Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Άγρια Δύση: Βούλγαροι «κυνηγοί κεφαλών» καταδιώκουν και βασανίζουν πρόσφυγες

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί το δημοσίευμα της Daily Mail, σύμφωνα με το οποίο ομάδεςβούλγαρων «κυνηγών κεφαλών», περιπολούν, αναζητώντας πρόσφυγες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο 29χρονος Ντίνκο Βάλεφ κατάφερε να εξασφαλίσει δύο τεθωρακισμένα οχήματα ώστε να μπορεί να κινείται σε ανώμαλο έδαφος γύρω από την πόλη Yambol, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντίδραση του τοπικού πληθυσμού ήταν τόσο θετική που πλέον ετοιμάζεται να στρατολογήσει περισσότερους χωρικούς στη συμμορία του που θυμίζει τους κυνηγούς κεφαλών της Άγριας Δύσης.

Μάλιστα, ο Βάλεφ ζητά από τη βουλγαρική κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή του και να πληρώνει για κάθε πρόσφυγα που συλλαμβάνει.

Παράλληλα, για να νομιμοποιήσει τη δράση του, ισχυρίζεται ότι κάθε παράνομος μετανάστης είναι τζιχαντιστής, ενώ την ίδια στιγμή αρνείται την κατηγορίες ότι ο ίδιος είναι τρομοκράτης – και τρομοκρατεί τα θύματά του.

Εν τω μεταξύ, σοκάρει το γεγονός πως χαρακτηρίζει το «κυνήγι κεφαλών» ως «σπορ». Θα το χαρακτήριζα απλώς μια αθλητική δραστηριότητα. Δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις έναν αθλητή βίαιο», δηλώνει.

Όπως υποστηρίζει ο 29χρονος, πολλές φορές τον βοηθούν και άλλοι με οχήματα που κινούνται σε χωματόδρομους, καθώς και με εκπαιδευμένους σκύλους. Ο ίδιος πάντως συνηθίζει να ψάχνει για πρόσφυγες πάνω στο άλογό του.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος της Επιτροπής του Ελσίνκι για τα ανθρώπινα δικαιώματαδήλωσε:

Ο ίδιος ο Βάλεφ παραδέχεται ότι έχει κακοποιήσει πρόσφυγες. Στα θύματά του περιλαμβάνονται άνδρες, γυναίκες και παιδιά που εγκαταλείπουν την Συρία. Σε ένα περιστατικό, τους ανάγκασε να μείνουν γονατιστοί με το πρόσωπό τους στο έδαφος αφού τους απείλησε ότι θα τους σκοτώσει. Επανειλημμένα έχει προχωρήσει σε αξιόποινες δηλώσεις για τους πρόσφυγες και είναι ξεκάθαρο ότι σχεδιάζει να επεκτείνει τη δράση του, επιτιθέμενος σε περισσότερους πρόσφυγες. Το γεγονός ότι επιδιώκει να λάβει κρατική χρηματοδότηση για τις πράξεις του είναι ακόμα πιο ανησυχητικό.

newpost.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ουκρανία: Τα κύρια σημεία του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής

Περίπου 80 χώρες συμφώνησαν σήμερα στην Ελβετία στην «Σύνοδο Κουρφής/Διεθνή Διάσκεψη για την Ουκρανία» ότι ο «διάλογος…

7 hours ago

Παράπονα για τα beach bar: Περίοικοι έχασαν τον ύπνο τους από την ένταση της μουσικής – Τι λέει ο νόμος

Με θετικά μηνύματα ξεκίνησε η τουριστική σεζόν με χιλιάδες τουρίστες να κατακλύζουν τις πόλεις και…

7 hours ago

Κουρταλιώτικο φαράγγι: Αναστάτωση με νεαρό που λίγο έλειψε να πνιγεί

Σε κίνδυνο βρέθηκε την Κυριακή νεαρός που βούτηξε στα νερά στο Κουρταλιώτικο φαράγγι και λίγο…

7 hours ago

Στην Κρήτη ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως των Αρμενίων κ.κ. Σαχάκ Μασαλιάν

Μεγάλη τιμή και χαρά και κυρίως ευλογία  για την παροικία των Αρμενίων στην Κρήτη θα…

8 hours ago

Βασίλης Μπισμπίκης: “Φτιάχνουμε με τη Δέσποινα σπίτι στην Κρήτη για να μείνουμε εκεί”

O Bασίλης Μπισμπίκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» και για άλλη μια φορά…

8 hours ago

“Ξεχείλισε η αγανάκτηση”: H “ΛΑΣΥ Χανίων” για τα προβλήματα των κατοίκων της παλιάς πόλης

Στα προβλήματα των κατοίκων της παλιάς πόλης Χανίων αναφέρεται σε ανακοίνωση της η "Λαϊκή Συσπείρωση" κοινότητας Χανίων, με αφορμή…

8 hours ago

This website uses cookies.