Άρχισαν οι πρώτες διακοπές ρεύματος, εξαιτίας μη καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων και μάλιστα σε άνεργους και καρκινοπαθείς!

Δεν έχει περάσει ούτε μία εβδομάδα από την τοποθέτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου, από το βήμα της Βουλής, που διαβεβαίωνε τους πολίτες ότι ούτε ένα νοικοκυριό δεν θα υποστεί διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, εξαιτίας αδυναμίας πληρωμής του «χαρατσιού». Ο κ. Οικονόμου μάλιστα, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για την κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, που κατέθεσε ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, δεν δίστασε να δηλώσει, ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα παραιτηθεί.

Και όμως! Σήμερα αρχίζουν και έρχονται στη δημοσιότητα περιπτώσεις ανέργων, καρκινοπαθών, αλλά και ατόμων με βαριές αναπηρίες, που έχασαν στην κυριολεξία το «φως» τους, αφού προφανώς το Υπουργείο Οικονομικών δεν θεωρεί ότι ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ανάλγητα δεν επέτρεψε να εξαιρεθούν από την καταβολή του έκτακτου «χαρατσιού».

Δεν θα ζητήσουμε την παραίτηση του κ. Οικονόμου. Αυτό επαφίεται στη δική του πολιτική ευθιξία. Θα ζητήσουμε όμως το αυτονόητο. Επιτέλους, αφουγκραστείτε την αγωνία του κόσμου που φτάνει κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στα όρια της ανέχειας. Σεβαστείτε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας και αδυνατούν να πληρώσουν τα άδικα «χαράτσια».

Το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ πρέπει να καταργηθεί. Η Δημοκρατική Συμμαχία πρότεινε εξαρχής αντί για το «χαράτσι» της ΔΕΗ να ληφθούν συγκεκριμένα δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα, τα οποία και έχουν ήδη κατατεθεί στο εναλλακτικό Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα 80…

14 hours ago

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν παρατηρήθηκαν πυκνοί καπνοί στην περιοχή…

14 hours ago

Βιασμός 5χρονου: «Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;» – Τη Δευτέρα η δίκη γονιών και εκπαιδευτικών

«Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια…

15 hours ago

Τσιτσιπάς: Προπονείται ξανά με τον πατέρα του μετά το επεισόδιο μεταξύ τους – «Μου ζήτησε πολλές συγγνώμες, είναι καλό παιδί»

Ο πατέρας του πρωταθλητή τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις τους μετά…

15 hours ago

Σχιζοφρένεια: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την πάθηση μετά από 30 χρόνια – Δεν μεταβάλλει τα επίπεδα ντοπαμίνης

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε…

15 hours ago

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα εκδηλώθηκε αστραπιαία μετά το…

17 hours ago

This website uses cookies.