Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Έκοψαν το πολυτεκνικό τιμολόγιο στην οικογένεια φαντάρου που σκοτώθηκε στο Βόλο

Στην καταγγελία ότι η ΔΕΗ τους κόβει το πολυτεκνικό τιμολόγιο προχώρησε η οικογένεια του 19χρονου φαντάρου, Φώτη Ανδρικόπουλου που σκοτώθηκε σε άσκηση στο Βόλο από βλήμα όλμου. Όπως σημειώνει σε επιστολή της, η αδελφή του 19ου, η οικογένεια της ενημερώθηκε ότι δεν δικαιούται πλέον κοινωνικό τιμολόγιο ως πολύτεκνη, με το σκεπτικό ότι πλέον δεν έχει τέσσερα αλλά τρία μέλη.

Η οικογένεια καταγγέλλει επιπλέον ότι η αποζημίωση των 13.000 ευρώ που έλαβε για τον θάνατο του οπλίτη φορολογήθηκε. Χαρακτηριστικά λένε ότι η εφορία πήρε 3.000 ευρώ πριν μπουν στον λογαριασμό της οικογένειας.
«Λέω συγγνώμη εκ μέρους της εταιρείας ως εκπρόσωπος της ΔΕΗ και ως Έλληνας πολίτης. Είναι μία ειδική περίπτωση. Μόλις πάω στο γραφείο μου, θα το δούμε κατ’ εξαίρεση τι μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο» δήλωσε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΔΕΗ, Κίμων Στεριώτης.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Χρήστου Πρωτόπαπα, ο οποίος, απευθυνόμενος στον κ. Στεριώτη, είπε: «Λύστε το. Κι αν χρειάζεται εκ των υστέρων νομοθετική κάλυψη, να την κάνουμε. Ποιος θα έχει αντίρρηση;».
Από νωρίτερα πηγές από τη ΔΕΗ ανέφεραν ότι η εταιρεία τελικά θα διατηρήσει το πολυτεκνικό τιμολόγιο για την οικογένεια Ανδρικόπουλου μέχρι να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση από κράτος. Η εταιρεία εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία ανέφερε:

«Το μειωμένο τιμολόγιο θεσπίστηκε με απόφαση της Επιτροπής Τιμών και Εισοδημάτων του 1996 και ορίζει ότι δικαιούχοι είναι οι πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω. Η ΔΕΗ οφείλει πάντα να εφαρμόζει τις αποφάσεις της Πολιτείας. Θα γίνει άμεσα προσπάθεια να στηρίξουμε την οικογένεια, στο πλαίσιο που επιτρέπει ο νόμος και οι διαδικασίες για τη στήριξη ευάλωτων συμπολιτών».

Η επιστολή της αδερφής του στρατιώτη

«Είμαι η αδερφή του φαντάρου που σκοτώθηκε στο Βόλο από την Πάτρα.
Μας ειδοποίησαν από τη ΔΕΗ ότι δεν δικαιούμαστε το πολύτεκνο γιατί είμαστε τρία παιδιά τώρα και δεν είμαστε τέσσερα.
Όταν μπήκαν τα λεφτά του Φώτη για τα έξοδα που έβαλε ο στρατός τα 13.000 τα 3.000 τα πήρε η εφορία πριν μπουν στον λογαριασμό.
ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΟΣ… Όταν χάνονται τέτοια παιδιά ΗΡΩΕΣ όταν μας αποκάλεσαν το παιδί μας και το κράτος κοιτάει από που να μαζέψει χρήματα…
ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗ!!!!! Θα θέλαμε να μαθευτεί στον κόσμο σε τι άθλια χώρα ζούμε όταν χάνονται τα παιδιά μας…»

tvxs.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Κατάμεστο το Καφέ Κήπος στην εκδήλωση του ΚΚΕ με ομιλητές τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Κ. Κούνεβα και τον Γ. Στεφανάκη

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαϊου η σύσκεψη της Τ.Ε…

20 mins ago

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καντάνου – Σελίνου για την πυροπροστασία

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καντάνου -…

33 mins ago

40 χρόνια μετά, η περιβαλλοντική απειλή επιστρέφει στον Σταλό ως φωτοβολταϊκό πάρκο: Έντονη αντίδραση των κατοίκων – Ζητούν άμεση παρέμβαση των αρχών

Κάτοικοι του Άνω Σταλού εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου σε…

33 mins ago

Θρήνος για τον θάνατο του Διονύση Μαργαρώνη, ενός εκλεκτού Χανιώτη επιχειρηματία

Με βαριά θλίψη, η κοινωνία των Χανίων αποχαιρετά τον Διονύση Μαργαρώνη, έναν εκλεκτό επιχειρηματία και…

43 mins ago

Αδιανόητες απειλές από τον αρχηγό κατασκοπείας του Ισραήλ σε εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου

Ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ, της υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ, φέρεται να απείλησε μια γενική εισαγγελέα…

43 mins ago

Υπέγραψαν την σύμβαση για παρεμβάσεις στο κατακόρυφο βράχο στον Πλατανιά

Υπογράφτηκε τις προηγούμενες ημέρες η σύμβαση, από το Δήμαρχο Πλατανιά κο Μαλανδράκη Ιωάννη και εκπρόσωπο…

47 mins ago

This website uses cookies.