ΘΕΣΕΙΣ

Άρθρο Γιάννη Σουλαδάκη: Να γιατί στηρίζω, ψηφίζω τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη

Να γιατί στηρίζω, ψηφίζω τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στις εκλογές 6 και 13 Οκτώβρη.

Διότι απλά και καθαρά έχει στρατηγική ΠΑΣΟΚ. Γνωριζει τι είναι καί τι θέλει το ΠΑΣΟΚ.

Ο Ανδρουλάκης ειναι μαχητής και έχει κερδίσει όλες τις μάχες που έχει δώσει, πάντα προσωπικά μαχόμενος, χωρίς καμιά στήριξη, βοήθεια, από κανένα, δέν τόν “εσπρωξαν” δέν τον “διορισαν” χωρίς εξαρτήσεις και δεσμεύσεις.

Ο Ανδρουλάκης ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε μόνο νίκες και το ΠΑΣΟΚ είχε μόνο άνοδο, αύξησε παντού τις δυνάμεις του και σε ποσοστά, σε Βουλή, σε Ευρωβουλη, στήν τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, στους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς.

Ο Ανδρουλάκης αποκατέστησε τα σύμβολα και το όνομα του ΠΑΣΟΚ, θέμα στρατηγικού χαρακτήρα για τό ΠΑΣΟΚ. Ήταν στρατηγικού χαρακτήρα διότι καθοριζαν τήν φυσιογνωμία τού ΠΑΣΟΚ ήταν το σήμα κατατεθέν του που έβαλε το ΠΑΣΟΚ από τήν 3 Σεπτέμβρη 1974 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου με τήν περίφημη ιδρυτική διακήρυξη ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ.

Ο Ανδρουλάκης έχει καθαρά στρατηγική ΠΑΣΟΚ σε αυτόνομη πορεία, δεν θέλει κάτι με ολίγον από ΣΥΡΙΖΑ η ολίγον από Νέα Δημοκρατία.

Ο Ανδρουλάκης έχει στρατηγική ΠΑΣΟΚ, διότι ΠΑΣΟΚ σημαίνει Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και όχι Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Εχει αντίληψη τι σημαίνουν τα κινηματικά χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ και με βάση αυτά προχωρεί.

Κινηματικά χαρακτηριστικά σημαίνει συνεχης ανανέωση, πάλη του ΠΑΣΟΚ μέσα στην κοινωνία, μαζί με τήν κοινωνία, μάχη για τον λαό, μαζί με τον λαό, σημαίνει κοινωνικό και πολιτικό ριζοσπαστισμό, συνεχής διάλογος με την κοινωνία στην διαμόρφωση πολιτικών προτάσεων για λύσεις.

Τα κινηματικά χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ, που τροφοδοτούν την δυναμική του, κάποιοι υποψήφιοι, είτε τα έχουν ξεχάσει, είτε δεν τα ξέρουν κι είναι ο λόγος που προτείνουν είτε έτσι, είτε αλλιώς, διάφορες συμμαχίες.

Είναι ο λόγος που συνεχώς μιλάνε για κυβερνητικούς ρόλους και όχι για πολιτικές χρήσιμες στην κοινωνία και πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιες πολιτικές και κοινωνικές απαιτήσεις και ανάγκες.

Ο Ανδρουλάκης έχει σοβαρή Ευρωπαικη Εμπειρία.

Ο Ανδρουλάκης έχει καθαρή σοσιαλιστική, σοσιαλδημοκρατική, καθαρά ΠΑΣΟΚική πολιτική πρόταση, και όχι ολίγον από Κέντρο, ολίγον από Δεξιά και νεοφιλελευθερισμό ολίγον από Αριστερά παλιάς κοπής.

Όμως ο Ανδρουλάκης έχει και άλλα πρωτοφανή χαρακτηριστικά για Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ανδρουλάκης είναι ο μόνος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με μόλις ένα χρόνο κοινοβουλευτικής παρουσίας, που δεν αφέθηκε να ολοκληρώσει τον χρόνο για τον οποίο είχε εκλεγεί, δεχόμενος επιθέσεις που ξεπερνούν τα όρια πολιτικού ήθους στα πλαίσια ενός κόμματος και μαλιστα μετά από μια εκλογική αναμέτρηση που το ΠΑΣΟΚ αύξησε τις δυνάμεις του, διότι οι δυο Ευρωβουλευτές έγιναν τρεις, ενώ και Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ υπέστησαν καθίζηση.

Ο Ανδρουλάκης με μόλις ένα χρόνο κοινοβουλευτικής παρουσίας και όντας επικεφαλής του τρίτου κόμματος, οδήγησε σε διαρκείς πολιτικές ήττες τον Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία.

Ο Ανδρουλάκης είναι η πρωτοφανής περίπτωση πολιτικού αρχηγού, που με τέτοιο ανοίκειο και πολιτικά απαράδεκτο τρόπο του επιτέθηκαν οι κατ εξοχήν στηριγμένοι από τον ίδιο.

Ο Ανδρουλάκης που επέλεξε να απαντήσει στην πρόκληση, με την απόφαση του να προχωρήσει άμεσα το ΠΑΣΟΚ σε εκλογή Προέδρου, απέδειξε ικανότητα διαχείρισης κρίσεων, προστάτεψε το ΠΑΣΟΚ από τριβές και διαιρέσεις και με δική του ευθύνη ώς Προεδρου του ΠΑΣΟΚ, προχωρούμε με καθαρές διαδικασίες στην εκλογή Προέδρου.

Στηρίζω, ψηφίζω Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του ώς Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για λόγους πολιτικής ηθικής που για μένα είναι το Α καί το Ω της πολιτικής.

Στηρίζω, ψηφίζω, Ανδρουλάκη διότι είναι ανοικτός προς τήν κοινωνία και κυρίως στις νέες γενιές, στους νέους και τις νέες, στο μέλλον της πατρίδας μας

Στηρίζω, ψηφίζω, Ανδρουλάκη διότι αποδεδειγμένα είναι ικανός, καθιστά το ΠΑΣΟΚ τον ισχυρό εκφραστή της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, ικανό να οδηγήσει σε ήττα τον Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία .

Τελικά στηρίζω, ψηφίζω, Νίκο Ανδρουλάκη για Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, διότι είναι μακράν ο καλλίτερος από όλους τους λοιπούς υποψήφιους.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Αστεροσχολείο Βρυσών του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνδιοργάνωση με  τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βρυσών “Πέργαμος” και το…

1 hour ago

Κοινή παρέμβαση ΕΒΕΧ, ΟΕΕ-ΤΔΚ και λογιστών για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι χανιώτικες επιχειρήσεις λόγω φορολογικών παρεμβάσεων

Σε κοινή επιστολή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Χανίων, του Τμήματος…

1 hour ago

Διεθνής εξερευνητική αποστολή στο σπηλαιοβάραθρο στις Στέρνες

Για 8η συνεχόμενη χρονιά, ο Σπηλαιολογικός Όμιλος Κρήτης διοργάνωσε διεθνή εξερευνητική αποστολή στο σπηλαιοβάραθρο Στέρνες, στα Λευκά…

1 hour ago

Εγκαινιάζεται η έκθεση “Αρχιτεκτονικής Διάλογοι” στο Πολυτεχνείο Κρήτης

H Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας της, διοργανώνει Έκθεση με τίτλο «Αρχιτεκτονικής…

1 hour ago

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Γαύδο

Μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα στα νότια της…

1 hour ago

Ποινές σε γονείς που απειλούν τους εκπαιδευτικούς

Μετά τα αυστηρά μέτρα για τους μαθητές που κάνουν χρήση του κινητού τους τηλεφώνου στο σχολείο, που φτάνουν…

1 hour ago

This website uses cookies.