ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Απρίλιο – Έφτασαν τα 2,6 δισ. το 4μηνο – Οι οφειλέτες αυξήθηκαν σε ένα μήνα κατά σχεδόν 1 εκατ.

Άλμα παρουσίασαν οι απλήρωτοι φόροι τον Απρίλιο κρούοντας καμπανάκι κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση και στέλνοντας ένα μήνυμα ότι πολλά νοικοκυριά εξαιτίας της ακρίβειας και της υπερφορολόγησης όχι απλά έχουν φτάσει στα όριά τους, αλλά τα έχουν ξεπεράσει προ πολλού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ τον Απρίλιο το ύψος των απλήρωτων φόρων έφθασε τα 2,6 δισ. ευρώ και τον ίδιο μήνα ο αριθμός των οφειλετών αυξήθηκε κατά 25% και έφθασε σε 4.645.591 άτομα από 3.728.114 που ήταν τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα τον Απρίλιο, οι οφειλέτες αυξήθηκαν κατά 917.477 άτομα ξεπερνώντας τα 4,6 εκατομμύρια.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για το πρώτο τετράμηνο του τους δείχνουν ότι τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη έφθασαν σε 2,924 δισ. ευρώ ενώ οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι ανήλθαν σε 2,607 δισ. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2024.

Συνολικά τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία έχουν ανέλθει σε 107,057 δισ. ευρώ εκ των οποίων 26,326 δισ. ευρώ είναι ανεπίδεκτα είσπραξης με αποτέλεσμα το καθαρό χρέος να διαμορφώνεται σε 80,731 δισ. ευρώ. Από τους 4.645.591 οφειλέτες, οι 2.112.703 είναι ανοιχτοί σε κατασχέσεις καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων ενώ για 1.520.015 οφειλέτες έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης οφειλών.

Στο τετράμηνο, το συσσωρευμένο ληξιπρόθεσμο χρέος διαμορφώνεται σε 107,057 δισ. ευρώ, με το πραγματικό ληξιπρόθεσμο στα 80,731 δισ. ευρώ καθώς τα υπόλοιπα θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης. Στο τετράμηνο, η ΑΑΔΕ εισέπραξε από το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος 782 εκατ. ευρώ και προχώρησε σε διαγραφή 31 εκατ. ευρώ.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΠΑΣΟΚ: Ο κύβος ερρίφθη – Εκλογές μέσα στο 2024 αποφάσισε ο Ανδρουλάκης

Την απόφαση του για εκλογές μέσα στο 2024 θα ανακοινώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στην συνεδρίαση…

51 mins ago

1o Φεστιβάλ Arttack στο Ηράκλειο από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο

Το πρώτο Φεστιβάλ μουσικών δράσεων στο Ηράκλειο διοργανώνει αύριο Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29…

1 hour ago

Γολγοθάς 11χρονου στα Χανιά: Κινητοποίηση για πρόσληψη παιδοχειρουργού στο Νοσοκομείο Χανίων

Περιπέτεια για μικρό ασθενή, ο οποίος μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο Χανίων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο…

2 hours ago

Ιεράπετρα: Μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ κατασκεύσαν Αυτόνομο Ρομποτικό Όχημα για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες

Μια σημαντική διάκριση πέτυχε το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιεράπετρας, στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοικτών Τεχνολογιών στην…

2 hours ago

Ισχυροί βοριάδες αύριο στο Ηράκλειο

Οδηγίες προς τους πολίτες εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που προβλέπονται για…

2 hours ago

Ο τομέας του ελαιολάδου αναζητεί λύσεις για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή

Βελτίωση της άρδευσης, επιλογή νέων ποικιλιών, μεταφορά των καλλιεργειών... Αντιμέτωποι με την άνοδο της θερμοκρασίας…

2 hours ago

This website uses cookies.