Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Άνθραξ ο θησαυρός: Απογοήτευση εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου από την επίσκεψη Ξανθού

Την απογοήτευσή του εξέφρασε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου από την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους εισέπραξαν μόνο γενικόλογες υποσχέσεις ενώ για το μείζον θέμα της υποστελέχωσης ο Υπουργός απάντησε ότι θα γίνουν στο μέλλον αν κι εφόσον βρεθούν αντισταθμιστικά μέτρα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Βενιζελείου αναφέρει :

Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 ο Υπουργός Υγείας κ Ανδρέας Ξανθός στα πλαίσια προγραμματισμένων επισκέψεων του στην πόλη του Ηρακλείου.

Ο Σύλλογος εργαζομένων από την αρχή εξέφρασε την αντίθεση του σε εθιμοτυπικές επισκέψεις τέτοιου τύπου και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε από το αποτέλεσμα της σημερινής ανοιχτής συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα το λόγο πήραν όλοι οι θεσμικοί παράγοντες αλλά και προσωπικό του Νοσοκομείου, οι οποίοι παρέθεσαν τα προβλήματα στον Υπουργό, αναμένοντας από τον ίδιο απαντήσεις και εξηγήσεις για τα όσα δεν έχουν γίνει μέχρι τώρα καθώς και λύσεις για το πώς θα μπορέσει το Νοσοκομείο να αντιστρέψει την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Όμως, παρά τις όποιες προσδοκίες μας, έστω και την ύστατη στιγμή να δοθούν σαφείς απαντήσεις στα φλέγοντα ζητήματα, εισπράξαμε χρονοδιαγράμματα και σχεδιασμούς επί χάρτου, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν βελτιώνουν την υφιστάμενη κατάσταση και δεν δίνουν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα.

Ενώ λοιπόν περιμένουμε εδώ και καιρό το ΦΕΚ διαχωρισμού των δύο Νοσοκομείων, σήμερα με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι ακόμη δεν έχουν γίνει ούτε οι προβλεπόμενες εισηγήσεις από τις ΥΠΕ, ώστε να προχωρήσει η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για το διαχωρισμό.

Επίσης αναφορικά με το μείζον πρόβλημα της υποστελέχωσης δεν δόθηκαν σαφείς και επαρκείς απαντήσεις. Τη στιγμή που το ελάχιστο πλέον προσωπικό βρίσκεται σε κατάσταση εξάντλησης και πανικού, ο κ Υπουργός μας έκανε μακροπρόθεσμες εξαγγελίες προσλήψεων, εάν και αφ’ όσον βρεθούν αντισταθμιστικά μέτρα.

Για όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που τέθηκαν οι απαντήσεις ήταν αόριστες, γενικόλογες και μακροπρόθεσμες.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων κατέθεσε υπόμνημα στον Υπουργό Υγείας με όλα τα προβλήματα του Νοσοκομείου και τον καλεί να θέσει στις άμεσες προτεραιότητες του την οριστική επίλυση τους.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μετάλλιο Tιμής στον Ομότιμο Καθηγητή και πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιάννη Α. Φίλη

Μετάλλιο της τιμής (Medal of Honor) για "Εξαιρετική συμβολή στη διοίκηση της παραγωγής και τον…

11 mins ago

Τομά Πικετί: Η αίσθηση εγκατάλειψης που βιώνουν οι πολίτες τους οδηγεί στην Ακροδεξιά

Ο 52χρονος καθηγητής και ένας από τους πιο διάσημους οικονομολόγους στον κόσμο μιλάει στα «ΝΕΑ»…

17 mins ago

Έρευνα: Γέλιο, το ισχυρότερο φάρμακο – Τι αλλαγές μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό

Μια σειρά ευεργετικών αλλαγών στον ανθρώπινο οργανισμό πυροδοτούν δέκα με δεκαπέντε λεπτά συνεχούς γέλιου. Αρχικά ενεργοποιείται…

30 mins ago

Το Πολυτεχνείο Κρήτης γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας – Εκδήλωση την Τρίτη στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Το Πολυτεχνείο Κρήτης, με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων λειτουργίας του (1984-2024), διοργανώνει επετειακή εκδήλωση εορτασμού…

45 mins ago

Times of Israel: Αλήθειες που δεν γνωρίζουν οι πολίτες στο Ισραήλ

Το επίσημο Ισραήλ έχει δώσει στους Ισραηλινούς όλη την εικόνα και σίγουρα έχει πει λιγότερα από όσα…

57 mins ago

Το σχέδιο του Ισραήλ: Η διάλυση του Ιράν, η δημιουργία του Κουρδιστάν και η Γη της επαγγελίας

Του Ιωάννη Ιντζέ * Λίγο μετά την μαζική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με βαλλιστικούς…

59 mins ago

This website uses cookies.