ΤΟΠΙΚΑ

Έλενα Κουντουρά: «Προωθούμε στρατηγικά το Ηράκλειο ως home-port λιμάνι κρουαζιέρας»

Η Υπουργός Τουρισμού, καΈλενα Κουντουρά, πραγματοποίησε επίσκεψη στο τερματικό σταθμό κρουαζιέρας του Ηρακλείου, με αφορμή τον απόπλου των πρώτων home-port κρουαζιερόπλοιων της χρονιάς που έχουν ως αφετηρία του ταξιδιού τους το Ηράκλειο.

Την Υπουργό υποδέχτηκε σύσσωμη η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) και εκπρόσωποι των εργαζομένων, και της παρουσίασαν τους νέους χώρους υποδοχής των επισκεπτών κρουαζιέρας στον προβλήτα IV – V του λιμανιού, που σήμερα Τρίτη 16 Απριλίου, αναμένεται να εξυπηρετήσουν τρία κρουαζιερόπλοια εκ των οποίων τα δύο είναι home-port, με περισσότερους από 6.500 επιβάτες.

Η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμούγιατον τομέα της κρουαζιέρας. Επεσήμανε ότι ηπροώθησητου Ηρακλείου ως home-port λιμάνι κρουαζιέραςμέσω κεντρικών συμφωνιών και συνεργασιών του Υπουργείου με διεθνείς και ευρωπαϊκούς ομίλους κρουαζιέραςαποτέλεσε στρατηγική επιλογή. Οδήγησε στη μεγάλη άνοδο του home-porting στο Ηράκλειο την διετία 2017-2018 και ανέδειξε το Ηράκλειο σε 2ο σημαντικότερο ελληνικό προορισμόhome-port κρουαζιέρας μετά τον Πειραιά.

Ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ, κ. Απόλλωνας Φιλιππής, καλωσόρισε την Υπουργό και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την στενή και αποτελεσματική συνεργασίαμε το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ που πέτυχε την κατακόρυφη αύξηση της επιβατικής κίνησης κρουαζιέρας στο Ηράκλειο κατά 39% το 2018 σε σχέση με το 2017. Και αναφέρθηκε ότι σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας του 2018, την φετινή χρονιά θα σημειωθεί νέα μεγάλη αύξηση των επιβατών κρουαζιέρας, όπου για πρώτη φορά στο Ηράκλειο οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων θα αγγίζουν τις 200 ως το τέλος του έτους.

Επιπλέον, ενημέρωσε την κα Κουντουρά για τις ενέργειες της διοίκησης του ΟΛΗ για τη βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών του λιμένα στο σύνολό τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο βουλευτής Ηρακλείου, κ. Νίκος Ηγουμενίδης, ο κεντρικός λιμενάρχης Ηρακλείου, κ. Ευθύμης Δουβής, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και των λιμενεργατών.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με πυροβολισμούς σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας.…

5 hours ago

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά και ο κάμπος τους, με δεκάδες…

5 hours ago

Νοσοκομεία: Νέες επιβαρύνσεις για ασθενείς από ιδιώτες γιατρούς – Οι παγίδες στις δημόσιες δομές

Nέες επιβαρύνσεις περιμένουν τους Έλληνες ασθενείς μέσα στα δημόσια νοσοκομεία μετά τη ρύθμιση του υπουργού Υγείας Άδωνι…

5 hours ago

Το Διεθνές Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Νικαράγουας για κυρώσεις κατά της Γερμανίας επειδή στέλνει όπλα στο Ισραήλ

Το Διεθνές Δικαστήριο, το ανώτερο δικαστικό όργανο του ΟΗΕ, απέρριψε σήμερα το αίτημα που είχε…

5 hours ago

Κορωνοϊός: Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιό της μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Η εταιρεία AstraZeneca παραδέχτηκε για πρώτη φορά σε δικαστικά έγγραφα ότι το εμβόλιό της για…

5 hours ago

«Θύελλα» με Βαρτζόπουλο: Αποπομπή του ζητά σύσσωμη η αντιπολίτευση, κάλυψη με… αστερίσκους από την κυβέρνηση

Φωτιές άναψαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, σχετικά με τις γυναικοκτονίες (στις οποίες έδωσε… βιολογικό τόνο). Σύσσωμη η…

5 hours ago

This website uses cookies.