Categories: ΤΟΠΙΚΑ

«Σχεδιασμός και εφαρμογή αποκεντρωμένων καινοτόμων τεχνολογιών αξιοποίησης ηλιακής ενέργειας για δημόσια κτήρια» στο ΜΑΙΧ

Τη Δευτέρα και Τρίτη 01-02 Ιουλίου 2013 και ώρα 09:00 π.μ.στο Συνεδριακό Κέντρο του ΜΑΙΧ, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εταίρων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου: «Σχεδιασμός και εφαρμογή αποκεντρωμένων καινοτόμων τεχνολογιών αξιοποίησης ηλιακής ενέργειας για δημόσια κτήρια στις χώρες της Μεσογειακής Λεκάνης – ENPICBCMED, DIDSOLIT-PB».Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ανάπτυξης και συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους και αφορά το σχεδιασμό και την υλοποίηση αποκεντρωμένων καινοτόμων συστημάτων αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και ψύξης σε δημόσια κτίρια, σε διάφορες χώρες της Μεσογείου και συγκεκριμένα στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Ιορδανία.

Συντονιστής του έργου αυτού, το οποίο άρχισε το Δεκέμβριο του 2012 και θα έχει διάρκεια τρία έτη, είναι το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης από την Ισπανία, ενώ συμμετέχουν, από την Ελλάδα το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και το Ινστιτούτο Καινοτομίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, από την Ιορδανία το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών, από την Αίγυπτο ο Αιγυπτιακός Οργανισμός Ενέργειας και Περιβάλλοντος και το Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας και από την Ισπανία επίσης η εταιρεία οικο-συστημάτων Eco – systemEuropa.

Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου αυτού, θα εγκατασταθούν και θα δοκιμασθούν σε πολλά δημόσια κτίρια διάφορα καινοτόμα συστήματα αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας στις προαναφερθείσες χώρες ενώ θα αξιολογηθεί η λειτουργία και η συμπεριφορά τους στις συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος αυτού θα σχεδιασθούν κατάλληλες εγκαταστάσεις μικρής κλίμακας τεχνολογιών, προσαρμοσμένες στις ανάγκες δημόσιων κτιρίων και θα δοκιμασθεί η συμπεριφορά τους σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες της Μεσογείου ούτως ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για τη δυνατότητα μελλοντικής εφαρμογής τους με ή χωρίς βελτιώσεις σε ευρύτερη κλίμακα.

Ταυτόχρονα, θα γίνει ευρύτερη ενημέρωση για τις δυνατότητες εφαρμογής των συγκεκριμένων τεχνολογιών σε διάφορες Μεσογειακές χώρες με την πραγματοποίηση κατάλληλων εκδηλώσεων όπως σεμινάρια, ημερίδες  κ.τ.λ.

Γλώσσα εργασίας της συνάντησης θα είναι η Αγγλική. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κ. Αγγελάκη Γεώργιο, τηλ 2821 0 35020 – 21.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα 80…

3 hours ago

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν παρατηρήθηκαν πυκνοί καπνοί στην περιοχή…

3 hours ago

Βιασμός 5χρονου: «Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;» – Τη Δευτέρα η δίκη γονιών και εκπαιδευτικών

«Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια…

3 hours ago

Τσιτσιπάς: Προπονείται ξανά με τον πατέρα του μετά το επεισόδιο μεταξύ τους – «Μου ζήτησε πολλές συγγνώμες, είναι καλό παιδί»

Ο πατέρας του πρωταθλητή τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις τους μετά…

4 hours ago

Σχιζοφρένεια: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την πάθηση μετά από 30 χρόνια – Δεν μεταβάλλει τα επίπεδα ντοπαμίνης

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε…

4 hours ago

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα εκδηλώθηκε αστραπιαία μετά το…

6 hours ago

This website uses cookies.