίοι αντί για «στρατηγικοί επενδυτές» θα γίνουν «στρατηγοί», ελέγχοντας τον σημαντικότερο τομέα ασφάλειας της χώρας;
Θα τους πείτε ότι εταιρία που αποτιμήθηκε το 2012 σε λογιστική αξία 1,6 δις €, και που η πραγματική της αξία είναι 8 δις €, θα πωληθεί αντί του ευτελούς ποσού των περίπου 480 εκατ. € ;
Ε; Θα τους τα πείτε όλα αυτά τα αίσχη;
Το κίνημα των εργαζομένων στην ενέργεια, μαχόμενο για ακόμη μια φορά υπέρ του συμφέροντος του Ελληνικού λαού, σας θέτει προ των κοινωνικών αλλά και ποινικών ευθυνών σας.
Δείξτε, έστω και τώρα, μετά από τις τόσες λανθασμένες αποφάσεις, αίσθημα ευθύνης απέναντι στην εμπιστοσύνη μας, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο για την πώληση του Α.Δ.Μ.Η.Ε. αλλά και για οποιαδήποτε περαιτέρω πώληση των εταιριών του ομίλου Δ.Ε.Η.
Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ «ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ» ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΤΟΥΣ.

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΈΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΕΗ ΑΕ ΚΡΗΤΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΗΛΟΥ ΔΕΗ – ΤΔΕ – ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. ΕΔΟΠ/ ΤΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Απάντηση βουλευτών Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ

«Το ισοπεδωτικό νομοσχέδιο πρέπει να μείνει στα χαρτιά» αναφέρουν σε απάντησή τους στους εργαζόμενους της ΔΕΗ Κρήτης οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ που αναλυτικά σημειώνουν:

«Αν και η επιστολή σας απευθύνεται προς τους «Βουλευτές Συγκυβέρνησης Κρήτης» και απλώς κοινοποιείται σε μας, εμείς ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απαντάμε διότι νιώθουμε ότι έχουμε μεγάλη την ευθύνη για να μη γίνουν πράξη όλα όσα σχεδιάζουν από κοινού η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και η τρόικα.

Επειδή συμφωνούμε απολύτως με τη θέση σας ότι «η ηλεκτρική ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό και αυτό θα παραμείνει. Δεν είναι προϊόν παραπέρα πλουτισμού των “εθνικών εργολάβων” και των ξένων εταίρων τους»,

Επειδή ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ Α.Ε.) είναι η ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ και του ηλεκτρικού συστήματος της Ελλάδας, αποτελεί στρατηγική εθνική υποδομή για την οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη, θεμέλιο για την Εθνική Άμυνα και την Ασφάλεια της χώρας,

καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για την εκποίηση του.

Επειδή το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ είναι υπόθεση όλου του ελληνικού λαού, σας καλούμε να συντονίσετε τη δράση σας με όλους τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία για την ανατροπή αυτών των καταστροφικών σχεδιασμών της κυβέρνησης και της τρόικας. Το ισοπεδωτικό νομοσχέδιο πρέπει να μείνει στα χαρτιά.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεσμεύεται να ακυρώσει αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις και τη συγκεκριμένη πάνω απ’ όλα (αν αυτή προχωρήσει), γιατί η ενέργεια είναι δημόσιο και κοινωνικό αγαθό και ανήκει στον Ελληνικό λαό.

Επίσκεψη Σταθάκη στην Ξυλοκαμάρα

Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα, θα επισκεφθεί σήμερα Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Σταθάκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο Χανιώτης Βουλευτής θα ενημερωθεί για θέματα ενέργειας και ζητήματα που αφορούν στους εργαζόμενους.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα 80…

8 hours ago

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν παρατηρήθηκαν πυκνοί καπνοί στην περιοχή…

8 hours ago

Βιασμός 5χρονου: «Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;» – Τη Δευτέρα η δίκη γονιών και εκπαιδευτικών

«Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια…

8 hours ago

Τσιτσιπάς: Προπονείται ξανά με τον πατέρα του μετά το επεισόδιο μεταξύ τους – «Μου ζήτησε πολλές συγγνώμες, είναι καλό παιδί»

Ο πατέρας του πρωταθλητή τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις τους μετά…

8 hours ago

Σχιζοφρένεια: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την πάθηση μετά από 30 χρόνια – Δεν μεταβάλλει τα επίπεδα ντοπαμίνης

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε…

8 hours ago

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα εκδηλώθηκε αστραπιαία μετά το…

10 hours ago

This website uses cookies.