Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Άστεγος Γάλλος ζούσε σε παράγκα, κηδεύεται με έξοδα του Δήμου Ιεράπετρας

Άστεγος Γάλλος που βρέθηκε νεκρός στη Ναυμαχία Ιεράπετρας

Στο κοιμητήριο της Ιεράπετρας θα γίνει η κηδεία του άστεγου Γάλλου που βρέθηκε νεκρός στη Ναυμαχία Ιεράπετρας. Όπως έδειξε η νεκροψία τα αίτια του θανάτου του ήταν παθολογικά και αντιμετώπιζε μια σοβαρή ασθένεια. Αξίζει να τονιστεί πως τα έξοδα της κηδείας θα αναλάβει ο Δήμος Ιεράπετρας μιας και ο ίδιος δεν έχει κανένα δικό του άνθρωπο στην περιοχή.

Σύμφωνα με το radiolasithi.gr , το μικρό όνομα του Γάλλου ήταν Φιλίπ, ζούσε τα τελευταία 28 χρόνια στην Ιεράπετρα και όταν ήταν νεότερος έβγαζε μεροκάματα σε οικοδομές και θερμοκήπια.

Τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια λάμβανε βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου. Έμενε σε μια παράγκα στη Ναυμαχία και πολύ συχνά βρισκόταν σε κεντρικά σημεία της πόλης γιατί όπως μας είπαν άνθρωποι που τον γνώριζαν «του άρεσε να παρατηρεί τον κόσμο». Ήταν ένας μοναχικός άνθρωπος και δεν ήθελε να γυρίσει στη Γαλλία.

radiolasithi.gr

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ελεύθερος ο εξωτερικός φρουρός στις φυλακές Χανίων που περνούσε κινητά τηλέφωνα σε κρατούμενους

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το μεσημέρι, με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα στα Χανιά, ο…

1 min ago

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2024

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης συμμετέχοντας και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων έχει ετοιμάσει μια σειρά δράσεων ανοιχτές…

2 mins ago

Με αυστηρά κριτήρια η οδήγηση για τους 80χρονους

Με τη συμπλήρωση του 80ου έτους η άδεια οδήγησης πρέπει να ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια,…

4 mins ago

Αλ. Σδούκου από Κρήτη για ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης και υπεράκτια αιολικά: “Σδούκου: Η Κρήτη κόμβος και πόλος διεθνούς ενεργειακού ενδιαφέροντος”

Όλα τα θέματα που αφορούν στα ενεργειακά της Κρήτης συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση στο Ηράκλειο, της…

5 mins ago

Στα Χανιά και στο Ρέθυμνο ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Στο Λασίθι ο Υπουργός Παιδείας

Τη Δυτική Κρήτη  θα επισκεφθεί αύριο Δευτέρα και την Τρίτη ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, συνοδευόμενος…

4 hours ago

Χανιά: Τον άμεσο έλεγχο των αθλητικών εγκαταστάσεων στο 15ο Δημοτικό Σχολείο ζητούν οι γονείς

Να ελεγχθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο 15ο Δημοτικού από τον Δήμο Χανίων, ζητά το Δ.Σ.…

4 hours ago

This website uses cookies.