ΤΟΠΙΚΑ

“Έβρασε” η Κρήτη – Στις Βουκολιές η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 44 βαθμούς!

Παρά λίγο… 45 βαθμούς Κελσίου έδειξε το θερμόμετρο σήμερα στις Βουκολιές Χανίων, και 43,7 στην περιοχή των Αγίων Πάντων, ενώ στην Πλώρα Ηρακλείου άγγιξε τους… 43,5 βαθμούς!

Η ζέστη απίστευτη και το σκηνικό αποπνικτικό… Σύμφωνα με το meteo.gr, και στο Ακρωτήρι Χανίων είχαμε θερμοκρασίες στο… Θεό, στους 43,3 βαθμούς αλλά και στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο, “σκαρφάλωσε” στους 43,2 βαθμούς Κελσίου!

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα με τις μέγιστες θερμοκρασίες της ημέρας:

Θυμίζουμε ότι το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ για το κύμα καύσωνα που δοκιμάζει ολόκληρη τη χώρα επικαιροποιήθηκε νωρίτερα και προειδοποιεί ότι οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημειώνονται στην ανατολική χώρα από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα λόγω δυτικών καταβατικών ανέμων, κυρίως σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.

Ευτυχώς, πάντως, από αύριο ο καιρός αλλάζει και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ στη βόρεια Ελλάδα, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, στο εσωτερικό της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 38 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Επισημαίνεται πως το Σάββατο η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα. Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι.

Επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Την ίδια ώρα εκρηκτικό αναμένεται το επικίνδυνο «κοκτέιλ» καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας Copernicus Αtmosphere Monitoring Service για την Ελλάδα θα έχουμε και πάλι επέλαση της αφρικανικής σκόνης με αυξημένη συγκέντρωση σωματιδίων PM10,  ακόμα και στην επιφάνεια

Φαινόμενο που σε συνδυασμό με τον καύσωνα θα επιβαρύνει την ποιότητα του αέρα και την καθημερινότητα των πολιτών.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας Copernicus Αtmosphere Monitoring Service  το νέο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης θα «χτυπήσει» τη νοτιοανατολική Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Επίθεση Τραμπ σε Μπάιντεν για το «όχι» σε χτύπημα του Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν: «Το πιο τρελό πράγμα που έχω ακούσει ποτέ»

Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ επέκρινε τον Πρόεδρο Μπάιντεν επειδή είπε ότι το Ισραήλ δεν πρέπει…

5 hours ago

«Ο Ιωνάς ήταν μέλος του ισραηλινού στρατού» – Η ανάρτηση της Παλαιστινιακής Κοινότητας, η οικογένειά του που ενοχλήθηκε και ο έξαλλος Άδωνις

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια τοποθέτηση της Παλαιστινιακής Κοινότητας Ελλάδας αναφορικά με τη δολοφονία του Ιωνά Καρούση,…

5 hours ago

Το facebook απαγόρευσε την προώθηση της έρευνάς του “Α.τ.Κ.” για τις βάσεις της Σούδας επειδή αφορά “ευαίσθητα κοινωνικά θέματα”

Ζούμε σε παράξενες εποχές. Σήμερα, με αφορμή και τα όσα εκτελίσσονται μετά την πυραυλική επίθεση…

5 hours ago

Δικαστικός επιμελητής ξεσήκωσε τους πολιτικούς μηχανικούς των Χανίων

Απερίγραπτες συμπεριφορές βίωσαν σήμερα πολιτικοί μηχανικοί των Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες δικαστική επιμελήτρια με τρόπο…

6 hours ago

Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Αστεροσχολείο Βρυσών του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνδιοργάνωση με  τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βρυσών “Πέργαμος” και το…

8 hours ago

Κοινή παρέμβαση ΕΒΕΧ, ΟΕΕ-ΤΔΚ και λογιστών για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι χανιώτικες επιχειρήσεις λόγω φορολογικών παρεμβάσεων

Σε κοινή επιστολή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Χανίων, του Τμήματος…

9 hours ago

This website uses cookies.