ΘΕΣΕΙΣ

Έκλεισε και το συνεταιριστικό εργοστάσιο Χρυσαυγής

Για ελάχιστα χρήματα έκλεισε η Pieralissi, το συνεταιριστικό εργοστάσιο στη Χρυσαυγή Κισάμου.

Η ιταλική εταιρεία είχε πληρωθεί το 89% της αξίας του ελαιοτριβείου. Παρά ταύτα προχώρησε δικαστικά και πέτυχε στην κατάσχεσή του.
Ξήλωσε τα μηχανήματα και άφησε πίσω το κουφάρι του κτιρίου.

Δυστυχώς το συνεταιριστικό κίνημα ακυρώνεται κάθε μέρα και περισσότερο. Έκλεισαν όλα τα συνεταιριστικά εργαλεία στα χέρια του αγρότη που έμεινε βαθιά απελπισμένος και πελαγωμένος.

Παρά τη ρεμούλα, κανείς από τους ενόχους της διασπάθισης των αγροτικών περιουσιακών στοιχείων δεν αντιμετώπισε τις συνέπειες των πράξεών του

Έτσι, φτάσαμε στο σημείο π.χ. σε σύγκριση με την καπιταλιστική Ολλανδία που διακινεί μέσα από τις συνεταιριστικές οργανώσεις της το 87% περίπου των προϊόντων της, να διακινούμε στην Ελλάδα μέσω συνεταιρισμών μόνο το 17% του συνόλου των αγροτικών προϊόντων μας.

Η απογοήτευση έφερε ένα αλαλούμ στους αγρότες. Παράδειγμα η Κίσαμος που έχει… τρεις ομάδες παραγωγών που ανταγωνίζονται η μία την άλλη!

Όλα αυτά έχουν σημαντικό αντίκτυπο, όπως το κατάντημα με την εμπορία του ελαιολάδου που ενώ στην Κρήτη πωλείται προς 2,60 περίπου, στη γειτονική Ιταλία πλησιάζει τα 5 ευρώ το κιλό.

Δυστυχώς και τα φωτεινά δημιουργήματα του άλλοτε κραταιού συνεταιριστικού κινήματος σβήνουν ένα-ένα, όπως το καμάρι των Χανίων, η ΒΙΟΧΥΜ, που συρικνώθηκε επικίνδυνα.

Ποιος θα σταματήσει αυτή την ατελείωτη κατηφόρα;

Φωνάζει και αγωνίζεται ο Δρ. Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης, αλλά χρειάζεται και οι αρμόδιοι και ο αγροτικός κόσμος να αφυπνιστούν.
Αντιπεριφέρεια και η άλλη τοπική αυτοδιοίκηση ας ασχοληθούν σοβαρά με την υπόθεση αυτή που είναι μια υπόθεση ζωής και θανάτου

Ίδωμεν

Νίκος Αγγελάκης

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Όμηροι της θανατηφόρας θηλειάς της ΑΑΔΕ οι Έλληνες

Ένας ατελείωτος γολγοθάς βρίσκεται μπροστά από την αγωνιώδη προσπάθεια επιβίωσης κάθε έντιμου μικροεπιχειρηματία. Χάος στη…

1 hour ago

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ πρέπει να εξασκήσει την πυρηνική του ετοιμότητα

Σε νέες πολεμικές δηλώσεις προέβη ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στη…

1 hour ago

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Το «βούλευμα» φωτιά και οι εντάσεις που «έστειλαν» τη δίκη στην Αθήνα

«Πού πας ρε μ****; Άμα πας κοντά στα δίχτυα, θα σου κόψουμε τα πόδια». Με…

3 hours ago

Politico: Η φον ντερ Λάιεν «έθαψε» έκθεση κόλαφο για την ελευθεροτυπία στην Ιταλία ενώ επιζητεί την ψήφο της Μελόνι

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προσπάθησε να επιβραδύνει μια επίσημη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επικρίνει την…

3 hours ago

«Καρφιά» Πολάκη κατά Τσίπρα: Όχι άλλα Ινστιτούτα – Δεν χρειαζόμαστε «φλόγα αναμμένη» δίπλα στα εικονίσματα

«Καρφιά» κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει με ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης με φόντο τη Διάσκεψη που διοργανώνεται…

3 hours ago

Τα συγκλονιστικά λόγια του Θανάση Παπακωνσταντίνου στην τελευταία του συναυλία: «Κρατήστε τα τραγούδια και ’μένα ξεχάστε με!»

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έδωσε τη τελευταία του συναυλία εχθές (17/06) στο Θέατρο Βράχων και έστειλε…

6 hours ago

This website uses cookies.