Categories: ΘΕΣΕΙΣ

Έκτακτο συνέδριο του «υπαρκτού» καπιταλισμού

Γράφει ο Βαγγέλης Πάλλας
Δημοσιογράφος – Ερευνητής – Αναλυτής A.E.J. –I.F.J.

Σε ένα έκτακτο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη χώρα του «υπαρκτού» καπιταλισμού. Αναλύθηκαν και δόθηκαν εξηγήσεις για τις κατηγορίες που απευθύνουν οι κομμουνιστές σε βάρος του καπιταλισμού. Η παρουσία στο συνέδριο χωρών του πρώην σοσιαλιστικών χωρών και όχι μόνον. Η παρουσία της Ε.Ε. και ο αστικός τύπος των παραπάνω πρώην σοσιαλιστικών χωρών έδωσαν ένα πάρτυ που άφησε εποχή. Το παρόν έδωσαν πρόεδροι χωρών, πρωθυπουργοί, υπουργοί, ανώτερα στελέχη της Ε.Ε. Από την Ελλάδα έδωσαν παρόν η Ν.Δ., η δημοκρατική παράταξη ΠΑΣΟΚ, το ποτάμι, η ΑΝΕΛ, η Ένωση Κεντρώων και φυσικά η Χρυσή Αυγή. Τους εκπροσώπους της Ελλάδας, συνόδευαν όπως πάντα, τα συστημικά, αστικά ΜΜΕ.

Για τις κατηγορίες που τους χρεώνουν προσπάθησαν να τις αποβάλλουν ρίχνοντας λάσπη και δημιουργώντας αντιπερισπασμό μιλώντας για τα εγκλήματα των κουμουνιστικών καθεστώτων.

Η  αστική δημοκρατία κρυπτόμενη κάτω από τον  μανδύα του καπιταλισμού, κρύβει τα βάρβαρα εγκλήματα του καπιταλισμού, τα ταξικά εγκλήματα που η αστική τάξη επιδίδεται τα τελευταία 200 χρόνια. Ανέλυσαν και δικαιολόγησαν τα εγκλήματα τους.

  • Για τα 6 εκατομμύρια θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου της Κορέας  (1953) δεν έδωσαν απάντηση
  • Δεν μίλησαν για τα τέσσερα εκατομμύρια νεκρούς βιετναμέζους που έγινε στο όνομα της αντιμετώπισης του «κομμουνιστικού κινδύνου» από τις ΗΠΑ (1955).
  • νεκρούς του Ιράκ, αποτέλεσμα των νατοϊκών πολέμων και των κυρώσεων της καπιταλιστικής δύσης ενάντια στο λαό της χώρας.
  • Κουβέντα για τα για τα δυο εκατομμύρια των αντικομουνιστικών διώξεων στην ινδονήσια  του Σουχάρτο (1965).
  • Τίποτα μίλησαν για τους τριάμισι εκατομμύρια θύματα του ρατσιστικού απαρτχάιντ στην Ν. Αφρική, για τα δυο εκατομμύρια νεκρούς στον πόλεμο «κατά  της τρομοκρατίας» στο Αφγανιστάν, ούτε για το 1 εκατομμύριο νεκρούς στη Ρουάντα .
  • Φυσικά κανείς δεν περίμενε κάτι διαφορετικό από τις συγκεκριμένες κυβερνήσεις, χώρες που εδώ και χρόνια εφαρμόζονται μια σειρά από πολιτικές και ιδεολογικές διώξεις, εκτός νόμου το ΚΚ, σοσιαλιστικά σύμβολα, ενώ το 40%  των κατοίκων έχουν στερηθεί το δικαίωμα ψήφου.
  • Ξέχασαν να μας πουν για τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, αλλά ούτε και για τους νεκρούς των νατοϊκών επεμβάσεων στην Γιουγκοσλαβία, τη Συρία και όπου αλλού. Η σιωπή τους είναι εξωφρενική, τα θύματα νεκρά προσφυγόπουλα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, για τα κέρδη των πολυεθνικών  ούτε  κουβέντα.
  • Κουβέντα για τις στρατιωτικές επεμβάσεις (πραξικοπήματα) στη λατινική Αμερική αλλά και για τα σύγχρονα κάτεργα στο Άμπου Γκράιμπ και στο Γκουαντάναμο
  • Για τον ολοκληρωτισμό του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, για την  βαρβαρότητα που δολοφονεί καθημερινά ανθρώπους ούτε κουβέντα. Ο καπιταλισμός δολοφονεί κάθε χρόνο περίπου 25 εκατομμύρια ανθρώπους. Θύματα της απάνθρωπης φύσης είναι τα 8  εκατομμύρια που πεθαίνουν κάθε χρόνο από έλλειψη πρόσβασης σε πόσιμο νερό, από πείνα και από έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απόλυτη σιωπή.

Για όλα τα παραπάνω εγκλήματα του καπιταλισμού θα μιλήσει κανείς;  Το  μίσος για την εργατική τάξη και τον σοσιαλισμό δεν τους επιτρέπει να δουν και να πουν την αλήθεια. Πρόσφατα σε έρευνα που πραγματοποίησε η ΕΕ στην πρώην Ανατολική Γερμανία   έδωσε ένα ποσοστό στο 53% να νοσταλγούν το προηγούμενο σοσιαλιστικό περιβάλλον. Εάν τολμούν να ξαναγράψουν την ιστορία στα μέτρα τους θα αντιμετωπίσουν τη χλεύη όλης της ανθρωπότητας. Όπως θα καταλάβατε ένα τέτοιο συνέδριο δεν πραγματοποιήθηκε γιατί θα ήταν πρόκληση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια,, ενώ τα ελληνικά ΜΜΕ με ενορχήστρωση τα αστικά καπιταλιστικά σχήματα, έδωσαν και πάλι τη συναυλία τους.

 

"google ad"

Ευάγγελος Πάλλας

Ο Ευάγγελος Πάλλας είναι δημοσιογράφος ΙFJ. Ασχολείται κυρίως με κοινωνικά και πολιτικά θέματα, παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, και συγκεντρώνει ειδήσεις για ιστορικά θέματα - μνήμης, μειονότητες, roma, ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, ιατρικά θέματα. Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Πάλλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έμαθε να διαβάζει, να γράφει, να σκέφτεται, να μιλά, να αντιδρά, με τούτα τα όπλα πορεύεται στη ζωή. Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου εδώ

Recent Posts

Συνάντηση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για την οδική ασφάλεια με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Mε τον νέο Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου συναντήθηκε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας…

5 mins ago

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Παρασκευή στην Π.Ε. Λασιθίου

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς…

8 mins ago

Κορυφαίες Τουριστικές Πόλεις της Κύπρου

Η Κύπρος, το νησί της Αφροδίτης, είναι γνωστή για την πλούσια ιστορία, την πανέμορφη φύση…

2 hours ago

Τουρκία: Κίνδυνος για Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο – Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο

«Πιστεύω ότι ο κόσμος πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη αυτή την απειλή. Η σφαγή στη…

2 hours ago

Αποκάλυψη Κώτσογλου: «Το 95% των τουριστών της FTI έκλεισε ξανά διακοπές στην Κρήτη»

Η χρεοκοπία της FTI δεν πτόησε τους τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν τις ομορφιές του…

2 hours ago

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου και ΔΕΔΙΣΑ

Του Μιχάλη Πατσουράκη Ο γράφων το παρόν κείμενο είναι υποστηρικτής της ιδέας η ΔΕΔΙΣΑ να…

2 hours ago

This website uses cookies.